7.4.2015

Opin ovi -projekteilla terästettiin ohjausta

Aikuisten koulutus- ja uraohjaus on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Suomessa puhutaan samaan aikaan työttömyyden kasvamisesta ja työelämän kohtaanto-ongelmista.

Vuoden 2014 lopussa päättyi kuusivuotinen Opin ovi -hankeperhe, jossa toteutettiin 54 projektia eri puolilla Suomea. Projekteilla oli yhteinen tavoite: aikuisten ohjaamisesta vastaavien toimijoiden yhteistyön tiivistäminen ja toimijoiden verkostoituminen.

”On tärkeää, etteivät palvelut ole hajallaan vaan kaiken tiedon saa samasta paikasta. Projekteilla on voitu tiivistää rivejä ja tehdä eri toimijoiden työstä saumatonta”, toteaa suunnittelija Auli Ryhänen JAMKista.

Päätöksessään on myös JAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun hallinnoima Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti, joka kokosi Opin ovien hyviä käytäntöjä ja levitti niitä kentälle. Tiedot koottiin myös opinovi.fi-portaaliin.

”Koordinaatioprojektin aikana syntyi elinikäisen ohjauksen verkkolehti Elo, jolla on lähes 50 000 lukijaa. Kehityimme myös verkostovalmentajina ja tästä asiantuntijuudesta syntyi kaksi verkostokoulutuskonseptia.”

Teksti Pia Tervoja

Takaisin