9.4.2015

Kasvuyrittäjyyttä kehittämässä

Kasvu Open auttaa yrityksiä kasvamaan. Sen ytimessä on kokeneiden yritysjohtajien halu tehdä­ konkreettisia toimia kasvavien yritysten tueksi. JAMK on mukana yrityksille maksuttomassa sparrausohjelmassa ja Kasvu Open -finaalissa.

Valtakunnallinen kasvuyrittäjyyskilpailu ja sparrausprosessi Kasvu Open huipentuu suureen Kasvun Karnevaali -finaaliin Jyväskylän Paviljongissa 22.–23. lokakuuta. Kasvu Open Karnevaali kokoaa Paviljonkiin Suomen kovimmat kasvajat, verkostoitujat, bisnesenkelit ja innovoijat.

JAMKin opiskelijat olivat jo viime vuonna mukana finaalin järjestelyissä, mutta tänä vuonna yhteistyötä on tarkoitus syventää. 

”Toivomme, että opiskelijat pääsevät kuuntelemaan finaaliyritysten esityksiä ja oppimaan sitä kautta kasvuyrittäjyyttä. Tapahtumassa on mukana eri tehtävissä 80 JAMKin opiskelijaa. Haluamme Kasvu Openiin mukaan myös enemmän JAMK-lähtöisiä yrityksiä”, toteaa JAMKin liiketoimintajohtaja Pekka Jääskö.

JAMKin omat asiantuntijat eli myllärit ovat sparraamassa osallistujayrityksiä digitalous- ja biotalouskasvupoluilla. Kasvuyrittäjyyskilpailu on Jääskön mukaan hyvä foorumi luoda verkostoja ja löytää uusia yhteistyömuotoja yritysten kanssa. Samalla oma henkilökunta voi oppia yrityksiltä.
”Se antaa mahdollisuuden saada uusia asiantuntijoita omaan yrityshautomoomme ja yrittäjyyden opintojaksoille. Olemme myös löytäneet sitä kautta yrityksiä, joilla on ollut tarvetta laboratorioidemme tarjoamille tuotekehitysympäristöille”, hän sanoo.

Kasvu Open laajenee edelleen

Kasvu Open on tarkoitettu kaikille kasvusta kiinnostuneille yrityksille. Siinä kohtaavat kokeneiden yritysjohtajien osaaminen ja kasvunälkäisten pk-yritysten uudet ideat. Sparrausprosessi synnyttää uusia yrityksiä ja vauhdittaa olemassa olevien yritysten kasvua, täysin ilmaiseksi.

Ensimmäinen Kasvu Open järjestettiin Jyväskylässä vuonna 2011. Tuolloin mukana oli 35 kasvusuunnitelmaa, 16 finalistiyritystä, 16 asiantuntijaa eli mylläriä ja yksi kasvun kiitoratapäivä.

Vuonna 2014 Kasvu Open laajeni valtakunnalliseksi. Mukana oli jo 347 kasvusuunnitelmaa, 60 finalistiyritystä, 500 mylläriä, 25 kiitoratapäivää, 10 eri kasvupolkua ja 2 200 osallistujaa. Vuonna 2015 Kasvu Open laajenee edelleen: yli 900 Suomen menestyneimmän yritysjohtajan osaaminen ja 850 tulevaisuuden potentiaalisen suuryrityksen kasvuideat kohtaavat yrittäjyyskilpailussa, jossa etsitään Suomen kovinta kasvuhakuista yritystä.


Teksti Pasi Rahikainen
Kuva Tero Takalo-Eskola

Takaisin