Jarna Väisänen muutti aikanaan Jyväskylään opiskelemaan liiketaloutta ammattiopisto Gradiassa. Jarna tiesi alusta asti, että ala on hänelle oikea ja hän haluaa vahvistaa osaamistaan korkeakoulun puolella. Hän jatkoi opiskelua JAMKin liiketalouden tutkinto-ohjelmassa, taloushallinnon johtamiseen suuntautuen.

Jarna osallistui jo opintojen alkuvaiheessa tutorohjelmaan, joka laittoi vireille monta muutakin asiaa.

– Tutoroinnista se koko homma oikeastaan lähti ja sen jälkeen minua onkin pyydetty moneen mukaan, Jarna naurahtaa.

Vastuutehtävät laajenivat pian koulutusalajärjestö Konkurssin ja opiskelijakunta JAMKOn puolelle. Tutorointi avasi ovet myös yritystoimintaan ja eettisestä muodista tunnetun Riva Clothing Oy:n osakkuuteen.

– Tutustuin tutortoiminnassa Eevaan ja Rikuun, jotka olivat pyöritelleet mielessään ajatusta vaatetuspuolen yritystoiminnasta. Heillä ei ollut aiempaa kokemusta taloushallinnosta ja kirjanpidosta, jota minulle sen sijaan oli, joten he pyysivät minua osakkaaksi yritykseen.

Noihin aikoihin sana Jarnan asiantuntijuudesta alkoi kiiriä myös muiden opiskelijoiden korviin. Tämän seurauksena hän sai useita avunpyyntöjä taloushallinnon saralta. Jarna toimii edelleen usean sellaisen yrityksen hallituksessa, joita hän auttoi opintojensa aikana.

JAMKissa opiskellessaan Jarna tuli tunnetuksi aktiivina, joka oli monessa mukana. Jarna pitää järjestötoiminnassa mukana pysymistä ja verkostoitumista tärkeänä myös työelämään siirryttäessä. Hän toimii itse edelleen JAMKON Alumnit ry:n ja Jyvässeudun tradenomien hallituksen puheenjohtajana.

– Välillä tuntuu, etteivät ihmiset uskalla liittyä verkostoihin, koska eivät tiedä mitä se vaatii heiltä ajallisesti ja muulla tavoin, Jarna pohtii.

– Alumnitoimintaan kannattaa kuitenkin lähteä rohkeasti mukaan ja käyttää siihen sen verran aikaa kuin on itselle sopivaa. Se oma kärki voi olla ammatillinen verkostoituminen tai se, että näkee vanhoja tuttuja vähintään kerran vuodessa.

Liity sinäkin osaksi alumni­- yhteisöämme!

jamk/alumni

TEKSTI HEINI KAISTO KUVA MIKKO VÄHÄNIITTY

Luovuus on uuden kokeilemista

Jarna ei koe olevansa luova ihminen sanan perinteisessä merkityksessä. – Mielestäni luovuus on uusien asioiden kokeilemista, mutta myös asioiden tekemistä omalla tavallaan. Me olemme kaikki erilaisia, joka näkyy erilaisena luovuutena.