– Haluamme tarjota opiskelijoillemme rennon ja rauhallisen harjoittelualustan, joka tarjoaa mahdollisuuden myös vertaisoppimiseen ja yhteistyötaitojen kehittämiseen. Harjoitteluaika ei sisällä varsinaista opetusta, mutta on tuettua siten, että olen itse paikalla ohjaamassa ja autan tarvittaessa vaikkapa tiedon haussa.
– OpenLab-toiminnan kehittäminen on erinomainen esimerkki palautteeseen tarttumisesta sekä ketterästä yhteistyöstä terveysalan ammattilaisten ja opiskelijoiden kesken! This is JAMK! Lahdenperä nauraa.
Tulevaisuuden suunnitelmissa on järjestää OpenLabiin erilaisia teemapäiviä liittyen esimerkiksi robotiikkaan, kutsua asiantuntijoita vierailulle ja antaa terveydenhuollon laitteiden käyttöopastusta. Myös VR-ympäristössä harjoittelun mahdollisuudet tullaan hyödyntämään. Kansainvälisyyskin halutaan nostaa vahvemmin esiin.
– Opiskelijoilta tulee jatkuvasti hirvittävän hyviä ideoita OpenLab-toiminnan kehittämiseksi, ja heitä kuunnellaan tarkalla korvalla. Haluamme kannustaa opiskelijoitamme positiiviseen kollegiaaliseen yhteistyöhön sekä tukea heitä toimimaan monikulttuurisessa ja moniammatillisessa työyhteisössä, Lahdenperä sanoo. OpenLabeja ja muuta opetusta varten on parhaillaan rakenteilla helposti käyttöön saatava, pysyvä VR-oppimisympäristö, jossa opiskelija voi tutustua virtuaalitodellisuuden keinoin vaikkapa sydämen toimintaan.
TEKSTI PAULIINA HIETALAHTI KUVAT MIKKO VÄHÄNIITTY