4.4.2014

JAMK sai tunnustusta kansainvälisestä toiminnastaan

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on Euroopan kansainvälisin korkeakoulu, kun mittarina on henkilöstön liikkuvuus. JAMKille myönnettiin vuoden 2013 EU:n Erasmus Award for Excellence -palkinnon ensimmäinen sija.

Teksti: Tommi Salo

Palkinnon perusteluissa todettiin, että JAMK on erinomainen esimerkki siitä, mitä voidaan saada aikaan hyödyntämällä henkilöstön aktiivista liikkuvuutta strategisesti tukemaan opetuksen ja oppimisen laatua ja parantamaan sitä jatkuvasti.

Rahoitusmallit kunnossa

”Opettaja- ja asiantuntijaliikkuvuuden määrät ovat olleet meillä korkeita. Tämän ansiosta viemme osaamistamme maailmalle ja tuomme samalla uutta osaamista Jyväskylään. Kun henkilöstömme kansainvälisyystaidot paranevat, myös opiskelijamme saavat parempia kansainvälistymisvalmiuksia”, JAMKin kansainvälisen toiminnan päällikkö Nina Björn korostaa.

JAMKissa mahdollisuutta kansainväliseen toimintaan tarjotaan jokaiselle opettajalle ja asiantuntijatehtävissä toimivalle.

”Henkilöstön liikkuvuutta on tuettu suotuisalla työnantajapolitiikalla sekä Erasmus-rahalla ja JAMKin omalla rahoituksella. Meillä on myös hyviä kansainvälisiä kumppaneita, jotka voivat tarjota houkuttelevia vaihtokohteita”, rehtori Jussi Halttunen sanoo.

Halttunen muistuttaa, että kansainvälisten jaksojen avulla lisätään henkilöstön ammattiosaamista ja kielitaitoa sekä avataan uusia verkostoja.

”Erityisesti tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan liittyvä liikkuvuus on viime vuosina kasvanut”, hän toteaa.

Takaisin