Globalisaatio, kilpailu kansainvälisillä koulutus- ja työmarkkinoilla sekä työelämän muuttuvat osaamistarpeet vaativat valmistuvalta opiskelijalta aiempaa laajempaa ammatillista osaamista sekä henkilökohtaisia tietoja ja taitoja toimia kansainvälistyvässä työelämässä. Kansainvälisyys on nykypäivää tulevasta ammatista ja toimenkuvasta riippumatta. Siksi JAMK tarjoaa opiskelijoilleen monia vaihtoehtoja kehittää kansainvälistä osaamistaan opintojen aikana.

Jokaisella JAMKin opiskelijalla on mahdollisuus hakea mm. opiskelemaan tai harjoittelemaan ulkomaille osana JAMKin tutkintoa ja liikkuvuuksiin on myös mahdollista hakea apurahaa JAMKin kansainvälistymispalveluilta. Joissain koulutusohjelmissa on myös mahdollista suorittaa kansainvälinen kaksoistutkinto.

Opiskelijan on mahdollista hankkia kansainvälistä kokemusta myös Suomessa kotikansainvälistymisen merkeissä: tutkinnon voi suorittaa kokonaan englanniksi, useimmissa koulutusohjelmissa voi suorittaa vieraskielisiä opintoja, kielikeskus tarjoaa runsaasti kieli- ja kulttuuriopintoja ja opinnoissa kansainvälistymistä edistetään mm. käyttämällä ulkomaalaista kirjallisuutta ja tutustumalla kansainvälisiin oman alan caseihin (esim. kv-projektit). JAMKin kansainvälistä toimintaympäristöä rikastuttavat lisäksi ulkomaalaiset tutkinto-opiskelijat sekä sadat vuosittain JAMKiin saapuvat vaihto-opiskelijat, ulkomaalaiset vierailijat ja luennoitsijat.

Ulkomaille opiskelemaan tai harjoittelemaan osana JAMKin tutkintoa

Tutustu uusiin ihmisiin ja kulttuureihin! Kehitä ammatillista osaamistasi! Kerrytä tulevaa kollegaverkostoasi! Hanki omakohtaisia kokemuksia elämisen ja työskentelyn haasteista ja iloista vieraassa maassa ja kulttuurissa! Lähde siis vaihtoon! Lue lisää JAMKin tarjoamista eri vaihtomahdollisuuksista täältä.

Kotikansainvälistyminen

Eikö ulkomaille vaihtoon lähteminen ole sinun juttusi? Ei hätää, kansainvälisten kokemusten hankkiminen ja vieraisiin kulttuureihin tutustuminen onnistuu ihan JAMKissakin! Lue lisää täältä miten voit opinnoissa saavuttaa kansainvälisen kompetenssin kotimaan kamaralta käsin!

Kansainväliset partnerit

Listaus yksiköittäin JAMKin kansainvälisistä partnereista, joiden kanssa on sovittu opiskelija- ja/tai henkilöstöliikkuvuudesta.

Vaihtoblogit

Opiskelijoidemme vaihtoblogeista löydät mielenkiintoisia tarinoita ulkomaan vaihtojen ihanuuksista ja haasteista!

Kansainvälinen kaksoistutkinto

Kansainvälisessä kaksoistutkinnossa opiskelija suorittaa osan opinnoista ulkomailla partnerikorkeakoulussa ja saa tutkintotodistuksen molemmista korkeakouluista. Kaksoistutkinto ei tarkoita tuplatyötä, sillä ulkomailla tehdyt opinnot sisällytetään kotikorkeakoulun tutkintoon. Kiinnostuitko? Lue lisää!