JAMKissa kansainvälisyys on tärkeässä asemassa läpäisten kaiken toimintamme

Kansainvälisen toimintamme keskiössä on rajat ylittävä korkeakoulujen ja työelämän kanssa tehtävä koulutus- ja TKI-toiminta, lukuisat englanninkieliset tutkinto-ohjelmat, kansainväliset hankkeet, projektit ja verkostot, kaksoistutkinnot, ulkomaalaiset opiskelijat ja henkilöstö, aktiivinen opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuus sekä kansainvälistymisen mahdollistava oppimis- ja toimintaympäristö. Koulutuksen lisäksi tarjoamme työelämälle TKI- ja muita palveluja tukeaksemme Keski-Suomen alueen kansainvälistymistä.

Meillä on yli 300 yhteistyökumppania ulkomailla sisältäen Euroopan, Latinalaisen ja Pohjois-Amerikan, Aasian, Australian ja Afrikan. Laaja verkostomme mahdollistaa niin opiskelijoidemme, henkilökuntamme kuin sidosryhmiemmekin kansainvälistymisen. Moni partnereistamme, kuten myös JAMK, osallistuu Euroopan komission Erasmus+ korkeakoulutukselle ohjelmaan, jonka hankkeiden ja vaihto-ohjelmien avulla edistetään korkeakoulutuksen kansainvälistymistä ja laatua.

Kansainvälistymisen laadun merkkeinä Euroopan komissio on myöntänyt JAMKille mm. seuraavat tunnustukset: Diploma Supplement Label 2013–2016, Erasmus Charter for Higher Education 2021–2027 sekä Erasmus Golden Award for Excellence 2013 (erinomainen laatu Erasmus-ohjelmassa). Lisäksi useat tutkinto-ohjelmamme ovat läpäisseet merkittäviä kansainvälisiä akkreditointeja.

Tervetuloa tutustumaan kansainväliseen JAMKiin!

  • Erasmus-koodi: SF JYVASKY11
  • PIC-koodi: 996682955
  • OID-koodi: E10190230

 Erasmus Charter for Higher Education

 Erasmus Policy Statement (Overall Strategy)

 

COVID-19 Koronavirustilanne vaikuttaa myös kansainväliseen liikkuvuuteen. JAMKin ohjeistus ja tuoreimmat tiedot koronavirustilanteeseen luettavissa täältä

Kansainvälisen toiminnan yhteyshenkilöt

Kansainvälistymispalveluiden, kansainvälisten asioiden koordinaattoreiden, kv-harjoitteluvastaavien ja muiden kansainvälisen toiminnan yhteyshenkilöiden tiedot

Opiskelijoiden kansainvälinen JAMK

Kiinnostaako kansainvälistymisen mahdollisuudet opinnoissa? Lue lisää mm. vaihto-opiskelusta, harjoittelusta ulkomailla, kansainvälisistä kaksoistutkinnoista sekä kotikansainvälistymisestä!

Yhteistyökumppaneille

Oletko nykyinen tai tuleva yhteistyökumppanimme kansainvälisessä toiminnassa? Vai etsitkö tietoa JAMKin kansainvälisistä yhteistyömahdollisuuksista tai liikkuvuusohjelmistamme? Etsiikö organisaatiosi ulkomaalaista tai muuten kansainvälistä kompetenssia omaavaa harjoittelijaa?

Ystäväperhetoiminta

Kiinnostaako sinua tai perhettäsi mahdollisuus kansainvälistyä, oppia tuntemaan muita maita ja niiden kulttuureita sekä harjoittaa kielitaitoa? Lähde mukaan ystäväperheohjelmaan, jonka tarkoituksena on tutustuttaa ulkomaalaisia opiskelijoita suomalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan paikallisen ystävän tai perheen kautta.

Kansainväliset partnerit

Listaus yksiköittäin JAMKin kansainvälisistä partnereista, joiden kanssa on sovittu opiskelija- ja/tai henkilöstöliikkuvuudesta.

Kansainvälisen liikkuvuuden ohjelmat JAMKissa

Liikkuvuus on olennainen osa JAMKin kansainvälistä toimintaa. Kansainvälisen liikkuvuuden ohjelmat mahdollistavat opiskelijoiden opinnot ja harjoittelun sekä henkilökunnan työtehtävät ulkomailla.

Kansainvälinen kaksoistutkinto

Kansainvälisessä kaksoistutkinnossa opiskelija suorittaa osan opinnoista ulkomailla partnerikorkeakoulussa ja saa tutkintotodistuksen molemmista korkeakouluista. Kaksoistutkinto ei tarkoita tuplatyötä, sillä ulkomailla tehdyt opinnot sisällytetään kotikorkeakoulun tutkintoon. Kiinnostuitko? Lue lisää!

Ulkomaille vammasta, sairaudesta tai muusta esteestä huolimatta!

Vaihtoon vammasta, sairaudesta tai muusta esteestä huolimatta! Esteettömyystuki on tarkoitettu liikkuvuusohjelmiin osallistuville henkilölle, joilla on erityistarpeita ja jotka tarvitsevat lisätukea vaihtonsa toteuttamiseksi. Lue lisää täältä!

Vaihtoblogit

Opiskelijoidemme vaihtoblogeista löydät mielenkiintoisia tarinoita ulkomaan vaihtojen ihanuuksista ja haasteista!

JAMK Summer School

JAMK's International Summer School is a three weeks' educational period including lectures, workshops, get-togethers and interesting site visits.

FINNIPS - Finnish Network for International Programmes

The Finnish Network for International Programmes (FINNIPS) is a cooperation network formed by 6 Finnish Universities of Applied Sciences (UAS).