Pertti Malkki, yksikönjohtaja

Koronasta huolimatta luomme myös uutta koko ajan

"Tekemisen ja tuloksen näkökulmasta selvisimme yksikkönä erinomaisesti vuodesta 2020. "

Talven selkä on pikkuhiljaa taittumassa ja valon määrä lisääntyy huimaa vauhtia. Meillä on ollut hieno ja runsasluminen talvi, joka on suosinut kaikkea mahdollista ulkoilmaelämää. JAMKn kaltaisen asiantuntijaorganisaation työnteko on koronan pakottamana siirtynyt suurelta osin kotikonttoreihin Teamsien ja Zoomien maailmaan. Toki pienryhmäopetusta on tehty ohjeistusten sallimissa rajoissa. Koronaa vasten on jaksettu punnertaa hienosti kaikilla rintamilla ja tekemisen ja tuloksen näkökulmasta selvisimme yksikkönä erinomaisesti vuodesta 2020.

Koronasta huolimatta luomme myös uutta koko ajan. Ensimmäinen noston teen koko JAMKn tasolta. JAMK ja Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö Likes allekirjoittivat aiesopimuksen yhdistymisestä lokakuussa 2020. Osapuolten yhteisenä tavoitteena on muodostaa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti vaikuttava kokonaisuus, joka pyrkii mm. edistämään ja uudistamaan terveyden edistämistä. Likesin toiminnan tavoitteena on aktiivinen arki. Yhdistymisestä päätetään lopullisesti toukokuussa 2021 ja toteutuessaan se tukisi hienosti myös Liikuntapääkaupunki Jyväskylän sisältöjä.

Yksikön tasolla uuden luomista edustaa mm. vuoden 2021 alusta aloittanut Kuntoutusinstituutti, jolla on vahvoja kansallisia ja kansainvälisiä tavoitteita. Kuntoutusinstituutti on monialaisen kuntoutuksen koulutus-, kehittämis- ja tutkimuskeskus, joka toimii kaikilla ammattikorkeakoulujen toiminnan kannalta keskeisillä alueilla. Painopisteinä toiminnassa ovat aktiivinen elämäntapa ja liikunnallinen kuntoutus, asiakas- palveluohjaus ja kuntoutumisen prosessit sekä kuntoutumisen teknologiat ja ympäristöt. Vauhditamme toimintojen kehittämistä vahvoilla investoinneilla alan teknologiaan.

Lopuksi haluan nostaa yksikön kansainvälisten toimintojen erinomaisesta tasosta Kiinan opetusministeriön juuri tekemän arvioinnin Kiinassa toimivista kansainvälisistä kouluista. Läpäisimme seulan ja Beihuan yliopiston ja JAMKn sairaanhoitajakoulu sai "First-Class" -arvioinnin. Seulan läpäisi noin 25% Kiinassa toimivista kv-kouluista.

Näistä on hyvä jatkaa kohti tulevaa!

 

Jaa

Takaisin