YAMK-tutkinto

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen asiantuntijaksi

Sosiaali- ja terveysala, terveyden edistäminen (YAMK), monimuotototeutus

Terveyden edistämisen suuntautumisvaihtoehdon opinnot syventävät terveyden edistämisen osaamistasi kansainvälisten terveyden edistämisen osaamisvaatimusten mukaisesti.

Hae opintopolku-palvelussa
Neljä ihmistä palaverissa toimistossa
Laajuus
90 op
Aloituspaikat
20
Hakuaika
04.09.2023 - 14.09.2023
Tutkinto
Useita tutkintoja
Opiskelumuodot
Monimuoto-opiskelu
Alkaa
14.01.2024

Opi ennakoimaan sotealan kehitystä

Terveyden edistämisen suuntautumisvaihtoehdon opinnot syventävät terveyden edistämisen osaamistasi kansainvälisten terveyden edistämisen osaamisvaatimusten mukaisesti. Opinnoissa hankit valmiuksia toimia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen asiantuntijana tai koordinaattorina julkisissa ja yksityisissä organisaatioissa sekä järjestöissä tai yrittäjänä. Lisäksi osaat ennakoida sosiaali- ja terveysalan kansallista ja kansainvälistä kehitystä sekä kehittää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintaa ja toimintamalleja omalla alueellasi ja organisaatiossasi näyttöön perustuen.

Opinnot vahvistavat sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristössä toimivien asiantuntijoiden ennalta ehkäisevää, hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä edistävää moniasiantuntijuuteen perustuvaa osaamista.

Tutustu opetussuunnitemaan

Terveyden edistämisen asiantuntija kertoo

Terveyden edistämisen ylemmästä korkeakouluohjelmasta valmistuneet saavat oikeuden hakea IUHPE:lta (International Union for Health Promotion and Education) henkilökohtaista "Health Promotion Practitioner" -akkreditointia.

Lue lisää

1. Hakukelpoisuus ja pohjakoulutusvaatimus

 • Pohjakoulutusvaatimuksena sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinto tai
 • sosiaali- ja terveysalan opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto.
 • Jos hakijalla on muu kuin yllä mainittu korkeakoulututkinto, tutkinto käsitellään tulkinnanvaraisena tapauskohtaisesti.
 • Työkokemukseksi (väh. 24 kk) hyväksytään sosiaali- ja terveysalan työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.

2. Hae yhteishaussa 4. - 14.9.2023 klo 15 mennessä

Hae korkeakoulujen syksyn yhteishaussa 4. - 14.9.2023 klo 15 mennessä osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto- ja työtodistukset tulee liittää Opintopolun sähköiselle hakemukselle 21.9.2023 klo 15 mennessä.

Tapauskohtaisesti käsiteltävien hakijoiden tulee liittää haussa käytettävän tutkinnon tutkintotodistuksen ja työtodistusten lisäksi myös tutkinnon opintosuoritusote sekä CV.

3. Valintakoe

Kaikki hakukelpoiset kutsutaan valintakokeeseen. Valintakokeeseen kutsutuille lähetetään ohjeet valintakoejärjestelyistä. 

 • Valintakokeeseen kuuluva ennakkoaineisto julkaistaan 9.10.2023 Moodle-oppimisympäristössä. Osa aineistosta on englanninkielistä. Ennakkoaineisto saa olla mukana valintakokeessa.
 • Valintakoe järjestään torstaina 2.11.2023 klo 8-21 välisenä aikana Moodle-oppimisympäristössä. Valintakoe suoritetaan kirjautumalla Moodle-oppimisympäristöön valintakoepäivänä. Valintakokeeseen vastataan suomen kielellä. Koeaika on 3 tuntia.

Valintakoe sisältää kirjallisen kokeen (min. 20/100 p.), jossa on useita osioita. Hakijan tulee suorittaa kaikki osiot hyväksytysti voidakseen tulla valituksi.

  Haettaessa useampaan Jamkin suomenkielisistä sosiaali- ja terveysalan YAMK-hakukohteista, saa hakukelpoinen hakija vain yhden valintakoekutsun eli nämä koulutukset tekevät valintakoeyhteistyötä keskenään syksyn yhteishaussa.

  Valinta tasapisteissä olevien välillä

  Hakijat asetetaan tasapistetilanteessa paremmuusjärjestykseen seuraavin perustein:

  1. valintakoe
  2. hakutoivejärjestys

  Jos näillä kriteereillä ei saada eroa tasasijalla olevien välille, kaikki tasasijalla olevat hakijat valitaan.

  4. Valintojen tulokset ja opiskelupaikan vastaanottaminen

  Valintojen tulokset julkistetaan korkeakouluissa viimeistään 24.11.2023. Jamk tiedottaa valituksi tulleita sähköpostitse!

  • Syksyn yhteishaussa opiskelupaikka tulee ottaa vastaan ja ilmoittautua läsnä-/poissaolevaksi viimeistään 1.12.2023 klo 15 mennessä opintopolku.fi-osoitteessa.
  • Huomioithan yhden korkeakoulupaikan säännöksen, jonka mukaan opiskelija voi ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.
  • Varasijoilta hyväksyminen päättyy viimeistään 12.12.2023 klo 15.
  • Opinnot alkavat tammikuun 2024 alussa.

  Tervetuloa Jamkiin!

  Kysy lisää:

  Sari Järvinen

  Yliopettaja, Principal Lecturer
  HYVI Terveysala, Health Studies
  Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
  +358404861080