Hakuohjeet kevään yhteishakuun
Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.
AMK-tutkinto
Jamkista valmistunut fysioterapeutti osaa toimia asiakaslähtöisesti fysioterapia-alan asiantuntijana kansainvälistyvässä työkentässä erilaisissa organisaatiossa sekä moniammatillisissa tiimeissä ja yhteistyöverkostoissa. Fysioterapeutin ammattinimikettä saa käyttää ja ammattia harjoittaa vain tutkinnon suorittanut laillistettu fysioterapeutti. Toimintaa valvoo aluehallintovirastot sekä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto VALVIRA.
Fysioterapeutin tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmatyön keskeisinä lähtökohtina EduFutura yhteistyön lisäksi ovat olleet Suomen Fysioterapeutit ry:n, ammattikorkeakoulujen ja Jyväskylän yliopiston laatima ydinosaamisraportti (2016), eurooppalaisen fysioterapeuttikoulutuksen pätevyydet ”The Competence Chart of the European Network of Physiotherapy in Higher Education” ja fysioterapeuttien maailmanjärjestön (World Confederation for Physical Therapy) suositukset (WCPT Guidelines for Physical Therapist Professional Entry – Level Education) fysioterapeutin osaamisesta.
Fysioterapian koulutusohjelman keskeisiä opintokokonaisuuksia ovat liikunta ja terveys, toimintakyvyn edistämiseen sekä fysioterapeutin työ- ja toimintaympäristöön perehdyttävät opinnot. Voit opiskella esimerkiksi ihmisen rakennetta ja toimintaa, liikkumis- ja toimintakyvyn edistämistä ja harjoittamista, toimintakyvyltään erilaisten henkilöiden ohjaamista ja opettamista. Saat valmiudet liikkumis- ja toimintakyvyn sekä kuntoutuksen asiantuntijaksi. Edistät työssäsi eri-ikäisten ja toimintakyvyltään erilaisten ihmisten terveyttä sekä liikunta-, toiminta- ja työkykyä heidän omissa asuin- ja elinympäristöissään.
Opiskelusta n. 1/3 on ohjattua käytännön harjoittelua työelämässä ja projekteissa. Opintoihin sisältyy neljä harjoittelujaksoa. Harjoitteluiden aikana perehdyt toimintakyvyn rajoitteisiin liittyvään fysioterapiaan sairaaloissa, terveyskeskuksissa, yrityksissä, kuntoutuslaitoksissa ja/tai erityiskouluissa.
Opintojen alussa teet henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman. Mikäli sinulla on aiempaa alan osaamista, se otetaan huomioon suunnitelmaa laadittaessa.
Opintoihin kuuluva opinnäytetyö tehdään usein työelämän toimeksiantona tai osana projektia.
Fysioterapeutti työskentelee ihmisläheisellä alalla edistäen hyvinvointia ja toimintakykyä.
Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.
Tähän AMK-tutkinto-ohjelmaan voit hakea, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon. Myös keväällä valmistuvat voivat hakea.
Hae kevään toisessa yhteishaussa 15. - 30.3.2023 klo 15 mennessä osoitteessa opintopolku.fi.
Vaadittavat liitteet tulee liittää hakemuksen ohjeiden mukaisesti opintopolun sähköiselle hakemukselle 6.4.2023 klo 15.00 mennessä.
Opiskelijat valitaan Jamkin sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoihin seuraavasti:
Valintatapa | Opiskelupaikoista | Ensikertalaisten osuus |
---|---|---|
Ylioppilastutkintotodistus | 36% | 80% |
Ammatillinen perustutkinto (1.8.2015 tai sen jälkeen valmistuneet) | 15% | 80% |
Valtakunnallinen AMK-valintakoe | 49% | Päivätoteutus: 70% Monimuoto: 60% |
Todistusvalinnat julkaistaan aikaisintaan 19.5. ja viimeistään 29.5.2023.
Mikäli tulet valituksi todistusvalinnan kautta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen.
Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.
Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään 29.5. - 2.6.2023 välisenä aikana. Hakija osallistuu kokeeseen yhtenä päivänä joko aamu- tai iltapäivän kokeeseen.
Tulokset julkaistaan viimeistään 7.7.2023 mennessä. Jamk tiedottaa valituksi tulleilta sähköpostitse.
Tervetuloa Jamkiin!
Järjestämme myös fysioterapian suoravastaanottokoulutusta.
Fysioterapeutin tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmatyön keskeisinä lähtökohtina EduFutura yhteistyön lisäksi ovat olleet Suomen Fysioterapeutit ry:n, ammattikorkeakoulujen ja Jyväskylän yliopiston laatima ydinosaamisraportti (2016), eurooppalaisen fysioterapeuttikoulutuksen pätevyydet.
Alumnitarina