uutinen 21.3.2023

Jamk ja Caverion luovat tulevaisuuden asiantuntijoille uusia urapolkuja kumppanuusyhteistyöllä

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Caverion Industria Oy ovat sopineet yhteistyöstä, joka tuo työelämän tarpeet lähemmäs opetuksen suunnittelua sekä edistää opiskelijoiden opinnäytetyö-, harjoittelu- ja työllistymismahdollisuuksia. 

Jamk ja Caverion ovat allekirjoittaneet kolme vuotta kestävän yhteistyösopimuksen. Yhteistyön tavoitteena on tukea Uudistuvan teollisuuden instituutin opiskelijoiden työllistymistä ja samalla mahdollistaa Caverionille uusien, osaavien työntekijöiden rekrytointia. Yhteistyön avulla työelämän osaamistarpeet voidaan huomioida entistä paremmin myös opetuksen suunnittelussa. 

Caverion on kiinteistöjen, teollisuuden ja infrastruktuurin teknisiin ja asiantuntijapalveluihin sekä projekteihin keskittynyt yhtiö. Caverion mahdollistaa suorituskykyä ja ihmisten hyvinvointia tekemällä rakennetusta ympäristöstä älykästä ja vastuullista. Suomessa Caverionilla työskentelee lähes 4800 työntekijää ja maailmalla 10 000 lisää yhteensä 10 eri maassa.  

”Uudistuvan teollisuuden instituutissa haluamme edistää opiskelijoiden työllistymistä teollisiin yrityksiin. Yhteistyön myötä haluamme myös mahdollistaa Caverionin henkilöstön osaamisen kehittämistä ja tarjota kilpailukykyä vahvistavia palveluita”, Jamkin Uudistuvan teollisuuden instituutin palveluliiketoimintavastaava Harri Tuukkanen kertoo. 

”Caverion Industria Oy:n ja Jamkin koulutuskumppanuudella kehitetään ammatillisen osaamisen tasoa. Oikea-aikainen koulutus ja henkilöstön osaamisen kehittäminen varmistavat Caverion Industria Oy:n strategian toteutumista tulevaisuudessa ja lisäävät työnantajan vetovoimaa työmarkkinoilla. Caverion haluaakin, että henkilöstömme osaamisen varmistaminen takaa meille merkityksellisen tulevaisuuden osaamisen. Kumppanuussopimuksilla haetaan myös harjoittelijoita sekä opinnäytetyöntekijöitä”, sanoo Reija Mantila, Caverion Industria Oy:n henkilöstöjohtaja. 

”Caverionin palvelut kasvavat ja vahvistuvat sekä valtakunnallisesti että paikallisesti Jyväskylän lähialueella. Asiakkaamme tarvitsevat osaavia palveluita, joihin haluamme vastata. Jamkin opetustarjonnassa on tarpeisiimme sopivaa sisältöä mm. laitossuunnitteluun, sähkö- ja automaatiotekniikkaan sekä kunnossapitoon liittyen. Haluamme näkyä opiskelijoiden suuntaan kiinnostavana työnantajana ja yhteistyökumppanina”, kertoo Caverionin Jyväskylän suunnittelu- ja asiantuntijapalveluiden yksikönpäällikkö Vesa Martinkauppi.  

Kumppanuusyhteistyö on sisällöltään monipuolista, ja esimerkiksi Jamkin opiskelijoille kumppanuus avaa erilaisia opinnäytetyö-, harjoittelu- ja työllistymismahdollisuuksia. Sopimuksen kautta voi syntyä myös uudenlaisia palveluita tai T&K-yhteistyömahdollisuuksia. 
Kumppanuussopimus allekirjoitettiin 24.2.2023. Yhteistyö käynnistyy välittömästi. 
 
Lisätiedot: 
Harri Tuukkanen, palveluliiketoimintavastaava, Uudistuvan teollisuuden instituutti 
etunimi.sukunimi@jamk.fi 
p. +358 40 5280394 
Jyväskylän ammattikorkeakoulu 

Vesa Martinkauppi, Yksikönpäällikkö, D&A Jyväskylä 
etunimi.sukunimi@caverion.com 
p. +358 50 5309253 
Caverion Industria Oy