uutinen 8.3.2023

Haku ammatilliseen opettajakorkeakouluun etenee: valinnat julkaistaan maaliskuun lopulla

Teksti
Leena Suomi

Haku Jamkin ammatillisen opettajan-, erityisopettajan- ja opinto-ohjaajankoulutukseen etenee. Hakemuksia koulutuksiin tuli yhteensä 1 245. Parhaillaan hakemuksia tarkastetaan, ja valinnat julkaistaan maaliskuun lopulla.  

Jamkin ammatilliseen opettajakorkeakouluun tuli tammikuun haussa 1 245 hakemusta, joista ammatilliseen opettajankoulutukseen 937, ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen 96 ja opinto-ohjaajankoulutukseen 212 hakemusta. Opiskelupaikkoja on tarjolla yhteensä 470 uudelle opiskelijalle.  

“Olemme uudistaneet rohkeasti ammatillisen opettajankoulutuksen toteutustapaa. Verkko- ja vertaisryhmissä opiskelu korostaa ajatustamme siitä, että pedagogisesti taitavan opettajan on osattava ohjata oppimista sekä verkossa että lähitoteutuksessa ja ymmärrettävä molempien toteutusmuotojen erityispiirteitä”, kertoo koulutusvastaava Siru Lehto ammatillisesta opettajakorkeakoulusta. 
 
“Olemme tyytyväisiä, että hakijat ovat ottaneet ajatuksen näin hyvin vastaan ja valinneet Jamkin, vaikka emme tarjoa pelkästään verkossa suoritettavia opintoja”, Lehto iloitsee. 

Opiskelu Jamkin ammatillisessa opettajankoulutuksessa perustuu moniammatilliseen oppimispiirityöskentelyyn. Opiskelijat ovat oman alansa, kuten sosiaali- ja terveys- tai tekniikan alan osaajia, ja haluavat opettajan pätevyyden. ”Saamme opiskelijoiltamme poikkeuksetta kiitosta ohjauspäivistä sekä yhdessä oppimisesta muiden alojen osaajien kanssa”, Lehto kertoo.

”Ota kaikki irti kontaktipäivistä”, kannustaa Jamkin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta valmistunut Liisi Pohjola opettajaopiskelijoita. ”Tapaat erilaisia ihmisiä, jotka kaikki ovat saman asian äärellä, yhteisellä oppimispolulla, kasvattamassa pedagogista osaamista”, Pohjola kertoo. 

Tiedot opiskelijavalinnoista ilmoitetaan ammatillisen opettajankoulutuksen osalta aikaisintaan 30.3. ja ammatillisen erityisopettajankoulutuksen sekä opinto-ohjaajankoulutuksen osalta aikaisintaan 21.3.2023. 

Lisätietoja

Siru Lehto

Yliopettaja, Principal Lecturer
Opettajankoulutus, Teacher Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358406341231

Ammatillinen opettajankoulutus

Ammatillinen opettaja, pedagogiikan asiantuntija

Hakuaika: 3.1.2024 - 18.1.2024

Koulutustyyppi:

Monimuoto-opiskelu

Koulutus alkaa: 1.8.2024

Ammatillinen erityisopettajankoulutus

Ammatillinen erityisopettaja on erityisen tuen ja ohjauksen osaaja

Hakuaika: 3.1.2024 - 18.1.2024

Koulutustyyppi:

Monimuoto-opiskelu

Koulutus alkaa: 1.8.2024

Opinto-ohjaajankoulutus

Opinto-ohjaaja on ohjauksen ja vuorovaikutuksen ammattilainen

Hakuaika: 3.1.2024 - 18.1.2024

Koulutustyyppi:

Monimuoto-opiskelu

Koulutus alkaa: 1.8.2024