uutinen 11.3.2022

Yhdistysten digiaamu

Digivireä Keski-Suomi -hanke yhdessä Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n (KYT) kanssa järjestää keskisuomalaisissa yhdistyksissä toimiville suunnatun webinaarin Teamsissa.

Osallistumalla saat vinkkejä etäkokouksen järjestämiseen, taitoja pohtia yhdistysten verkkonäkyvyyttä (missä, miksi, milloin, kenelle) sekä ajatuksia siitä, voisiko teidänkin yhdistyksessä olla digitutor jäsenten digi-innostajana ja tukijana.

Esiintyjät:
- verkkopedagogi Tuukka Kivioja, JAMK
- kehittämispäällikkö Katariina Luoto, KYT
- erityisasiantuntija Matti Tervaniemi, KYT
- projektipäällikkö Susanna Nurmeksela ja koulutussuunnittelija Ville Hirvikoski, Digivireä Keski-Suomi -hanke

Ohjelma:
klo 8.45- Liittyminen mukaan Teams-kokoukseen

klo 9.00 Tervetulosanat ja esittäytyminen: KYT:n järjestöpalveluiden tuki yhdistyksille sekä Digivireä Keski-Suomi-hanke.

klo 9.15 Näin järjestät sujuvan etäkokouksen: vinkit ja huomiot järjestäjälle. Miten valitset tarpeitasi vastaavan ohjelman etäkokousta varten? Eri ohjelmien ominaisuudet vaihtelevat, ja lisäksi saatavilla on maksuttomia ja maksullisia vaihtoehtoja. Vertaillaan eri ohjelmia ja mietitään erilaisia tilanteita, joita etäkokouksiin voi liittyä esim. kokoukseen liittymisen, äänestysten ja teknisen tuen osalta.

Lyhyt tauko

klo 10.10 Taitoja yhdistyksen verkkonäkyvyyteen. Nykyään on tärkeää, että yhdistys löytyy verkosta. Eri alustoja ja paikkoja on useita, mutta onko tärkeää olla kaikissa. Tässä puheenvuorossa esitellään eri tapoja saada näkyvyyttä. Yhdistykset tiedot ja tapahtumat voi lisätä esimerkiksi Yhdistystori.fi -sivustolle, yhdistyksen omille verkkosivuille tai sosiaalisen median eri palveluihin. Mitä yhdistyksissä on syytä pohtia, kun verkkonäkyvyyden paikkoja valitaan?

klo 11.00 Yhdistykseen ikioma digitutor? Digivireä Keski-Suomi -hankkeen tutorvalmennuksen esittely. Tavoitteena on pohtia, voisiko digitutorista olla apua oman yhdistyksen toiminnassa.

Ilmoittaudu 21.4. mennessä https://forms.office.com/r/ev04EKLjZR

Hanketta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus EU:n maaseuturahastosta.

Lisätietoja: www.jamk.fi/digivirea sekä
p. 044 760 3728.