uutinen 9.11.2022

Palkittu kyberharjoitusympäristö viedään Kanadaan – Jamk Fanshawe Collegen kumppaniksi

Kanadalainen Fanshawe College on valinnut kyberharjoitusympäristön toimittajaksi ja kyberturvallisuusosaamisen kehittämisen kumppaniksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun. Jyväskylän ammattikorkeakoulu tulee muun muassa rakentamaan Fanshawe Collegelle kopion palkitusta RGCE-kyberharjoitusympäristöstään. 

kyberturvallisuuspalvelut

Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Fanshawe Collegen kumppanuudella edistetään kyberturvallisuutta ja kyberuhkiin varautumista. Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-instituutin johtaja Tero Kokkosen mukaan allekirjoitetun sopimuksen tavoitteena on myös yhteistyö, joka luo erinomaiset mahdollisuudet kyberharjoitusympäristöön perustuvalle koulutukselle, harjoituksille ja TKI-toiminnalle.  

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kyberturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutuskeskus JYVSECTEC on vuodesta 2011 lähtien ylläpitänyt ja kehittänyt uniikkia, internetistä eriytettyä Realistic Global Cyber Environment (RGCE) -kybertoimintaympäristöä. RGCE-ympäristöä on Suomessa hyödynnetty vuosia valtionhallinnon eri toimijoiden kansallisissa kyberharjoituksissa, ja se on muun muassa palkittu vuoden 2022 tietoturvapalveluna.

”Olen innoissani mahdollisuudesta tarjota maailmanluokan kyberharjoitusympäristöä Fanshawe Collegelle. Asiantuntijamme ovat kehittäneet viimeisten kymmenen vuoden aikana monia ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka otetaan käyttöön Fanshawe Collegelle rakennettavassa ympäristössä”, kertoo JYVSECTECissä johtavana asiantuntijana työskentelevä Marko Vatanen.

”Fanshawe Collegen saaminen kumppaniksi Cyber Range HUB -verkostoomme tarjoaa monia mahdollisuuksia myös tulevalle yhteistyölle", Vatanen jatkaa.

Kokkonen on Vatasen kanssa samoilla linjoilla. ”Sopimus on merkittävä askel kohti pitkäjänteistä kumppanuutta, jonka myötä JYVSECTECin palvelukokonaisuus laajenee kansainvälisen kyberturvallisuusyhteistyön osalta.”

Fanshawe Collegessa varadekaanina työskentelevän Dev Sainanin mukaan kyberharjoitusympäristön hankinta ja kumppanuus Jamkin kanssa tarjoavat Fanshawe Collegelle huomattavasti aiempaa laajemmat valmiudet ja mahdollisuudet kyberturvallisuuden kouluttamiseen, harjoitteluun ja tutkimiseen.  

Kumppanuus Jamkin kanssa tarjoaa Fanshawelle myös mahdollisuuden osallistua globaalin kyberturvallisuusverkoston jatkuvaan kehittämiseen. Verkosto itsessään luo sekä Jamkia että Fanshawe Collegea hyödyttäviä uusia tutkimus- ja toiminta-alueita eri toimialoille.
 
Lue lisää RGCE:sta (englanniksi). 
  
Lisätietoja: 
Tero Kokkonen, johtaja, IT-instituutti 
Jyväskylän ammattikorkeakoulu 
p. 050 438 5317, etunimi.sukunimi@jamk.fi 

Marko Vatanen, johtava asiantuntija, IT-instituutti 
Jyväskylän ammattikorkeakoulu 
p. 0405458630, etunimi.sukunimi@jamk.fi

Mika Karjalainen, johtaja, teknologiayksikkö 
Jyväskylän ammattikorkeakoulu 
p. 040 574 8012, etunimi.sukunimi@jamk.fi