uutinen 17.10.2022

Jyväskylän ammattikorkeakoululle Vuoden tietoturvapalvelu -tunnustus

Tietoturva ry on valinnut vuoden 2022 tietoturvapalveluksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun kehittämän kyberturvallisuuden harjoitusympäristön. Harjoitusympäristöä on hyödynnetty vuodesta 2013 lähtien kansallisiin kyberturvallisuusharjoituksiin.

kyberturvallisuuspalvelut

Tietoturva ry on julkistanut vuoden 2022 Tietoturvatunnustukset osana Digi- ja väestötietoviraston sekä liikenne- ja viestintäministeriön toteuttamaa kansallista tietoturvapäivää 14.10.2022. Vuoden tietoturvapalvelu -tunnustuksen sai Jyväskylän ammattikorkeakoulun JYVSECTEC-keskuksen kehittämä kyberharjoitusympäristö Realistic Global Cyber Environment (RGCE).

Perustelujen mukaan RGCE-kyberharjoitusympäristö on ainutlaatuinen alustaratkaisu, jossa on järjestetty kansallisia kyberturvallisuusharjoituksia eli KYHA-harjoituksia vuodesta 2013. Vuosien varrella sen avulla on kehitetty merkittävästi kansallista kyber- ja tietoturvaosaamista niin koko yhteiskunnan, eri organisaatioiden kuin yksittäisten asiantuntijoidenkin tasolla. Jatkuva kehitystyö on tuonut myös kansainvälistä tunnustusta, ja turvallisuusympäristön viimeaikaisten muutosten myötä RGCE:n merkitys on entisestään korostunut.

Tunnustuksen vastaanottivat Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-instituutin johtaja Tero Kokkonen, johtava asiantuntija Jarno Lötjönen sekä asiakkuuspäällikkö Terho Rintanen.

”Saatu tunnustus on erittäin hieno kunnianosoitus JYVSECTEC:lle ja Jyväskylän ammattikorkeakoululle. Tämä on osoitus pitkäjänteisestä työstä, jota olemme tehneet vuosien saatossa kyberharjoitusympäristön ja kyberturvallisuusharjoitustoiminnan kehittämiseksi. Viimeaikainen globaalin turvallisuustilanteen muutos on vain entisestään korostanut kyberharjoitustoiminnan tärkeyttä. Tässä yhteydessä haluan kiittää kaikkia työntekijöitämme, jotka ovat osallistuneet kokonaisuuden rakentamiseen vuosien varrella ja kaikkia yhteistyökumppaneitamme, jotka ovat mahdollistaneet ympäristön rakentamisen ja kehittymisen”, kiittelee IT-instituutin johtaja Tero Kokkonen.

Tietoturva ry:n tietoturvatunnustuksen tarkoituksena on nostaa esille merkittäviä tietoturvaan liittyviä ilmiöitä, sitä edistäviä palveluita tai tuotteita tai sellaisia henkilöitä, jotka ovat edistäneet suomalaista tietoturvaosaamista ja sen arvostusta tai parantaneet organisaatioiden tai käyttäjien turvallisuutta tai nostaneet esille merkittäviä kehittämiskohteita.

Lue Tietoturva ry:n tiedote.
Lue lisää RGCE-kyberharjoitusympäristöstä (englanniksi).

Lisätietoja:
Tero Kokkonen, johtaja, IT-instituutti
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. +358504385317
Jyväskylän ammattikorkeakoulu