uutinen 2.6.2022

Digivireä kirjastoautokiertue Korpilahden kylillä

Digivireä kirjastoautokiertue Korpilahdella

Apua digipulmiin kirjastoautolta 

Digitaidot ovat uusi kansalaistaito ja erilaiset sähköiset palvelut, sovellukset ja verkkoasiointi ovat tulleet jäädäkseen. Edelleen on kuitenkin paljon ihmisiä, jotka uhkaavat jäädä digiyhteiskunnan kehityksessä ulkopuolelle. Maaseudulla omat lisähaasteensa tuovat pitkät välimatkat, huonot verkkoyhteydet ja palveluiden siirtyminen kuntakeskuksiin. Jos omat digitaidot eivät riitä sähköiseen asiointiin, tulisi digitukea olla helposti saatavilla, matalalla kynnyksellä ja läheltä. Digivireä Keski-Suomi -hanke on valmentanut digitutoreita eli vapaaehtoisia digiopastajia eri puolille maakuntaa. Tutorit auttavat ja neuvovat kuntalaisia sähköisten palveluiden ja älylaitteiden käytössä. Tutorointi perustuu vapaaehtoisuuteen, eikä se vaadi erityisosaamista. Tärkeintä on, että haluaa auttaa oman alueen ikäihmisiä digipulmissa. 

Nyt hankkeessa kokeillaan uutta toimintamuotoa digituen saatavuuden parantamiseksi: vapaaehtoiset digitutorit hyppäävät kirjastoauton kyytiin ja tarjoavat digitukea kirjastoauton pysäkeillä. Näyttävä startti uudenlaiselle toiminnalle saadaan kesäkuussa 15.-16.6. Korpilahdella, kun kirjastoauto Martti kiertää eri puolilla Korpilahtea digituen ja digitaitojen asialla. Pysäkit ja aikataulut ovat seuraavat:

Keskiviikkona 15.6. 
klo 10–12 Mehtosen kauppa, Tikkala
klo 12.15–13.15 Ylä-Muuratjärven kylätalo 
klo 13.45–14.45 Moksi (Nakkerintie 1) 

Torstaina 16.6.  
klo 10–11 Ilmoniemi 
klo 12–13.30 Villa Cawen  
klo 14–15.30 Korpilahden satama

Kirjastoautokiertueella on mukana useita eri yhteistyötahoja, mm. Keskikirjastot, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän seurakunta, OmaKS, OP Korpilahti ja Keski-Suomen Kylät ry. 

Lisätietoja

Susanna Nurmeksela

Projektiasiantuntija, Project Specialist
HYVI T&K, Research and Development
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358406372355