uutinen 16.2.2022

100 Vauhtipeliä – hymyä ja hikeä liikuntaan!

Ensimmäiset ympäri Eurooppaa kerätyt Vauhtipelit on nyt julkaistu. Pelien tavoitteena on tuoda liikuntatunneille mieluisaa ja kuntoa kohottavaa sisältöä. Sitä varten kaikkien pelien hauskuus ja intensiivisyys on testattu oppilailla.

Vauhtipeleissä liikkumisen intensiteetti on vähintään reippaalla tasolla. Myös lasten mielipidettä on kysytty, ja vain oppilaiden mielestä hauskat pelit on hyväksytty mukaan. Vauhtipelit kehittävät myös lasten perusliikuntataitoja, mikä tukee liikuntatuntien keskeisiä tavoitteita.

Kaikki 100 peliä lisätään kevään 2022 aikana Sporttipankki.com-sivustolle, joka tarjoaa satoja ilmaisia ohjeita erilaisten pelien, leikkien ja harjoitteiden pitämiseen liikuntatunneilla tai vaikka etäopetuksessa. Sivuston videoita on katsottu jo yli 2 miljoonaa kertaa.

Testit läpäisseistä peleistä tehdään selkeät pdf-ohjeet ja videot. Lisäksi pankkiin sisällytetään tukimateriaalia, jossa kerrotaan fyysisen aktiivisuuden tärkeydestä lasten ja nuorten terveyden kannalta. Kaikki tuotetut materiaalit tulevat jakoon ilmaiseksi.

Vauhtipelit on tuottanut Jyväskylän ammattikorkeakoulun Likes osana EU:n Erasmus+ -ohjelman rahoittamaa kolmevuotista JoyMVPA-hanketta.

 

Vauhtipelit

Lisätietoja

Tuija Tammelin

Johtava tutkija, liikunnan ja terveyden tutkimus, Principal Researcher
Likes, Likes
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358400247998