uutinen 12.5.2020

Yhdeksän vuoden rahoitustiedot seuratoiminnan kehittämistuesta koottu Likesin Seuratuki-Virveliin

Opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittain jakamaa seuratoiminnan kehittämistukea on myönnetty vuosien 2012–2020 aikana yli 3 300 hankkeelle ja 1 500 urheilu- ja liikuntaseuralle yhteensä 32,4 miljoonaa euroa. Keskimäärin yhdelle hankkeelle tukea on myönnetty 9 800 euroa. Hankkeilta edellytetään vähintään 25 prosentin omarahoitusosuutta.

Seuratukea myönnetään eniten suurten kaupunkien seuroille. Helsinkiläisille, jyväskyläläisille ja turkulaisille seuroille on myönnetty yhteensä yli 6,2 miljoonaa euroa seuratukea yhdeksän vuoden aikana. Lajeittain tarkasteltuna tukea ovat saaneet eniten jalkapallo-, voimistelu- ja jääkiekkoseurat sekä yleisseurat, joista useimmissa voi harrastaa useita lajeja.

Seurojen kotipaikkojen mukaan tarkasteltuna seuratukea on myönnetty yhdeksän vuoden aikana 212 eri kuntaan. 98 kuntaan ei ole mennyt vuosien varrella lainkaan seuratukea; näiden kuntien seurat eivät ole saaneet tai hakeneet avustusta.

Seuratuki-Virveli

Likesin toteuttaman seuratoiminnan kehittämistuen seurannan ja arvioinnin perustulokset siirrettiin vuonna 2019 Seuratuki-Virveliin, joka on avoin ja päivittyvä verkkojulkaisu. Seurannan tavoitteena on tuottaa ajantasaista tietoa seuratuen jakautumisesta. Seuratuki-Virvelissä hankerahoituksen jakautumista vuosina 2012–2020 voi tarkastella vuositasolla, paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti hyödyntämällä Virvelin suodattimia.

 

Tutustu avoimeen Seurtuki-Virveliin

 

Lisätietoja

Seuratoiminnan kehittämistuen seurannan ja arvioinnin tavoitteena on tuottaa ajantasaista tietoa seuratuen jakautumisesta ja vaikutuksista paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Seuratukitiimi toimii myös aktiivisena asiantuntijana ja keskustelijana urheiluseuratoimintaan liittyvissä teemoissa sekä kehittää hankerahoitukseen liittyviä raportointityökaluja.

Kati Lehtonen

Johtava tutkija, Principal Researcher
Likes, Likes
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358400932737