uutinen 11.6.2020

JAMKin kirjastojärjestelmä vaihtuu heinäkuussa

Vaihto vaikuttaa monella tavalla kirjastopalveluihin. Kirjasto on suljettu 19.6.2020 – 2.8.2020

JAMKin kirjaston pitkään palvellut kirjastojärjestelmä vaihdetaan heinäkuussa uuteen Alma-järjestelmään. Vaihto vaikuttaa monella tavalla kirjastopalveluihin, ja tiedotamme vaikutuksista myöhemmin. JANET säilyy edelleen asiakkaiden hakuliittymänä. 

Kirjasto on suljettu 19.6.2020 – 2.8.2020. Emme peri myöhästymismaksuja

Varauksia ei voi tehdä, lainoja ei voi uusia eikä myöhästymismaksuja maksaa 

Varausten teko kirjaston painettuihin kirjoihin JANETissa keskeytyy 22.6.2020. Huomioithan myös, että saapumatta olevat varaukset eivät siirry uuteen kirjastojärjestelmään. Jos et ole 22.6. mennessä saanut varauksestasi saapumisilmoitusta, varaudu tekemään varauksesi uudelleen elokuussa. 

Kirjaston sulkuaikana asiakkaat eivät voi uusia omia lainojaan JANETissa. Myöhästymismaksuja ei myöskään voi maksaa verkossa. 

Pudota kirjat palautuslaatikkoon 

Voit pudottaa palautettavat kirjat pääkampuksen kirjaston palautuslaatikkoon. Palautuslaatikko sijaitsee pääkampuksen F-ovella. Kirjaston.  Kirjat poistetaan lainoistasi, kun järjestelmä on taas toiminnassa.  

Ota talteen JANETin suosikit ja uutuusvahdit ennen 22.6.2020 

Jos olet tallettanut JANETiin listoja suosikkikirjoistasi tai luonut uutuusvahteja, ne häviävät järjestelmävaihdon yhteydessä. Voit ottaa ne talteen JANETin Oman tilin Omat tiedotnäkymästä. Lataa suosikit ja haut tiedostona ja tuo ne takaisin JANETiin käyttökatkon jälkeen. 

Voit myös vaihtoehtoisesti lähettää suosikkikirjojen tiedot sähköpostiisi. Kirjaudu JANETtiin, siirry suosikkeihin, valitse kaikki suosikit tai haluamasi kirjat ja lähetä ne sähköpostiin. 

E-aineistot toimivat normaalisti 

JANETistä löytyvät e-kirjat, e-lehdet, e-artikkelit ja tietokannat toimivat normaalisti koko järjestelmävaihdon ajan. 
 
Hyödynnä kirjaston laajaa e-kokoelmaa!

Viivästyksiä uusien aineistojen saatavuudessa 

Koska uusia kirjoja ei voi tallentaa tietokantaan, niitä ei heti löydy JANETista. Uudet kirjat kuvaillaan JANETiin mahdollisimman nopeasti järjestelmävaihdon jälkeen. 

Valitamme järjestelmänvaihdosta asiakkaillemme aiheutuvaa harmia. 

Tiedotamme järjestelmäuudistuksesta verkkosivuillamme osoitteessa jamk.fi/kirjasto 

Lisätiedot: kirjasto@jamk.fi