uutinen 24.9.2020

JAMK ottaa käyttöön maskisuosituksen

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ottaa käyttöön maskisuosituksen Jyväskylän kaupungin ohjeistuksen mukaisesti. Jyväskylän kaupunki on torstaina 24.9. antanut laajan maskisuosituksen kahden viikon ajaksi kaikille yli 15-vuotiaille julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

JAMKissa maskeja käytetään tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida noudattaa. Turvallisuusohjeiden muita toimenpiteitä ovat hyvä käsihygienia, turvavälit, sairastaminen kotona sekä koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa. Nyt annettu maskien käyttösuositus täydentää turvallisuusohjeistusta.

Maskisuositus annetaan lähiopetukseen perjantaista 25.9. alkaen, kahden viikon ajaksi, 9.10. saakka. Jyväskylän ammattikorkeakoulu varaa maskit lähikontaktissa tapahtuvaan pienryhmätyöskentelyyn. Muissa lähiopetustilanteissa ja kampustyöskentelyissä opiskelijat hankkivat maskit itse.

Suosituksen taustalla on Jyväskylän koronatartuntojen kasvava määrä ja arvio siitä, että Jyväskylässä on menossa käynnissä taudin kiihtymisvaihe. Tartuttavuusluku Jyväskylässä on viimeisen viikon ajalta ollut 36,5 tartuntaa 100 000 asukasta kohti.

Suositus koskee myös ulkoilmassa olevia tapahtumia, joissa on mukana laajoja yleisöjoukkoja ja turvavälejä ei voida muuten säilyttää.

Jyväskylän kaupunki on antanut kiitosta opiskelija- ja ainejärjestöille vastuullisesta toiminnasta, jossa erilaiset opiskelijatapahtumat, kuten fuksiaiset ja uusien opiskelijoiden laajat tapaamiset on siirretty taudin leviämisen kannalta turvallisempaan ajankohtaan.

– Opiskelija- ja ainejärjestöt ovat toimineet erittäin vastuullisesti koko syksyn ajan ja siirtäneet tapahtumia myöhempiin ajankohtiin, vaikka se opiskelujen alkaessa on varmasti vaikeuttanut ryhmäytymistä, kaupunginjohtaja Timo Koivisto kiittää Jyväskylän kaupungin tiedotteessa.

JAMK sekä opiskelijakunta JAMKO ovat jo aiemmin vedonneet opiskelijoihin turvallisen vapaa-ajan viettämisen puolesta.

– Tässä tilanteessa vetoomus vastuullisuuteen on syytä toistaa. Nyt on aika pysähtyä ja miettiä, mitkä voivat olla esimerkiksi opiskelijajuhlien seuraukset. Jos emme saa tartuttavuuslukua taittumaan, on edessä mahdollisesti paluu kevään kaltaisiin rajoituksiin. Lisäksi jokaisen on hyvä muistaa ikääntyneitä läheisiään, joille tauti voi olla vakava, rehtori Jussi Halttunen muistuttaa.

JAMKin koronaohjeet päivitetään maskisuosituksen myötä.

Lisätietoja:
Jussi Halttunen, rehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 0400 644 913
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Mikko R. Salminen, hallintojohtaja
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 0504079507
Jyväskylän ammattikorkeakoulu