uutinen 24.4.2019

Ei valintakoetta, vaan valintakurssi – parhaat saavat tutkintopaikan

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa (JAMK) kokeillaan ensimmäistä kertaa tutkintokoulutuksen yhteydessä valintaa kurssisuorituksen perusteella. Yhteishaussa Tieto- ja viestintätekniikan monimuotokoulutukseen hakeneet osallistuvat web-tekniikan (4 op) verkkokurssille, josta 25 parhaiten suoriutunutta saa tutkintopaikan.

Verkkokurssi on alkanut 10.4. ja aikaa tehtävien suorittamiseen on 31.5. saakka. Kurssin on aloittanut 254 hakijaa. Hakijamäärät verkossa toteutettaviin tutkintokoulutuksiin ovat olleet JAMKissa kasvussa viime vuosina. Valintakurssi valintakokeen sijaan perehdyttää hakijan jo heti alkuvaiheessa verkko-opiskeluun.

– Verkkokurssin avulla haluamme sisällön ymmärryksen lisäksi testata hakijoiden kykyä itsenäiseen verkko-opiskeluun. Kurssi antaa realistisen kuvan hakijoille, mitä nykyajan monimuoto-opiskelu on, kertoo koulutussuunnittelija Ilona Viitasaari.

Web-tekniikat -opintojakso kuuluu tieto- ja viestintätekniikan insinöörien ensimmäisen vuoden opintoihin, joten valituksi tulevat saavat opintojakson heti sisällytettyä tutkintoonsa. Myös muut hakijat, jotka suorittavat opintojakson hyväksytysti, mutta eivät tule valituksi tutkintokoulutukseen, saavat opintojaksosta avoimen AMK:n suorituksen.

– Niille, jotka eivät nyt tule valituksi, on syksyllä tarjolla mahdollisuus aloittaa opinnot avoimen AMK:n polkuopinnoissa, joihin on sisällytetty samat kurssit kuin tutkintokoulutuksessakin. Joka tapauksessa on siis mahdollista päästä insinööriopintoihin kiinni, Viitasaari kertoo.

Valtakunnallisesti viime vuosina on nostettu esiin erilaisia valintatapoja tutkintokoulutukseen.

– Kokeilemme mielellään uusia valintatapoja. Odotamme innolla tuloksia ja kokemuksia. Kaikki on lähtenyt hyvin liikkeelle, iloitsee Viitasaari.

Lisätietoja:
Ilona Viitasaari, koulutussuunnittelija
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 542 5687
Jyväskylän ammattikorkeakoulu