Projekti

LIPPA - Laatua ICT-opintoihin työelämärajapinnasta

LIPPA-hankkeessa kehitetään ICT-alan koulutusta työelämärajapinnalla sekä parannetaan opiskelijoiden siirtymistä työelämään.​

Rahoitusohjelma

Nuori opiskelija
Lyhenne
LIPPA
Projektityyppi
Kehittämisprojekti
Vahvuusala
Uudistuva oppiminen
Toteutusaika
1.5.2021 - 31.8.2023
Yksikkö
Ammatillinen opettajakorkeakoulu
Rahoitusohjelma
Euroopan sosiaalirahasto (ESR)
Projektin kuvaus

ICT-alan nopean ja jatkuvan muutoksen sekä alan muuttuvien osaamistarpeiden vuoksi korkeakoulutuksen ja yritysten välinen yhteistyö on välttämätöntä. Tätä yhteistyötä voidaan luonnehtia kumppanuudeksi ja alustaksi, jossa monipuolista yhteistyötä ja osaamisen kehittämistä tehdään. Se on toimintaa, joka tukee luontevasti opiskelijoiden siirtymistä työelämään. Uusimpien tutkimusten mukaan opiskelijoiden geneerisissä taidoissa on puutteita ja myös niillä on yhteys opintojen etenemiseen ja opintomenestykseen.

Korkeakoulujen ja yritysten yhteistyömuotoja on kehitetty jo pitkään. Siitä huolimatta työelämän muutosvauhti edellyttää koulutuksen ja opetushenkilöstön jatkuvaa kehittämistä yhdessä yritysten kanssa. Esim. Työn opinnollistamisen mahdollisuuksien hyödyntäminen.
LIPPA-hanke toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston mahdollistamana hankkeena Jamkin IT-instituutin ja AOKK.n toimesta 1.5.2021-31.8.2023. 
Hankkeessa kehitetään ICT-alan koulutusta yritys-oppilaitos -rajapinnalla parantaen opiskelijoiden siirtymistä työelämään.
Hankkeen kehittämistoimet kohdistuvat 
  1. opettajien yritysyhteistyön ja opiskelijoiden työelämävalmiuksien ohjausosaamisen vahvistamiseen 
  2. korkeakouluopiskelijoiden työelämätaitojen tukemiseen yritys-oppilaitos -rajapinnalla 
  3. ICT-alan yritys - oppilaitos -yhteistoiminnan vahvistamiseen työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa 
  4. opetusratkaisuihin ja tukeen, joilla edistetään työelämään siirtymistä opinnoista.
Kohderyhminä ovat JAMKin ICT-alan opettajat, asiantuntijat ja AMK-tutkinto-opiskelijat. Välillisenä kohderyhmänä ovat yritysten henkilöstö, JAMKin henkilöstö ja opiskelijat.

Hankkeen tuloksena koulutuksen tarjoajien ja ICT-alan työnantajien välinen koulutukseen liittyvä yhteistyö kehittyy ja lisääntyy. Lisäksi koulutuksen työelämävastaavuus lisääntyy ja osuvuus parantuu. Hankkeen myötä opiskelijoiden työelämätaidot ja valmiudet työelämään siirtymiseen opintojen päättyessä lisääntyvät.

Ajankohtaista:

20.4.2022 klo 15.00-16.30 Kitkan poisto -tapahtuma opiskelijoille

Tule oppimaan vinkkejä työllistymiseen ja verkostoitumaan yritysten ja asiantuntijoiden kanssa! Paikka: Ravintola Fiilu, Piippukatu 11, Jyväskylä 

Seuraa projektia Instagramissa: @lippa_hanke

Lisäksi uusi LIPPA-verkkosivusto avautuu pian! 

#LöydäPerille

 

Lisätietoja

Annu Niskanen

Lehtori, Senior Lecturer
Opettajankoulutus, Teacher Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358405322756