Tapahtuma

16.5.

Xpand Your Reality 2 – XR-teknologiat oppimisen, osaamisen ja yritystoiminnan kehittämisessä

Virtuaalitodellisuus, lisätty sekä yhdistetty todellisuus, digitaaliset kaksoset, volumetrinen kaappausteknologia - Xpand Your Reality 2 -konferenssi kohtauttaa keskisuomalaiset yritykset, oppilaitokset, XR-asiantuntijat, teknologia-alan osaajat sekä uusia teknologioita hyödyntävät edelläkävijät. Laita 16.5. kalenteriisi ja valmistaudu kevään vaikuttavimpaan livetapahtumaan!

-
Ajankohta
16.05.2023 12:00 - 16:00
Ilmoittautuminen alkaa ja päättyy
14.03.2023 08:00 - 15.05.2023 23:59
Tapahtuman kieli

suomi

Hinta

Maksuton

Osoite

Piippukatu 2
40100 Jyväskylä
Suomi

Tervetuloa sukeltamaan XR-teknologian maailmaan ja mahdollisuuksiin

Tapahtumassa kuulet toinen toistaan mielenkiintoisempia puheenvuoroja, viimeisimmät XR-uutiset maailmalta, sekä näet ja koet uusien teknologioiden mahdollisuudet omin silmin.

 • Tulevaisuuden tutkija, tietokirjailija ja valovoimainen puhuja Elina Hiltunen puhumassa digitalisaation ja tekoälyn vaikutuksista tulevaisuuteemme
 • Kansallisesti ja kansainvälisesti tunnetut suomalaisyritykset eri toimialoilta kertovat, miten hyödyntävät uusia teknologioita liiketoiminnassaan. 
 • XR-asiantuntijat esittelevät käytännön tasolla uusimpien teknologioiden hyödyntämismahdollisuuksia. 
 • Tekoäly vetämässä paneelikeskustelua.
 • Mielenkiintoisia keskusteluja ja verkostoitumista kahvin ja pienten tarjoilujen äärellä

Tervetuloa rentoon tapahtumaan, jossa voit kierrellä ja olla kuulolla oman aikataulusi mukaan! 

Ohjelma:

 • 12.00 TAPAHTUMA ALKAA  
 • 12.30–13.15 DIGITALISAATIO JA TULEVAISUUS:  Tervetuliaissanat ja päivän pääpuheenvuoro: Miten tekoäly muuttaa elämäämme? Mitä on digitalisaation kolmas ulottuvuus? Entä mikä on tekoälyn moraali tai päätöksenteon perusta?  
 • 13.15–13.45 TAUKO:  Kahvitarjoilu ja teknologioihin tutustumista.  
 • 13.45–14.45 EDELLÄKÄVIJÄESIMERKIT:  Yritykset ja toimijat eri aloilta kertovat kokemuksiaan uusista teknologioista ja niiden hyödyntämisestä liiketoiminnassaan.  
 • 14.50–15.30 PANEELIKESKUSTELU PÄIVÄN TEEMOISTA:  Tekoäly ottaa vetovastuun paneelikeskustelusta. 
 • 15.30–16.00 TEKNOLOGIADEMOT:  Tutustumista teknologioihin (mm. volumetrinen kaappausteknologia) sekä vapaata kiertelyä ja verkostoitumista. 

Puhumassa

Elina Hiltunen 

Tilaisuuden pääpuheenvuorosta vastaa maailman naisfuturistien TOP 25:n joukkoon valittu, valovoimainen, herättelevä ja inspiroiva puhuja, tulevaisuuden tutkija, tietokirjailija ja yrittäjä Elina Hiltunen. Puheenvuorossaan Elina käsittelee mm. seuraavia aiheita: Miten tekoäly muuttaa elämäämme? Mitä on digitalisaation kolmas ulottuvuus? Miten digitalisaatio vaikuttaa ympäristöön? Mikä on tekoälyn moraali? 

Viveka Opas, KONE 

Viveka Opas (FM, pelitutkimus) työskentelee Virtual Reality Specialistina KONEen Learning & Development -yksikössä. Hänen ydinosaamistaan ovat virtuaalitodellisuus (VR) ja teollinen laajennettu todellisuus (XR). Vivekalla on pitkä kokemus teknisestä koulutuksesta, oppijakokemuksesta sekä pelillistämisestä. Häntä kiinnostaa myös teollisuuden ja tutkimusyhteisön välinen yhteistyö sekä teollista kenttätyötä tukeva vuorovaikutteiden teknologia. Hän on kirjoittanut useita tieteellisiä ja populaarijulkaisuja näistä aiheista.  

Kalevi Koistinen, Suomen Korttipiste Oy 

Kalevi Koistinen toimii Suomen Korttipisteen toimitusjohtajana ja Lehtipisteen korttiliiketoiminnan johtajana. Kalevi on kansainvälinen johtaja ja liiketoiminnan kehittäjä, jolta löytyy vankka kokemus vähittäiskaupan alalta ja sen eri näkökulmista aina yritysmarkkinoinnista tuotantoon ja palveluiden johtamiseen.  

Minna Särelä, Porvoon kaupunki 

Minna Särelä (tuotantotalouden DI) työskentelee Porvoon kaupungin strategiakoordinaattorina. Työssään hän navigoi innostavan kehittämisen ja tiedolla johtamisen välimaastossa, ohjaten kaupungin strategian jalkautusta ja seurantaa sekä toimintaympäristön keskeisten muutosten tunnistamista. Teknillis-kaupallinen, design-ajattelua vahvistanut koulutuspohja sekä monipuolinen muotoilualan kokemus tuovat raikasta näkökulmaa kunta-alan kehittämistehtäviin. Minna on vetänyt Porvoon virtuaalisen taidemuseon määrittelytyöryhmää. Projekti edustaa kaupungin strategista valintaa toteuttaa rohkeita kokeiluja, ja etenee tämän vuoden aikana version 1.0 toteuttamiseen. 

Lisätietoja tapahtumasta

Timo Puukko

Asiantuntija, Specialist
Matkailu ja palvelut, Tourism and Service Business
Liiketoiminta, School of Business
+358504734097