Tapahtuma

25.8.

Vastuullisuus yrityksen arjessa -koulutus

Miten yrityksen vastuullisuustyötä tehdään käytännössä? Mihin tekoihin kannattaa panostaa ja miten niistä viestitään uskottavasti? Mitä hyötyä vastuullisuudesta on yritykselle? Näihin kysymyksiin vastauksia tarjoaa viisi iltaa kestävä Vastuullisuus yrityksen arjessa -iltakoulutus. Koulutus järjestetään Jämsässä, Viitasaarella, Saarijärvellä, Laukaassa ja Keuruulla 25.8. - 22.9.2022. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 21.8.2022!

Ryhmätyöskentelyä pöydän ääressä
Ajankohta
25.08.2022 17:00 - 19:30
Tapahtuman kieli

Suomi

Hinta

Maksuton

Yritysten vastuullisuus kiinnostaa

Yritysten vastuullisuus ja kestävän kehityksen huomioiminen liiketoiminnassa kiinnostavat asiakkaita, rahoittajia, sijoittajia ja työntekijöitä enemmän ja enemmän. Mutta mistä vastuullisuustyössä kannattaa aloittaa ja miten sitä kehitetään eteenpäin? Mitä konkreettisia tekoja yritys työntekijöineen voi tehdä? Entä miten toiminnan vastuullisuudesta viestitään sidosryhmille uskottavasti ja rehellisesti?

Tässä koulutuksessa saat vastauksia näihin kysymyksiin ja tukea liiketoiminnan kehittämiseen yrityksessäsi tai nykyisellä tai tulevalla työpaikallasi.

Opit tunnistamaan yritystoiminnan ekologisia ja sosiaalisia vaikutuksia, suunnittelemaan toimenpiteitä niiden hallitsemiseksi ja viestimään vastuullisuudesta. Näistä taidoista on hyötyä eri tehtävissä ja eri aloilla, sillä vastuullisuuskysymysten merkitys kasvaa koko ajan.

Asiantuntijoiden opastuksen lisäksi pääset pohtimaan aiheita yhdessä muiden osallistujien kanssa eri näkökulmista.

Kenelle?

Vastuullisuus yrityksen arjessa -koulutus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan, olitpa sitten

 • yrittäjä
 • työntekijä
 • opiskelija
 • työtön työnhakija
 • osaamisesi täydentämisestä muutoin kiinnostunut.

Koulutuksessa käsitellään kestävää kehitystä ja vastuullisuutta yritystoiminnan kontekstissa. Voit soveltaa oppimaasi tehtävistä ja toimialasta riippumatta.

Tästä koulutuksesta saat hyvän alun kestävyysnäkökulmien huomioimiseen yritystoiminnassa. Mikäli haluat tutustua tarkemmin johonkin tiettyyn aiheeseen, voit jatkaa syventäviin Polkukartta-koulutuksiin. Kouluttajina Polkukartta-koulutuksissa toimivat Jyväskylän yliopiston, Jamkin, Gradian ja Poken asiantuntijat.

Lue lisää tulevista koulutuksista Jyväskylän yliopiston verkkosivuilta.

Aikataulut ja ohjelma

Koulutus koostuu viidestä 2,5 tunnin mittaisesta koulutusillasta, joista kaksi järjestetään paikan päällä ja kolme etänä. Järjestämme koulutuksen elo-syyskuussa viidellä eri paikkakunnalla: Jämsässä, Viitasaarella, Saarijärvellä, Laukaassa ja Keuruulla.

Kaikille yhteisten etäiltojen tarkoitus on, että pääset vaihtamaan ajatuksia ja tutustumaan toimijoihin myös muilta paikkakunnilta. Paikan päällä järjestettävissä koulutusilloissa on kahvitarjoilu.

Koulutuspäivät:

 • To 25.8. klo 17 - 19.30 (paikan päällä, osoitteet ilmoitetaan myöhemmin)
 • To 1.9. klo 17 - 19.30 (etänä)
 • To 8.9. klo 17 - 19.30 (etänä)
 • To 15.9. klo 17 - 19.30 (etänä)
 • To 22.9. klo 17 - 19.30 (paikan päällä, osoitteet ilmoitetaan myöhemmin)

Ohjelma koulutuspäivittäin:

 1. Mitä merkitystä vastuullisuudella on yritykselle?
 2. Miten yrityksen hiilidioksidipäästöjä hallitaan?
 3. Miten yritys voi hyötyä kiertotaloudesta?
 4. Miten varmistetaan sosiaalinen kestävyys, saavutettavuus ja esteettömyys?
 5. Miten vastuullisuudesta viestitään yrityksen sidosryhmille?

Lisätietoja

Riikka Kumpulainen

Projektipäällikkö, Project Manager
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358505759454

Koulutus on osa POLKU 2.0 -hanketta, jonka päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto. Rahoittavana viranomaisena toimii Keski-Suomen ELY-keskus. Hanketta rahoittavat myös Jyväskylän, Jämsän, Äänekosken ja Saarijärven kunnat sekä UPM-Kymmene Oyj.