Tapahtuma

18.12.

Miltä näyttää Keski-Suomen ruoka-alan tulevaisuus? – yrityshaastattelujen tulokset ja ruokayrittäjyyden ajankohtaiset teemat

Miten koronapandemia ja Ukrainan sota ovat vaikuttaneet keskisuomalaisten ruoka-alan yritysten toimintaan? Miten yrittäjät voivat ja kuinka pitkällä yrityksissä ollaan kestävyyden ja vastuullisuuden huomioimisessa? Muun muassa näistä aiheista kuulemme maanantaina 18.12. järjestettävässä tilaisuudessa.

Valokuva ihmisistä illallispöydässä.
Ajankohta
18.12.2023 12:00 - 15:00
Tapahtuman kieli

suomi

Osoite

Rajakatu 35
40200 Jyväskylä
Suomi

Tervetuloa mukaan Miltä näyttää Keski-Suomen ruoka-alan tulevaisuus? – yrityshaastattelujen tulokset ja ruokayrittäjyyden ajankohtaiset teemat -tapahtumaan maanantaina 18.12. klo 12–15. Tapahtuma järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksen (Rajakatu 35) Kasvosalissa.

Tapahtumassa julkistetaan Keski-Suomen elintarvike- ja ruokamatkailuyritysten nykytila ja kehittämisnäkymät -haastattelujen tulokset ja pohditaan tulosten merkitystä ruoka-alan toimintaan ja kehitykseen Keski-Suomessa. Toukokuusta syyskuuhun 2023 toteutetuilla yrityshaastatteluilla on selvitetty Keski-Suomen ruoka-alan yritysten nykytilannetta, tulevaisuuden näkymiä ja kehittämistarpeita erityisesti elintarvike- ja ruokamatkailuyritysten näkökulmasta.

Yrityshaastattelujen tulosten lisäksi tapahtumassa paneudutaan elintarvikeviennin ja nimisuojan mahdollisuuksiin kasvun edistäjinä. Lisäksi kuullaan keskisuomalaisen yrittäjän terveiset kentältä eli Keski-Suomen ruokaverkoston ytimestä. Luvassa myös jouluinen ohrapuuro- ja glögitarjoilu.

Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen ja sinne ovat tervetulleita niin yrittäjät kuin ketkä tahansa muut ruoka-alan nykytilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneet.

Ilmoittaudu mukaan Webropolissa

Ohjelma

Tapahtuma alkaa klo 12 

  • Joulupuuro (ohra) ja mansikkakiisseli
  • Tilaisuuden avaus / Leena Pölkki, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Jamk ruokaverkoston kehittäjänä ja yhteistyössä / Anne Eskola ja Mirva Leppälä, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta
  • Missä mennään Keski-Suomen mikro- ja pk-elintarvike- ja ruokamatkailuyritykset?  Yrityshaastatteluiden tulokset / Leena Pölkki
  • Ohjattua keskustelua haastattelujen tuloksista ja jatkotoimenpiteistä / Hilkka Heikkilä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Tauko, kahvi/glögitarjoilu
  • Ilmastoviisaasta elintarvikeviennistä lisäpotkua kasvuun / Jukka-Pekka Inkinen, KIKE-hanke
  • Kuka sen kissanhännän nostaa, jollei kissa itse! – Nimisuojalla alkuperä ja laatu näkyväksi / Marjo Särkkä, Helsingin yliopisto
  • Yrittäjänä Keski-Suomen ruokaverkostossa / Arto Hakanen, Art Food Heaven, Art Catering ja Toivolan vanha piha
  • Tapahtuman päätös

Tapahtuma päättyy klo 15

Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus jäädä  keskustelemaan tapahtuman teemoista Kasvosaliin.

Lisätietoja tapahtumasta ja haastattelututkimuksesta antaa

Leena Pölkki

Projektipäällikkö, Project Manager
LIKE T&K, Research and Development
Liiketoiminta, School of Business
+358504011894

Tapahtuman järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaverkosto (KEVE) -hanke. Hanketta toteutetaan yhteistyössä MTK Keski-Suomi ry:n, ProAgria Keski-Suomi ry:n ja Keski-Suomen liiton kanssa. Hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sitä rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.