Tapahtuma

16.6.

Kolmen pisteen biotalousiltapäivä: avoimet ovet BioPaavossa ja Biotalousinstituutin laboratorioissa, sekä Hukkalämmöstä energiaa -seminaari

Ajankohta
16.06.2022 12:00 - 16:00
Tapahtuman kieli

Suomi

Osoite

Tuumalantie 17
43130 Tarvaala
Suomi

Kolme tapahtumaa kerralla!

1. Seminaari: Hukkalämmöstä sähköä - miten ja miksi?

Tilaisuudessa esitellään ns. Seebeckin ilmiöön pohjautuvia mahdollisuuksia energiatehokkuuden parantamisessa ja vähähiilisen energiantuotannon kehittämisessä, sekä keskustellaan jatkokehittämisen mahdollisuuksista.

Seminaari klo 12-13.30

  • Klo 12.00 Avaus. Asiantuntija Markku Paananen, Jamk Biotalousinstituutti
  • Klo 12.10 Seebeckin ilmiö ja materiaalitekniikan ratkaisut, teoria ja tutkimustuloksia. Projekti-insinööri (PhD) Esa Alakoski, Jamk Teknologia ja projektipäällikkö (PhD) Mauno Harju, Jamk Biotalousinstituutti
  • Klo 12.40 Lämpö-sähköinen demolaitteisto Tarvaalan lämpökeskuksella. Lauri Olin, Jamk Biotalousinstituutti
  • Klo 13.00 Jätelämmön lähteet suomalaisessa energiajärjestelmässä. Perttu Kaari, Jamk Energiatekniikka
  • Klo 13.10 Sovelluskohteina pienkoneet ja pienet lämmitysjärjestelmät. Asiantuntija Kimmo Puolamäki, Jamk Biotalousinstituutti
  • Klo 13.20 Keskustelua
  • Klo 13.30-14.00 Tutustuminen Tarvaalan lämpökeskuksessa toteutettuun demolaitteistoon. Lisäksi laboratoriokierroksen aikana mahdollista tutustua muihin testilaitteistoihin.

Kahvitarjoilu klo 14 alkaen

Seminaari järjestetään LäSä - lämpösähköiset ratkaisut energiatehokkuuden lisääjinä -hankkeen toimesta. Hanketta rahoittaa Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahastosta. Yhteistyökumppaneina ovat Saarijärven Kaukolämpö Oy, Tulostekniikka Oy sekä Boweco Oy.

2. Avoimet ovet Biotalousinstituutin laboratorioissa

Mihin kaikkeen Jamk Biotalousinstituutin uusitut laboratorio- ja analyysitilat sekä -palvelut taipuvat? Tervetuloa tutustumaan! 

  • Mahdollisuus kierrellä laboratoriotiloissa klo 12 - 14 ja klo 15-16, henkilökunta on paikalla eri pisteillä esittelemässä tiloja ja välineitä, ja miten niitä voi hyödyntää
  • Energiatuotannon kyberturvaklinikka / Jamk ICT-instituutti
  • Kahvitarjoilu klo 14 - 15, jonka aikana Jamk Biotalousinstituutin johtaja Minna Lappalainen kertoo tulevaisuuden visioista, ja yritysten edustajat kokemuksistaan laboratorion palveluista. Mukana mm. Epira Oy ja Finnstainless Oy.

3. Avoimet ovet BioPaavossa

Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavo sijaitsee Saarijärven keskustassa (Kauppakatu 5), ja siellä on avoimet ovet klo 12 - 15. Tervetuloa tutustumaan ja starttailemaan kesää kuplivan ja mansikoiden merkeissä! Jutustelun lomassa voi tehdä ostoksia Lähipuoti Elossa sekä tutustua Saarijärven kaupungin uuteen infopisteeseen.
 

  • Klo 12.00 Avoimet ovet käynnistyvät - Tervetuloa tutustumaan BioPaavon tiloihin ja toimintaan! 
  • Klo 12.30 Mitä BioPaavossa on tehty, mitä tuloksia saavutettu? BioPaavon johtava asiantuntija  Annimari Lehtomäki
  • Klo 12.50 Inweb Oy - Biopohjaisista raaka-aineista 3D-tulosteita teollisuuden tarpeisiin, yrityksenä BioPaavon yhteistyöverkostossa, toimitusjohtaja Tero Hämäläinen
  • Klo 13.30 Alueen elinvoiman kehittäminen ja yhteistyö BioPaavon kanssa, Harri Uusisalo Saarijärven kaupunki
  • Klo 14.00 Mitä BioPaavossa on tehty, mitä tuloksia saavutettu? BioPaavon projektipäällikkö Tiina Kuisma

Mukana menossa:

  • Keski-Suomen Keksijät ry esittäytyy
  • Polku-hanke esittelee Jamkin tarjoamia vetoapuja yritysten vastuullisuus- ja kestävyystyöhön
  • Lähipuoti Elo ja Saarijärven kaupungin uusi infopiste palvelevat

Lisätietoa

Tiina Kuisma

Projektipäällikkö, Project Manager
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358442305042

Janne Salmi

Projektipäällikkö, Project Manager
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358404808636

Markku Paananen

Asiantuntija, Specialist
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358404803263

Annemari Sinikorpi

Viestintävastaava, Communication Coordinator
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358406612376