Tapahtuma

28.10.

Kestävyys yritystoiminnassa -koulutus

Kestävyys yritystoiminnassa -koulutus järjestetään 28.10. - 25.11.2022 Korpilahdella. Tässä koulutuksessa opit ymmärtämään kestävää kehitystä liiketoiminnan kontekstissa ja hyödyntämään kestävyyden mahdollisuuksia. Hae mukaan viimeistään 16.10.2022!

Kaksi henkilöä työpöydän ääressä
Ajankohta
28.10.2022 11:00 - 15:00
Tapahtuman kieli

Suomi

Hinta

Maksuton

Opi ymmärtämään kestävyyttä yritystoiminnassa

Kestävyys yritystoiminnassa -koulutuksessa opit ymmärtämään kestävää kehitystä yritystoiminnassa: miksi asia on ajankohtainen, mitä mahdollisuuksia kestävyys avaa liiketoiminnalle ja miten vastuullisuustyötä käytännössä toteutetaan.

Koulutuksessa perehdytään viiteen eri osa-alueeseen:

  • Liiketoimintaympäristön muutokset kestävyysmurroksen myötä, mitä tämä tarkoittaa yrityksille
  • Liiketoiminnan ympäristövaikutusten arvioiminen (esim. hiilijalanjäljen laskenta) ja toimenpiteet vaikutusten hillitsemiseksi
  • Kiertotalouden mahdollisuudet liiketoiminnan kehittämisessä
  • Liiketoiminnan sosiaalinen kestävyys, saavutettavuus ja esteettömyys
  • Hyvä vastuullisuusviestintä

Koulutus on käytännönläheinen. Saat pohtia kestävyyttä suhteessa omaan liiketoimintaasi, alaasi tai yritysideaasi ja työstää haasteita yhteistyössä muiden yrittäjähenkisten oppijoiden ja asiantuntijoiden kanssa.

Osallistumalla Kestävyys yritystoiminnassa -koulutukseen varmistat, että ymmärrät muutoksia, joita laajamittainen siirtymä kestävään talouteen aiheuttaa toimintaympäristöösi. Osaat ennakoida ja hyötyä siirtymästä ja sen avaamista uusista mahdollisuuksista.

Kenelle?

Kestävyys yritystoiminnassa -koulutus on suunnattu etenkin keskisuomalaisten mikro- ja pk-yritysten yrittäjille ja työntekijöille, aloitteleville yrittäjille ja yrittäjyyttä opiskeleville. Koulutuksen oppeja voi soveltaa liiketoiminnassa alasta riippumatta.

Tässä koulutuksessa käsitellään useita keskeisiä kestävyysteemoja, ja se sopii etenkin sinulle, joka et ole vielä paneutunut kestävyysasioihin kovin syvällisesti. Tarjoamme myös syventäviä koulutuksia eri teemoista sekä koulutuksia, jotka eivät edellytä yritystoiminnan tuntemusta. Näistä koulutuksista löydät lisää tietoa Jyväskylän yliopiston verkkosivuilta.

Aikataulu

Koulutus koostuu viidestä neljän tunnin mittaisesta tapaamisesta ja niiden välissä itsenäisestä työskentelystä ohjatulla verkkoalustalla. Yhteensä koulutukseen sisältyy noin 28 tuntia työskentelyä, sisältäen tapaamiset ja itsenäiset tehtävät.

Koulutus järjestetään perjantaisin 28.10. - 25.11.2022 Korpilahdella, Alkio-opiston tiloissa (Tähtiniementie 26).

Itsenäiset tehtävät voit tehdä sinulle sopivana aikana tapaamisten välissä, mutta niitäkään et joudu miettimään yksin, vaan saat keskustella ja vaihtaa ajatuksia muiden osallistujien ja ohjaajien kanssa.

Koulutuspäivät

  • Pe 28.10. klo 11 - 15
  • Pe 4.11. klo 11 - 15
  • Pe 11.11. klo 11 - 15
  • Pe 18.11. klo 11 - 15
  • Pe 25.11. klo 11 - 15

Hakuohjeet

Koulutukseen haetaan mukaan täyttämällä Webropol-lomake. Hakuaika päättyy 16.10.2022. Edellytämme tämän koulutuksen osallistujilta yritystoiminnan tuntemusta työn tai opintojen kautta.

Koulutus on osallistujille maksuton, ja osallistujat saavat koulutuksen suorittamisesta diplomin.

Lisätietoja

Riikka Kumpulainen

Projektipäällikkö, Project Manager
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358505759454