Tapahtuma

29.4.

Hyvinvointia hevosista -hankkeen avoimet ovet

Hyvinvointia hevosista tapahtumakuva
Ajankohta
29.04.2022 11:00 - 14:00
Tapahtuman kieli

Suomi

Osoite

Salmirannankuja 5
41370 Laukaa
Suomi

Tervetuloa tutustumaan hevosavusteiseen toimintaan ja toimijoihin Laukaaseen Ruskan Riemujen ranchille! Päivän aikana on mahdollisuus nähdä ja kokea konkreettisesti, millaista hevosavusteinen työ on, sekä tutustua laajasti toiminnan eri muotoihin.

Mitä on hevosavusteinen lyhytterapia? Kenelle ratsastusterapia sopii? Millaista on työnohjaus hevosen kanssa? Mitä eroa on sosiaalipedagogisella hevostoiminnalla ja perinteisellä ratsastustoiminnalla? Miten hevosen kanssa voi harrastaa tietoisemmin? Näihin kysymyksiin saat vastauksia päivän aikana.

Hevosen ainutlaatuinen kyky olla vuorovaikutuksessa ihmisen kanssa vahvistaa mm. tunnetaitoja, elämänhallintaa sekä lisää itsetuntemusta. Hevosten avulla voidaan oppia läsnäoloa, kehotietoisuutta ja kykyä olla tässä hetkessä. Hevosta voidaan hyödyntää etenkin terapiatyössä ja ohjauksen tukena opetus-, kasvatus- ja hyvinvointityössä. Palvelut soveltuvat esimerkiksi ennaltaehkäisevään työhön, avohuollon tukitoimiksi, toimintakyvyn ylläpitoon ja kuntoutukseen.

Hevosavusteisia palveluita on saatavilla monipuolisesti Keski-Suomen alueella. Palvelut ovat laadukkaita, vaikuttavia ja turvallisia. Niiden taustalla on tutkitut ja testatut menetelmät sekä vahva osaaminen ja kokemus hevosalasta ja hevosavusteisuudesta.

Tapahtumassa mukana: Laakson Talli, Ratsastus- ja fysioterapia Hanna Anttila, Elämyksen Ohjat, Tmi Selina Pääkkönen, Tmi Katri Niskala sekä Ruskan Riemut Oy.

Tapahtuma on osa Hyvinvointia hevosista -hanketta, jota rahoittaa Euroopan maaseuturahasto.

Lisätietoa hankkeesta: Hyvinvointia hevosista | Jyväskylän ammattikorkeakoulu - JAMK

Lisätietoa

Kaisa Kinnunen

Lehtori, Senior Lecturer
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358504714219