Projekti

Hyvinvointia hevosista

Rahoitusohjelma

Projektityyppi
Kehittämisprojekti
Vahvuusala
Biotalous
Toteutusaika
1.11.2021 - 31.12.2022
Yksikkö
Teknologia
Rahoitusohjelma
ELY-keskus (maaseudun kehittäminen)
Projektin kuvaus

Hevostalous on tärkeä osa elävää maaseutua. Se työllistää vuosittain lähes 15000 ihmistä erilaisiin hevosalan palveluihin. Hevosala luokitellaan fyysisesti raskaaksi. Sen lisäksi henkistä kuormitusta luovat alan epävarmuus ja suhteellisen isot taloudelliset investoinnit.

Tutkimusten mukaan hevosalan yrittäjien liiketoiminnallisen osaamisen kehittäminen ja uusienavausten rakentaminen toisivat alalle lisää ammatillisuutta ja vakautta. Yhteistyö toimijoiden kesken parantaisi alan tunnettuutta ja edistäisi yrittäjien hyvinvointia.

Hyvinvointia hevosista -yritysryhmähankkeessa kehitettiin mukana olevien yrittäjien liiketoimintaa edistämällä koko alan näkyvyyttä yhteistoiminnan avulla. Hankkeessa myös kehitettiin yrittäjien henkisiä ja fyysisiä voimavaroja työhyvinvointikoulutuksen avulla.

Hyvinvointia hevosista -yritysryhmähankkeen hallinnoijana toimi Jyväskylän Ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti Saarijärven Tarvaalassa. Hankkeen toteutusaika on 1.11.2021-31.12.2022.

Pääkohderyhmänä ja hyödynsaajina olivat hankkeeseen osallistuneet kuusi keskisuomalaista yritystä, joiden liiketoimintaan sisältyvät erilaiset hevosalan hyvinvointipalvelut.

Lisätietoja:

Kaisa Kinnunen, hankepäällikkö puh. +358 50 471 4219