Tapahtuma

1.12.

Ajatuspaja: Miten toimimme, että ruoka riittää?

Ukrainan sota ja pandemia haastavat kaikkea toimintaa. Ruokajärjestelmän toimivuus on kriittinen tekijä yhteiskunnassa. Meidän tulee tunnistaa ja ottaa käyttöön kaikki mahdolliset tavat, joilla varmistetaan suomalainen ja keskisuomalainen ruoka sekä alan yritystoiminta myös tulevaisuudessa. Työpajatyöskentelyä ajatuspajassa alustaa Turun yliopiston Tulevaisuuskeskuksen tutkimusjohtaja Tuomas Kuhmonen.

KEVE-hankkeen logo ja taustalla erilaisia kuvia ihmisistä ruoan kanssa.
Ajankohta
01.12.2022 12:00 - 16:00
Tapahtuman tyyppi
Työpaja
Tapahtuman kieli

suomi

Osoite

GamePit Pro -tila, Rajakatu 35
40200 Jyväskylä
Suomi

Tervetuloa mukaan Keski-Suomen ruokaverkosto -yhteistyöhankkeen järjestämään ajatuspajaan: Miten toimimme, että ruoka riittää? torstaina 1.12. klo 12 - 16 Jamkin GamePit Pro -tilaan. Ajatuspajassa sovitaan yhdessä tärkeimmät ja kiireellisimmät konkreettiset keinot, miten ennakoimme ja varaudumme. Kutsumme mukaan kaikki keskisuomalaiset ruoan kanssa tekemisissä olevat – oletpa jalostaja, tuottaja, kuluttaja tai kehittäjä. Tule jakamaan ja kuulemaan missä mennään. Vaikutetaan yhdessä ruokaverkostomme menestymiseen!

Aloitamma iltapäivän aikamatkalla suomalaisen ruokajärjestelmän historiasta tulevaisuuteen. Aikamatkaamme johtaa Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Tuomas Kuhmonen. 

Lisävirikettä niin ajatuksille kuin makunystyröillekin saamme iltapäiväkahveilla. Kahvituksen molemmin puolin virittäydymme työpajatyöskentelyssä siihen, mitä ja miten voimme itse tehdä ja mihin vaikuttaa.  

Päivän loppupuheenvuoroissa kuulemme vielä keskisuomalaisen yrittäjän Mikko Ilmoniemen (Jyväs-Hamppu) ajatuksia siitä, miten suomalainen kasviproteiini voi vastata tulevaisuuden haasteisiin. Lappeenrannasta viestiä tuo LAB-ammattikorkeakoulun tuotekehitys ja innovointiasiantuntija Mika Keski-Luopa, joka omassa puheenvuorossaan kertoo nyt niin ajankohtaisesta energia-aiheesta ja kysynnänjoustosta elintarviketeollisuudessa. 

Lisätietoja ajatuspajasta ja sen ohjelmasta löydät aitomaaseutu.fi-tapahtumakalenterista. Ilmoittaudu mukaan Webropolissa.

Lisätietoja ajatuspajasta ja Keski-Suomen ruokaverkosto -hankkeesta:

Leena Pölkki

Projektipäällikkö, Project Manager
LIKE T&K, Research and Development
Liiketoiminta, School of Business
+358504011894

Tilaisuuden järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaverkosto -yhteistyöhanke.
Hanketta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.