Kulttuuripalvelut

Harjoitusmusiikkiopisto

Löydä uusi harrastus tai virkistä vanhoja taitoja Jamkin Harjoitusmusiikkiopistossa!

Harjoitusmusiikkiopistossa voit opiskella useiden eri instrumenttien soittamista. Tarjolla on myös matalan kynnyksen laulun opiskelua ryhmäopetuksena. Otamme oppilaiksi sekä vasta-alkajia että aiemmin soittoa/laulua harrastaneita. Oppilaan tulee olla vähintään 5-vuotias, lauluun vähintään 15-vuotias. Yläikärajaa ei ole.

Instrumenttiopettajina toimivat musiikin koulutuksen musiikkipedagogiopiskelijat ja opetusta ohjaavat harjoittelusta vastaavat opettajat. Viikoittaisen oppitunnin pituus on 45–60 minuuttia. Opiskeluoikeus on pääsääntöisesti vuodeksi kerrallaan. Opiskelun kestoon vaikuttaa opetusharjoittelijan harjoittelujakson pituus. Myös tarjolla olevat instrumenttivaihtoehdot vaihtelevat opetusharjoittelijoiden mukaan.

Harjoitusmusiikkiopistossa pyritään antamaan mahdollisuus edetä musiikin alkeisopetuksesta musiikkiopiston perustasolle. Opintojen aikana voi tehdä Suomen musiikkioppilaitosten liiton vaatimusten mukaisia tasosuorituksia. Opetus järjestetään Suomalaisella musiikkikampuksella, Pitkäkatu 18 - 22.

Kitaransoittajan kädet ja kitara
Kenelle
Kaikenikäisille, soittamisesta ja laulamisesta kiinnostuneille.
Hinta
Lukukausimaksu yksilöopetuksessa 240 € (lukuvuosi yhteensä 480 €) ja ryhmäopetuksessa 80 € (lukuvuosi yhteensä 160 €).
Toteutus
Harjoitusmusiikkiopistossa pyritään antamaan mahdollisuus edetä musiikin alkeisopetuksesta musiikkiopiston perustasolle.
Otamme oppilaiksi sekä vasta-alkajia että aiemmin soittoa tai laulua harrastaneita.

Lukukausimaksut

Lukukausimaksu lukuvuonna 2023 - 2024 on 240 € (laskutetaan sekä syyslukukauden että kevätlukukauden alkaessa, lukuvuosi yhteensä 480 €). Mahdolliset tasosuoritukset ja yleisten aineiden opiskelu sisältyvät instrumenttiopetuksen lukukausimaksuun.

Laulun ryhmäopetuksen lukukausimaksu lukuvuonna 2023 - 2024 on 80 € per osallistuja (laskutetaan sekä syyslukukauden että kevätlukukauden alkaessa, lukuvuosi yhteensä 160 €). Lauluryhmä toteutuu minimiryhmäkoon täyttyessä.

Instrumentit ja oppilaspaikat, lukuvuosi 2024 - 2025

Lukuvuoden 2024 - 2025 oppilashaku aukeaa huhti-toukokuun vaihteessa. 

Harjoitusmusiikkiopistoon ei järjestetä pääsykoetta – oppilasvalinnat tehdään ja opetusta järjestetään opetusharjoittelun tarpeiden mukaan. 

Lisätietoja Harjoitusmusiikkiopiston toiminnasta voit kysyä Musiikin koulutuskoordinaattorilta, ks. yhteystiedot alla.

Laulutunneilta energiaa arkeen

Jyväskyläläinen Niina Lehto käy Jamkin Harjoitus­musiikkiopiston pop/jazz-laulutunneilla jo kolmatta vuotta.

Lisätietoja

Veera Mäkirinta

Koulutuskoordinaattori, Education Coordinator
Musiikki, Music
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358505726349