Koulutus ja kehittäminen

Anniskelupassi

Järjestämme anniskelupassiin oikeuttavat testaukset ja niihin valmentavat koulutukset yrityksille joustavasti nopeallakin aikataululla. Ota meihin yhteyttä niin sovitaan testin ajankohdasta ja sijainnista – voimme järjestää testin joko teillä tai Jamkin tiloissa.

Tarjoilija kaataa punaviiniä viinilasiin ulkopöydällä
Kenelle
Matkailu- ja ravitsemisalan yritykset ja muut toimijat
Toteutus
Testi Jamkin tai asiakkaan tiloissa

Mikä on anniskelupassi?

Anniskelupassi on todistus siitä, että testin suorittanut henkilö hallitsee alkoholijuomien anniskeluun liittyvät säännökset ja ohjeet. Kaikessa anniskeluun liittyvässä palvelutoiminnassa täytyy olla paikalla vähintään aina yksi (1) henkilö, jolla on voimassa oleva anniskelupassi ja jonka vastuulla harjoitettava anniskelutoiminta on.

Anniskelupassitesti perustuu Valviran materiaaleihin alkoholijuomien anniskelusta. Anniskelupassitestissä käsitellään alkoholilainsäädäntöä ja juomatietoutta seuraavilta osa-alueilta:

  • Anniskelutoiminta
  • Alkoholijuomien markkinointi ravintolassa
  • Valvonta ja seuraamukset
  • Anniskeluluvan hakeminen
  • Lupa- ja valvontamaksut

Koulutuspaketti

Normaali koulutuspakettimme on noin kolmen tunnin mittainen, mutta räätälöimme koulutuksen tarpeidenne mukaan. Painotamme koulutuksessa käytännönläheisyyttä ja sen hyötyä arjen anniskelutyössä.

Testin ajankohta

Testi voidaan järjestää heti koulutuksen päätteeksi tai sovittuna ajankohtana myöhemmin.

Tulokset

Pyrimme tarkastamaan koulutukseen osallistuneiden testit välittömästi niiden tekemisen jälkeen, jolloin tiedon hyväksytystä suorittamisesta saa työnantajalle mahdollisimman pian.

Todistus

Testin hyväksytysti suorittaneille postitamme todistuksen eli anniskelupassin muutaman päivän sisällä.

Missä testin voi suorittaa?

Järjestämme koulutuksia ja testauksia pääasiassa Jyväskylän ja Keski-Suomen alueella, mutta teemme niitä myös muualla Suomessa.

Kouluttaja

Anniskelupassin koulutuksesta ja testauksesta vastaa Elisa Närhi, joka toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulussa anniskeluun liittyvästä koulutuksesta vastaavana tuntiopettajana. Elisalla on vahva työkokemus alkoholin vähittäismyynnistä, anniskeluravintoloista ja HoReCa-tukussa työskentelystä.

Ota yhteyttä

Elisa Närhi

Tuntiopettaja, Lecturer
Matkailu ja palvelut, Tourism and Service Business
Liiketoiminta, School of Business
+358504735860