Kirjaston kokoelmat

Nainen selaa kirjaa kirjastossa, etualalla kirjahylly

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin kirjasto. Meiltä löydät monipuoliset,  Jamkissa annettavaan koulutukseen perustuvat kokoelmat. Janet Finna on kirjaston aineistojen hakuliittymä, jonka kautta löydät helposti ja nopeasti kirjaston tarjoamien aineistojen sijainnin tai suorat linkit niiden käyttöliittymiin. Painetut kokoelmat ovat kaikkien asiakkaiden käytettävissä. Elektronisten aineistojen käyttö edellyttää Jamkin käyttäjätunnusta. Asiakkaat, joilla käyttäjätunnusta ei ole, voivat käyttää lähes kaikkia elektronisia aineistoja kirjaston tiloissa tiedonhakupäätteillä.

Kirjaston kokoelmatiimi hankkii koulutuksen ja TKI-työn tarpeiden mukaista aineistoa kokoelmatyön periaatteiden mukaisesti sekä saattaa aineistot asiakkaiden käytettäväksi.

 

Kirjat

Kirjaston kokoelmiin hankitut, painetut ja elektroniset, kirjat löydät Janet Finnasta.

Kurssikirjojen laina-aika on 14 vrk, muiden kirjojen 28 vrk.

Lehdet

Lehtikokoelmamme koostuu kirjaston tilaamista elektronisista ja painetuista ammatti- ja tiedelehdistä. Kaikki kirjaston tilaamat lehdet löydät Janet Finnasta.

Painettujen lehtien laina-aika on 14 vrk.

Opinnäytetyöt

Valtaosa Jamkissa tehdyistä opinnäytetöistä löytyy Theseuksesta. Kirjastosta voi myös lainata opinnäytetöitä, joita ei ole verkossa. Nämä täytyy erikseen varata joko Janet Finnassa tai asiakaspalvelussa.

Vanhimmat opinnäytetyöt löytyvät etäkokoelmasta. Etäkokoelman opinnäytetyöt eivät tilateknisistä syistä ole tällä hetkellä saatavilla.

Painettujen opinnäytetöiden laina-aika on 28 vrk.

Musiikkiaineistot

Erilaisia musiikkiaineistoja löydät myös Janet Finnasta. Musiikkiaineistot sijaitsevat Musiikkikampuksen kirjastossa.

Painettujen nuottien laina-aika on 60 vrk, äänitteiden ja partituurien 28 vrk.

Tietokannat ja muut e-aineistot

Kirjaston kokoelmissa on e-kirja- ja e-lehtitietokantojen lisäksi esimerkiksi standardeja ja tilastoja. Jos olet epävarma mitä tietokantaa sinun tulisi käyttää, katso vinkit oman alasi tiedonhakuoppaasta.