Tutkinto-opiskelija

Uusi tutkinto-opiskelija

Tervetuloa Jamkiin!

Hienoa saada sinut joukkoomme! Etene alla olevien ohjeiden mukaan. Kiinnitäthän huomiota annettuihin määräpäiviin, niitä noudattamalla varmistat opiskelupaikkasi.

Nainen kävelemässä reppu selässä koulun etuovelle.

1. Vahvista opiskelupaikkasi

Ota suomenkielisten tutkintojen opiskelupaikka vastaan Opintopolku.fi -palvelussa 14.7.2023 klo 15.00 mennessä. Jos tulet valituksi varasijalta, noudata erikseen saamaasi aikataulua. 

Opintopolku. fi toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota viipymättä yhteyttä opiskelijapalveluihin. Huomioi myös tällöin, että opiskelupaikka täytyy vahvistaa 14.7.2023 klo 15.00 mennessä.

Lue ennen paikan vastaanottoa huolellisesti Opintopolun ohjeet:

2. Tee läsnä- tai poissaoloilmoittautuminen

Opiskelupaikan varmistamisen jälkeen ilmoittaudu Opintopolku.fi -palvelussa läsnäolevaksi opiskelijaksi viimeistään perjantaina 14.7.2023 klo 15.00. Jos tulet valituksi varasijalta, noudata erikseen saamaasi aikataulua. 

Voit myös ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi perustellusta syystä. Mahdollinen poissaolodokumentti (armeija, raskaus, oma sairaus) on toimitettava 14.7.2023 klo 15.00 mennessä opiskelijapalveluihin. 

3. Lataa todistuskopiot hakemukselle

AMK-tutkintoon hyväksytty:

Jos olet suorittanut yo-tutkinnon v. 1989 jälkeen, ammatillisen tutkinnon v. 2017 jälkeen tai suomalaisen korkeakoulututkinnon v. 2003 jälkeen sinun ei tarvitse toimittaa tutkintotodistuksesta kopiota. Mikäli olet suorittanut jonkin muun tutkinnon, sinun tulee ladata kopio tutkintotodistuksestasi Opintopolun hakemuksellesi 14.7.2023 klo 15 mennessä. Jos olet toimittanut liitteen jo hakuaikana, sinun ei tarvitse toimittaa sitä enää uudelleen. Mikäli valmistut hakukautena, lataa hakemuksellesi kopiot / kuvat  lopullisista tutkintotodistuksista 14.7.2023 klo 15.00 mennessä. 

Jos olet saanut opiskelupaikan varasijalta, noudata saamaasi erillistä aikataulua.

Ylempään AMK-tutkintoon (YAMK) hyväksytty:

Olet ladannut tutkinto- ja työtodistusliitteet hakemukselle jo hakuaikana, joten kopioita ei tarvitse toimittaa enää erikseen. Mikäli olet saanut pyynnön toimittaa päivitetty työtodistus, tai haussa käyttämäsi tutkinto valmistuu hakukautena, liitä todistuskopiot hakemukselle valintasähköpostissa mainittuun päivämäärään mennessä.

4. Esitä alkuperäiset todistukset tarvittaessa

Tarkistamme tutkintotodistukset valtakunnallisesta suoritusrekisteristä tai toimittamistasi todistuskopioista. Mikäli sinun tulee esittää alkuperäiset todistukset, olemme yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse.

Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes todistukset on tarkistettu ja tarvittaessa todistuskopioita verrattu alkuperäisiin todistuksiin. Korkeakoulu purkaa opiskelijavalintapäätöksen, mikäli hakija ei toimita todistuksia tai hakija on antanut haussa virheellisiä tietoja ja ei oikein tiedoin olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan.

5. Katso Jamkin käyttäjätunnuksesi ja kirjaudu Elmoon

Lue Jamkin verkon käyttösäännöt ja katso ohje käyttäjätunnuksen hakemisesta. Voit katsoa käyttäjätunnuksen ja muuttaa salasanan, kun olet ottanut paikan vastaan, ilmoittautunut läsnäolevaksi ja kun olet saanut sähköpostiisi viestin, jossa kerrotaan, että opiskelupaikkasi on rekisteröity tai että tunnus on haettavissa Salasanan vaihtopalvelusta. Erillistä sähköpostia tunnusten muodostumisesta ei tule, mikäli sinulla on ollut kuluvana vuonna aktiivisena Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskeluoikeus.

Salasanan vaihtopalvelu toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota yhteys opiskelijapalveluihin.

Elmo-intra on Jamkin virallinen tiedotuskanava, jonne pääset kirjautumaan käyttäjätunnuksellasi. Sieltä löydät myös uuden opiskelijan sivuston, joka sisältää tarkat opintojesi aloittamispäivät, kellonajat ja paikat sekä orientaatioviikon ohjelmat.

Elmosta löytyy myös joillekin ryhmille suunnattuja tutoreiden terveisiä (lähinnä AMK-opiskelijat) - tutustu tutoreihin ja opiskeluryhmääsi jo etukäteen!

Elmo on jokaisen opiskelijan verkkopalvelu, jonka kautta saat ulottuvillesi mm. korkeakoulun uutiset, tapahtumat sekä opiskelijoille suunnatut harjoittelu- ja työpaikat.

6. Tee ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät ovat ensimmäisiä opintoihisi liittyviä, orientoivia tehtäviä.

  1. Ennakkotehtävä 1: Opintoihin liittyvät käsitteet ja materiaalit liittyy Osaajana kehittyminen -opintojaksoon, ja antaa sinulle hyvän käsityksen tulevista opinnoistasi. Parhaiten vastaaminen onnistuu tietokoneella, mutta jotkut tehtävistä voi hoitaa myös mobiililaitteelta. Tehtäviä käyt läpi opettajatutorisi kanssa opintojen alussa. 
  2. Ennakkotehtävä 2: Digitaitotesti kuuluu sekä AMK- että YAMK-opiskelijoille. 
  3. Oletko tekniikan alan AMK-opiskelija? Sinun täytyy orientoivien ennakkotehtävien lisäksi tehdä Matematiikkaan valmentavat opinnot, mikäli tietyt edellytykset täyttyvät.

7. Liity JAMKOn jäseneksi (vapaaehtoinen)

Opiskelijakunta JAMKO on sinun tukenasi koko opiskelusi ajan. JAMKO on Jamkin opiskelijoiden etujärjestö ja oma yhteisö, joka edistää sinulle tärkeitä asioita, pitää huolta oikeuksistasi ja tuo opiskelijan ääntä Jamkin päätöksentekoon. Lisäksi JAMKO järjestää tapahtumiaa, palveluita ja rahanarvoisia etuja jäsenilleen. Jäseneksi liittyessäsi saat virallisen opiskelijakortin, jolla saat kaikki valtakunnalliset opiskelija-alennukset, mutta myös JAMKOn neuvottelemat edut. Jäseneksi voi liittyä tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskeleva Jamkin opiskelija. 

Lue lisää JAMKOn sivuilta ja liity jäseneksi.