Tutkinto-opiskelija

Yrittäjyysopinnot Jamkissa

Opiskelijana Jamkissa sinulla on useita erilaisia mahdollisuuksia edistää yrittäjyyttäsi osana tutkintoasi. Yrittäjyys tarkoittaa muutakin kuin yrityksen perustamista ja yrittäjänä toimimista. Se kuvaa positiivista asennetta ja sitoutumista myös toisen palveluksessa toimittaessa. Yrittäjämäisesti toimiva henkilö ajattelee ja toimii luovasti, rohkeasti ja innovoivasti. Yrittäjämäisesti toimivat henkilöt ovat hyviä työntekijöitä kaikilla aloilla, sillä he toimivat organisaation tuottavuutta edistävästi ja hallitsevat yhteistyön taidot.

Missä yrittäjän polun vaiheessa olet? Katso alta sinulle sopivat yrittäjyyskurssit, palvelut ja tapahtumat!

Haluaisin kehittää yrittäjyysosaamistani

Mikäli olet tässä vaiheessa yrittäjyyden polulla, EduFuturan yrittäjyysopinnoista Unelmat+Inspiraatio!-opintojakso voisi sopia sinulle! Opintojaksolla pääset miettimään mite voisit hyödyntää omaa osaamistasi entistä paremmin ja ja minkälaisia mahdollisuuksia nykyajan työelämä voisi juuri sinulle tarjota. Vuosittain järjestettävä DreamUp -tapahtuma on myös matalan kynnyksen opiskelijatapahtuma, jonne voit tulla kuulemaan oman osaamisesi kehittämisestä ja yrittäjyydestä.

Jyväskylässä on tarjolla myös muuta yrittäjyydelle kiinnostuneille tarjottavia tapahtumia, jotka voisivat olla sinulle hyödyllisiä:

  • JES Stage on Jyväskylän Entrepreneurship Societyn eli JES:sin järjestämä tilaisuus, jossa voit saada näkökulmia yrittäjyyteen.  JES järjestää myös erilaisia yrittäjyyteen ja työelämään liittyviä workshopeja, joissa voi tulla opettelemaan uusia taitoja alan ammattilaisilta. 
  • Spotlight on jokasyksyinen opiskelijatapahtuma, joka kerää yrittäjyydestä ja oman osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneet opiskelijat yhteen. 
  • IDEA JKL ja Discovery Tuesday sopivat sinulle, jos haluat kokeilla yrittäjyyttä hyvässä porukassa ja saada sparrausta kokeneilta asiantuntijoilta.

Olen kiinnostunut kokeilemaan yrittäjyyttä

Jos haluat kokeilla yrittäjyyttä sinulle sopii EduFuturan yrittäjyysopinnoista sekä Luo oma kesäduunisi -kurssi että korkea-asteen Vuosi Yrittäjänä -ohjelma, jossa pääsee kokeilemaan yrittäjyyttä lukuvuoden ajan NY -tunnuksen alla.

Minulla on liikeidea tai yritys ja haluaisin kehittää sitä

Jos olet kiinnostunut yrittäjyydestä ja sinulla on oma idea, jota haluaisit kehitellä yritykseksi asti, sinulle sopivat Yritystehtaan oppilaitosvalmennukset eli Tuotekehitysrahoitus, Ideasta yritykseksi -valmennus ja Yrittäjävalmennus.

Tuotekehitysrahoitus on mahdollistaa ideasi kokeilun, sillä voit saada 500 - 1000€ tuote tai palveluidean testaamiseen. Rahoitus on haettavana neljä kertaa vuodessa.

Katso video tuotekehitysrahoituksesta!

Ideasta Yritykseksi -valmennus (5 op) – on kattava valmennus, jossa kehität liikeideaasi kohti yrityksen perustamista. Valmennuksia starttaa useita läpi vuoden. Valmennus on maksuton ja voit sisällyttää valmennuksen opintoihisi. 

Katso video Ideasta yritykseksi -valmennuksesta!

Yrittäjävalmennus (8 op) on vuoden kestävä henkilökohtainen, sinulle räätälöity valmennus. Yrittäjävalmennukseen tullaksesi sinulla tulee olla Y-tunnus. Valmennus on maksuton ja voit sisällyttää valmennuksen opintoihisi. 

Katso video Yrittäjävalmennuksesta!

Muistathan että yritystehtaan oppilaitosvalmennuksien lisäksi voit ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä yksikkösi yrittäjyysvalmentajaan, mikäli haluat tukea esim. yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä!

Tähtään kasvuyrittäjyyteen

Mikäli pohdit, että miten voisit kasvattaa startupistasi globaalin toimijan hae mukaan Hautomoon! Hautomo on säännöllinen, yrityskohtaisesti räätälöity liiketoiminnan ja yrittäjän suorituskyvyn valmennus kohti kasvua ja kansainvälisyyttä. Hautomo on tarkoitettu tarkoitettu tiimeille, joilla on oma skaalautuva tuote– tai palveluidea sekä tahtoa kasvaa. Hautomoon haetaan ja mukaan pääsee vuosittain 12 lupaavinta yritystä. Tutustuthan ensin kriteeteihin.

Muut tavat edistää yrittäjyyttä opintojen aikana Jamkissa