Opekorkean opiskelija

Kansainvälisyys opettajankoulutuksessa

Ammatillisen opettajakorkeakoulun tavoitteena on tukea ja edistää opettajaopiskelijoiden ja jo opettajan kelpoisuuden hankkineiden valmiuksia toimia kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Kaikille opettajakorkeakoulun opiskelijoille on opetussuunnitelmassa koulutuksen kansainvälisyyttä koskevia oppimistehtäviä ja sisältöjä. Lisäksi opiskelijoille on tarjolla kansainvälistymiseen liittyviä valinnaisia opintoja. Opettajaopiskelijoilla on myös mahdollisuus opiskella ulkomailla ammatillisen opettajakorkeakoulun yhteistyöverkoston tai opiskelijoiden omien verkostojen kautta.

Ammatillisen opettajakorkeakoulun Erasmus+ vaihtokohteet ja infomateriaali löytyvät opiskelijan Elmo-työpöydältä. Partner List -sivulla voit syöttää hakukenttään sanan "teacher education" valitaksesi ammatillisen opettajakorkeakoulun yhteistyöoppilaitokset.

Henkilökohtaista opiskelusuunnitelmaa tehdessään opiskelija voi suunnitella osan opinnoista tehtäväksi kansainvälisessä opiskelijavaihdossa. Keskustelu asiasta kannattaa aloittaa oman kouluttajan kanssa HOPS-keskustelussa tai olemalla yhteydessä opinto-ohjaajaan. Opiskelija saa lisätietoa kansainvälistymisen mahdollisuuksista Optima-verkko-opiskeluympäristöstä (AOKK Opiskelu / AOKK Studies -työtilasta). Opiskelijavaihtoon liittyvistä käytännön asioista (esim.  apurahat, hakemukset ja muut opiskelijaliikkuvuuteen liittyvät dokumentit) saa lisätietoja Jamkin kansainvälistymispalveluista.

Opintoihin liittyvistä sisällöllisistä asioista voi keskustella oman kouluttajan lisäksi ammatillisen opettajakorkeakoulun kv-koordinaattorin Graham Burnsin kanssa.
 

Graham Burns

Projektipäällikkö, Project Manager
AOKK T&K, Research, Development & Innovations (RDI)
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358408449255