alumnitarina

YAMK-opinnoista näkemystä esihenkilötyöhön ja kunnossapidon johtamiseen

Kimmo Määttä on valmistunut Jamkista jo kahdesti, ja samalla tehnyt uraa elinkaaren hallinnan parissa. Hän työskentelee osastopäällikkönä Millog Oy:llä.

Elinkaaren hallinnan YAMK-tutkinnon opiskellut Kimmo Määttä
Sain uutta näkemystä esihenkilötyöhön ja kunnossapitotoimintojen johtamiseen sekä uusia työkaluja elinkaaren hallintaan. Parasta olivat työelämästä saapuneet luennoitsijat ja verkostoituminen muiden opiskelijoiden kanssa.

Kimmo Määttä opiskeli Jamkissa ensin kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi. Muutaman vuoden työskentelyn jälkeen alkoi lisäkouluttautuminen kiinnostaa uran kehittämiseksi. "Huomasin Jamkin sivuilta elinkaaripalveluiden johtamisen YAMK-koulutuksen ja se herätti mielenkiintoni, koska koulutuksen avulla pääsisin syventämään osaamista työssäni", Kimmo kertoo. Hän toimi tuolloin vielä kunnossapitoinsinöörinä.

Esihenkilö- ja kunnossapito­toimintojen johtamisen taidot kasvoivat

Elinkaaripalveluiden johtamisen YAMK-tutkinnon Kimmo suoritti vajaassa kahdessa vuodessa. "Koulutuksesta sain uutta näkemystä esihenkilötyöhön ja kunnossapitotoimintojen johtamiseen. Lisäksi sain uusia työkaluja elinkaarenhallintaan", Kimmo kertoo.

"Ehkäpä koulutuksen parasta antia olivat työelämästä saapuneet luennoitsijat ja verkostoituminen muiden opiskelijoiden kanssa. Päällimmäisenä jäi mieleen Pauli Juutin energinen ja innostunut tapa opettaa johtamista. Yhdellä luennolla hän kiipesi innostuksissaan huteralle pöydälle seisomaan", Kimmo kertoo.

Opiskelu työn ohessa vaatii sitoutumista

Opiskelu työn ohessa vaatii kuitenkin sitoutumista ja välillä ponnisteluakin. "Joskus pitkän ja kiireisen työviikon jälkeen siirtyminen viikonlopuksi opiskelemaan tuntui hieman raskaalta", hän myöntää.

Opinnäytetyönä Kimmo teki liiketoimintasuunnitelmapäivityksen, jossa hän kartoitti uusien asiakkuuksien potentiaalia. "Opinnäytetyöni tuki yrityksen strategisia tavoitteita liikevaihdon kasvattamisesta uusilla asiakkailla. Myyntityö ja uusien asiakkaiden kartoittaminen kuuluu osittain nykyiseen toimenkuvaani", hän summaa.

Mitä Kimmolle kuuluu nyt?

"Asun perheeni kanssa omakotitalossa Lievestuoreella. Toimin tällä hetkellä osastopäällikkönä Millog Oy:ssa Lievestuoreen toimipaikalla Maajärjestelmät-yksikössä", Kimmo kertoo arjestaan. Millog Oy tarjoaa elinkaarenhallinnan palveluita turvallisuuskriittisille toimijoille, ja sen pääasiakkaana on Puolustusvoimat. Kimmo toimii esihenkilönä kunnossapitoinsinööreille, jotka vastaavat mm. vastuujärjestelmien kunnossapidon suunnittelusta, elinkaarenhallinnasta ja teknisenä tukena toimimisesta sisäisille- ja ulkoisille asiakkaille.

YAMK-tutkinnon jälkeen Kimmo on osallistunut aktiivisesti työnantajansa sekä pääasiakkaan tarjoamiin esihenkilötyöhön, projektinhallintaan ja elinkaarenhallintaan liittyviin koulutuksiin. Tällä hetkellä hänellä on mietinnässä tuotantotalouden tai tietojohtamisen korkeakouluopinnot.

Jamkin kanssa Kimmo tekee edelleen tiiviisti yhteistyötä. Hän on päässyt rekrytoiminaan Jamkin opiskelijoista sekä harjoittelijoita että opinnäytetyötekijöitä omaan tiimiinsä Millog:lle.

Suosittelisitko YAMK-opintoja?

"Ehdottomasti suosittelen kouluttautumista työn ohella, jos haluaa syventää omaa osaamista, saada uusia uramahdollisuuksia ja verkostoitua uusien ihmisten kanssa", Kimmo kertoo ja toteaa lopuksi: "Itselleni kävi niin, että melko pian valmistumisen jälkeen etenin asiantuntijatehtävästä esihenkilötehtävään."

(Tutkinto-ohjelman nimi on myöhemmin muuttunut elinkaaren hallinnaksi.)