asiakastarina

SUJU oy oli tyytyväinen räätälöityyn GAS-koulutukseen

GAS-menetelmää käytetään Kelan kuntoutuspalveluissa. GAS (Goal Attainment Scaling) on väline, jonka avulla asiakas ja työntekijä määrittelevät yhdessä kuntoutuksen tavoitteet viisiportaisella asteikolla.

SUJU Oy on pirkanmaalainen start up -yritys, jonka toimiala liittyy neuropsykiatrista osaamista hyödyntävien palvelujen tuottamiseen. SUJU on Kelan palveluntuottaja ammatillisessa kuntoutuksessa tarjoten NUOTTI-valmennusta sekä harkinnanvaraisessa kuntoutuksessa Oma väylä -kuntoutusta tuottaen. Tällä hetkellä parempaa pärjäämistä sekä vaikuttavaa valmennusta tekee liki kymmenhenkinen moniammatillinen joukko 

GAS-menetelmää käytetään Kelan kuntoutuspalveluissa. GAS (Goal Attainment Scaling) on väline, jonka avulla asiakas ja työntekijä määrittelevät yhdessä kuntoutuksen tavoitteet viisiportaisella asteikolla.  

- Toivoimme räätälöitävää GAS-koulutusta, jonka sisällöissä, kestossa sekä toteutustavassa otettaisiin juurikin SUJUn omat tarpeet huomioon. Tätä tavoiteltiin ja tämä saatiin hyvällä yhteistyöllä toteutettua, SUJU OY:n perustaja ja valmentaja Hanna Untala kertoo.  

- Yhteistyö oli Jamkin kanssa sujuvaa ja sehän meille SUJU:ssa on aina toivetila kaikessa. Yhteydenottoon reagoitiin nopeasti, toiveita kuultiin, räätälöintiä tapahtui, kysymyksiin vastattiin sekä itse toteutus toimi hienosti. Kouluttajalla itsellään oli kokemusta vastaavantyyppisestä työkentästä ja tuntuu, että puhuimme samaa kieltä. 

Koulutus antoi työkaluja käyttää aiempaa paremmin GAS-menetelmää, hyöty koulutuksesta on välitön. 

 -  Hyvän koulutuksen merkki on myös se, että keskustelu jatkuu työyhteisössä koulutuksen jälkeenkin, Untala toteaa.

Jamkin kouluttajana toimi Mari Kantanen Kuntoutusinstituutista. Koulutus toteutettiin Teams:n välityksellä.  

- Tekniikka toimi moitteettomasti ja aika käytettiin todella tehokkaasti hyödyksi. Erityiskiitos kouluttajalle, joka antoi aikaa koulutuksen osallistujille keskustella ja pohtia sekä myös kyseenalaistaa joitakin menetelmään liittyviä asioita. Tämä ei olisi ollut suuressa valmiiksi paketoidussa koulutuksessa mahdollista. Jäi tunne, että tulimme epävarmuuksiemme ja erilaisine kokemuksiemme kanssa kuulluksi, Untala toteaa. 

Lisätietoja

Sanna Peltola

Vanhempi asiantuntija, Senior Advisor
HYVI T&K, Research and Development
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358405607927

Lue lisää GAS-työpajoista

Koulutus ja kehittäminen

GAS-työpajat

Koulutuksen käytyäsi osaat hyödyntää GAS-menetelmää työssäsi ja laatia kuntoutuksen ja tai hoidon tavoitteita.