artikkeli

Jamk maailmalla

Jamkissa kansainvälisyys on tärkeässä asemassa ja se läpäisee kaiken toimintamme. Kuten tämänkin sivun jutuista käy ilmi,  kansainvälisyys näkyy meillä päivittäin hyvin monin eri tavoin. 

Maapallo avaruudesta kuvattuna auringonnousun aikaan

Tutkijavaihtoon Intiasta Jamkiin

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on haluttu vaihtokohde myös asiantuntijoille ja tutkijoille. Innokkaat tutkijaopettajat Boski Singh ja Shama Ansari saapuivat ammatilliseen opettajakorkeakouluun tutkijavaihtoon kahdeksi kuukaudeksi.

Molemmat tekevät väitöstutkimustaan ja opettavat The Maharaja Sayajirao University of Baroda, Vadodara yliopistossa, joka sijaitsee Länsi-Intiassa, Gujaratin osavaltiossa. Vaihto järjestettiin Edureform-hankkeen avustuksella. Boski ja Shama ihastelevat Jyväskylän puhdasta ilmaa ja toivovat näkevänsä revontulet. 

Tutkijat Boski Singh ja Shama Ansari

Tutkijat Boski Singh ja Shama Ansari.

Digitaalisen kuntoutuksen kehitystä Itä-Afrikassa

Jamkin Kuntoutusinstituutti tunnetaan hyvin Ruandassa, Keniassa ja Tansaniassa, ja entistä enemmän myös Kaakkois-Aasiassa. Digitaalisen kuntoutuksen asiantuntijamme ovat jo pitkään tehneet tutkimus- ja kehitystyötä alueella. Useissa hankkeissa edistetään monialaisen, digitaalisen kuntoutuksen soveltuvuutta ja saavutettavuutta kehittyvissä maissa yhteistyössä paikallisten kumppaneiden kanssa.

Kesällä 2023 Kuntoutusinstituutin globaali vaikuttavuus sai tunnustusta Maailman terveysjärjestö WHO:lta: Kuntoutusinstituutti on ainoana suomalaisena toimijana hyväksytty WHO:n alaisen World Rehabilitation Alliancen jäseneksi.

”Tavoitteena on päästä viemään digitaalisen kuntoutuksen asiantuntijuuttamme maailmalle WRA:n useiden työryhmien kautta”, kertoo Kuntoutusinstituutin kansainvälisen toiminnan johtava asiantuntija Kari-Pekka Murtonen, joka työskentelee vakituisesti Jamkin työntekijänä Itä-Afrikasta käsin.

Digitaalisen kuntoutuksen asiantuntijatiimi Itä-Afrikassa

Digitaalisen kuntoutuksen asiantuntijatiimi Itä-Afrikassa.

Paikalliset palvelut kansainvälisen rekrytoinnin tueksi

Jamkin hallinnoiman HOKSAUTUS-hankkeen tavoitteena oli madaltaa keskisuomalaisten työnantajien kynnystä palkata kansainvälisiä osaajia, lisätä kansainvälisten osaajien rekrytointityökalujen tunnettuutta ja tehdä kokeiluja osaajien houkuttelemiseksi Keski-Suomeen. Vuonna 2022 se oli ehdolla Vuoden rekrytointiteoksi.

”Selvitimme Hoksautuksessa työnantajien tarpeita ja mahdollisia kansainvälisen rekrytoinnin haasteita yrityskohtaisten alkukartoitusten avulla. Yritysten kanssa käydyt keskustelut ovat osoittaneet, että olemme oikean asian äärellä”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Sari Minkkinen Jamkista.

Hankkeessa muun muassa kartoitettiin toimintamalleja kansainvälisiä rekrytointeja varten ja todettiin, että yritysten mielestä kolme parasta mallia kansainvälisten osaajien rekrytointiin ovat opiskelijaprojektit, digitaalisten palvelujen kehittäminen ja rekrytointitempaukset. 

Hankkeen aikana tuotettiin myös www.etsitalentti.fi -nettisivusto, joka pyrkii helpottamaan työnantajia kansainvälisten rekrytointien käytänteissä.

Kansainväliset opiskelijat kokoontuivat Dynamolla vaihtamaan kuulumisia.

Kansainväliset opiskelijat kokoontuivat Dynamolla vaihtamaan kuulumisia.

Palkittu kyberharjoitusympäristö viedään Kanadaan

Kanadalainen Fanshawe College on valinnut kyberharjoitusympäristön toimittajaksi ja kyberturvallisuusosaamisen kehittämisen kumppaniksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun. Jamk tulee muun muassa rakentamaan Fanshawe Collegelle kopion Realistic Global Cyber Environment (RGCE) -kyberharjoitusympäristöstään.

RGCE on Jamkin kyberturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutuskeskus JYVSECTECin kehittämä ja ylläpitämä uniikki internetistä eriytetty harjoitusympäristö. RGCE-ympäristöä on Suomessa hyödynnetty vuosia valtionhallinnon eri toimijoiden kansallisissa kyberharjoituksissa ja se on muun muassa palkittu vuoden 2022 tietoturvapalveluna.

”Olen innoissani mahdollisuudesta tarjota maailmanluokan kyberharjoitusympäristöä Fanshawe Collegelle. Asiantuntijamme ovat kehittäneet viimeisten kymmenen vuoden aikana monia ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka otetaan käyttöön Fanshawe Collegelle rakennettavassa ympäristössä”, kertoo JYVSECTECissä johtavana asiantuntijana työskentelevä Marko Vatanen.

Jamkin kyberturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutuskeskus JYVSECTEC on vuodesta 2011 lähtien ylläpitänyt ja kehittänyt uniikkia, internetistä eriytettyä Realistic Global Cyber Environment (RGCE) -kybertoimintaympäristöä.

Jamkin kyberturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutuskeskus JYVSECTEC on vuodesta 2011 lähtien ylläpitänyt ja kehittänyt uniikkia, internetistä eriytettyä Realistic Global Cyber Environment (RGCE) -kybertoimintaympäristöä. 

22.11.2023