opiskelijatarina

Iida loistaa oopperassa ja tähtää maailmalle

Teksti
Pauliina Hietalahti

Yhteiset produktiot ovat Iida Katteluksen mielestä opiskelun parasta antia. 

Nainen ja piano

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? 

Jamkista valmistun instrumenttipedagogiksi, mutta aion näiden opintojen päätyttyä jatkaa maisterinopintoihin joko Sibelius Akatemiassa tai Euroopassa. Mikäli en pääse maisterinopintoihin suoraan valmistumiseni jälkeen, on todennäköistä, että haen paikkaani jossakin "välivuosikoulutuksessa".

Suomalaisen musiikkikampuksen vuoden 2022 monialaisena yhteistyöproduktiona nähdään Georg Friedrich Händelin (1685–1759) säveltämä ooppera Xerxes, jossa Iida laulaa Romildan roolin.

Mitä odotat produktiolta?

Odotan produktiolta yhdessä tekemistä. Toisten laulajien kanssa työskentely ruokkii myös omaa laulamista ja näyttelemistä, mikä on tullut esiin jo solistien yhteisissä musiikkiharjoituksissamme. Meillä on ollut todella hauskaa ja meno se vaan paranee! Prosessi on sekä työläs, että äärimmäisen palkitseva, ja erityisesti esityksiä edeltävä viikko on varmasti erittäin kuormittava.

Produktio on tärkeä solistisen työkokemuksen saamiseksi. Olemme päässeet ja pääsemme vielä harjoittelemaan kaikkea sitä, mitä meidän täytyy kyetä tekemään myös ammattiproduktiossa: roolityötä, materiaalin itsenäistä opiskelua ja harjoittelua, työryhmän eri jäsenten, kuten ohjaajan ja kapellimestarin kanssa työskentelyä..Produktio on mielestäni tärkeä myös pedagogisen osaamisen kannalta: Myös laulupedagogin tulee tietää, mitä oopperalaulajalta odotetaan.