jamk.fi
toggle mainmenu toggle search
21.3.2019 9:00 - 21.3.2019 13:30

Value Selling -myyntikilpailu #jamkvalueselling

Value Selling –myyntikilpailu on suunnattu myyntikärjen tradenomiopiskelijoille. Myyntikärjen opiskelijat ovat keskittyneet opinnoissaan etenkin myynnin ja markkinoinnin osaamiseen. Opiskelijat ovat valmistautuneet kilpailuun kevään aikana pidetyn myyntivalmennuksen avulla. Yrityksille kilpailu tarjoaa mahdollisuuden tutustua JAMKin myyntikoulutukseen sekä luoda kontakteja tuleviin myynnin tekijöihin.Yleisön on mahdollista seurata kilpailijoiden suorituksia kahdessa kisastudiossa (tilat: C119 ja B114). Suoritukset näytetään valkokankaalta suorana lähetyksenä. Palkintojen jako alkaa noin klo 12.15.

Aika: 21.3.2019 9:00 - 21.3.2019 13:30
Paikka: JAMK, pääkampus Rajakatu 35, Jyväskylä
Koulutustyyppi: Liiketalouden ja hallinnon ala
Kieli: Suomi

20 minuuttia aikaa vakuuttaa myyjä

Value Selling competition on myyntikilpailu, jossa JAMKin myyntikärjen tradenomiopiskelijat kilpailevat parhaan yritysmyyjän paikasta. Kilpailu järjestetään myyntineuvottelun simulaationa, jossa myyjänä toimiva opiskelija kohtaa 20 minuutin myyntikeskustelussa yrityksen ostajan. Tuote, jota kilpailussa myydään on Fonectan Kontakti-palvelu.

Kilpailijat valmentautuvat tapahtumaan keväällä järjestettävän myyntivalmennuksen avulla, jossa myyntitapaamisen eri vaiheita harjoitellaan. Kilpailijat ovat myös saaneet tutustua ostaja-asiakkaan profiiliin hyvissä ajoin ennen kilpailua, joten he ovat voineet valmistautua asiakkaan kohtaamiseen. Kilpailussa ostajina toimivat korkeakoulun edustajat on perehdytetty omaan rooliinsa ennen myyntikeskustelua.

Kilpailusuorituksia arvioimassa on yrityselämän ja korkeakoulun edustajista koostuva tuomaristo.

Kilpailun kolme parasta pääsee edustamaan JAMKia valtakunnalliseen Best seller kilpailuun, joka järjestetään tänä vuonna Turussa.

Vuoden 2019 voittajat

Kilpailun voittajaksi kruunattiin Johanna Airo, toiseksi sijoittui Eeva-Riikka Oja ja kolmanneksi tuli Julia Kurtti. Kärkikolmikko lähtee edustamaan JAMKia huhtikuussa Turussa järjestettävään kansalliseen Best Seller -myyntikilpailuun. Onnittelut voittajille! 


Voittajat 2018
Value Selling -kisan voitti vuonna 2018 Mirva Jokilehto (keskellä), toiseksi tuli Miika Hirvonen ja kolmanneksi Pauliina Siimelä. Oikealla kuvassa myös opettaja Päivi Könönen. 

 

Tuomareina yrityksiä ja korkeakoulun edustajia

Kilpailun tuomarit antavat kisasuorituksista arvion. Käytettävät arviointikriteerit ovat yhtenevät valtakunnallisen BestSeller Competition -kisan arviointikriteereiden kanssa.

Value Selling 2019 kilpailun tuomaristo koostuu yrityselämän ja korkeakoulun edustajista: 

 • Katja Asikainen, liiketoimintajohtaja, Aava& Bang Oy 
 • Mika Fisk, business coach, Balentor Oy 
 • Igor Parri, markkinointipäällikkö, MMA 
 • Jussi Jalasaho, Sales director, Arena Interactive Oy
 • Katariina Kemppi, viestinnän suunnittelija, Fonecta
 • Petro Pyykkö, kouluttaja, Fonecta
 • Antero Kivelä, business specialist, JAMK 
 • Heli Toivola, markkinointipäällikkö, JAMK

Arviointikriteerit

Arvioitavia asioita ovat mm.:
 • Aloitus – myyntitapaamisen hyvä haltuunotto ja keskustelusuhteen luominen
 • Tarvekartoitus
 • Ratkaisun esittäminen
 • Asiakkaan kysymysten käsittely
 • Myyntitilanteen päättäminen – sitoumuksen saaminen ja jatkosta sopiminen
 • Viestintä- ja vuorovaikutustaidot, yleisvaikutelma

Kilpailun aikataulu

Value Selling Competition 2019

Torstai 21.3.2019 klo 9-13:30
Paikka: Kasvosali (C119) ja B114
Kilpailun aikataulu

Yleisö pääsee seuraamaan kisasuorituksia kahdessa luokassa C119 (5 kilpailijaa) ja B114 (4 kilpailijaa), sillä kisasuorituksia kuvataan kahdessa eri luokkatilassa samanaikaisesti.

klo 9.00 - 9:05         Avaussanat Päivi Könönen
klo 9.10 – 11.20      Kilpailijasuoritukset (suorat lähetykset) 
klo 11.20 – 12.15    Tauko
klo 12.15                Voittajan julkistaminen, palkitseminen, tuomareiden      palautteet
13.15                     Tilaisuus päättyy

Kuva: Vuonna 2018 Value Selling -kisan ostajana toimi Sami Kalliomaa. Myyjän roolissa oli Miika Hirvonen. 

Kilpailijat

Vuoden 2019 Value Selling -kisaan osallistuu yhdeksän tradenomiopiskelijaa. Kuka heistä parhaiten vakuuttaa ostajan ja tuomarit?

Airo Johanna

Johanna AiroOlen 21-vuotias myynnin kärjessä opiskeleva Jyväskyläläinen. Myynnin saralta minulla on kokemusta asiakaspalvelutehtävistä kahden vuoden ajalta. Odotan mielenkiinnolla Value Selling- myyntikilpailua, se tulee olemaan itselleni aivan uudenlainen kokemus. Uskon, että saan kilpailusta palautetta ja oppeja, joiden avulla pystyn kehittämään itseäni ja joista on minulle hyötyä myös tulevaisuudessa.

 Kurtti Julia

Julia KurttiOlen 32-vuotias itseäni ja ammattitaitoani kehittämään lähtenyt nuori nainen Jyväskylästä. Tradenomiopintoni etenevät toista vuotta Myynnin osaaja-kärkiopintojen parissa.
Asiakaspalvelu- ja myyntityö on aina ollut ”minun juttuni” ja niiden parissa työkokemusta on karttunut jo useamman vuoden ajalta. Nyt on aika laajentaa myynnin osaamistani kuluttajamyynnin puolelta B2B-myynnin sekä myynnin johtamisen pariin.
Value Selling -kilpailua odotan jännittynein, innostunein, kehittävin ja uutta oppivin fiiliksin. Tiedän saavani kilpailun myötä paljon erinomaisia oppeja tulevaisuutta ajatellen sekä mahtavan kokemuksen B2B-myynnin konkretiasta.

 Kuusela Samuli

Samuli KuuselaOlen 23-vuotias paljasjalkainen jyväskyläläinen toisen vuoden tradenomiopiskelija. Aikaisempaa työkokemusta löytyy teollisuuden parista, tuotannon tehtävistä. Henkilökohtaista kokemusta myyntialalta ei itseltäni löydy, mutta sivusta seuranneena mielenkiinto alaa kohtaan on syttynyt ja uskon luonteenpiirteideni soveltuvan työhön.
Kilpailu tulee varmasti olemaan hyvä kokemus, koska pääsen konkreettisesti testaamaan omia valmiuksiani, sekä kykyjä myyntityössä. Palautteen saaminen suorituksesta antaa myös suuntaa sille, mitä ominaisuuksia alan jatkossa kehittämään. Odotan kisaa siis innolla, mutta myös suurella jännityksellä!

 Laaksonen Eetu

Eetu LaaksonenOlen Jyväskylästä kotoisin oleva 23-vuotias miehen alku. Opiskelen tällä hetkellä toista vuottani JAMK:illa ja opinnot hoituvat myyntikärjen mukana. Itse myynnistä kokemusta ei vielä hirveästi ole kertynyt, mutta kiinnostus sitä kohtaan on kasvanut opintojen edetessä. Myymisessä minua kiinnostaa ihmisten välinen vuorovaikutus ja erilaisten ongelmien ratkaisu, niin asiakkaiden kuin myyntitilanteiden kohdalla. Value selling -kilpailu on varmasti todella kehittävä ja mielenkiintoinen kokemus. Odotan innolla, että pääsen haastamaan itseäni ja kokemaan B2B myynnin huumaa. Inspiraationa kilpailumenestykselle toimii entisen maailmanmestarin sanat: ”Kun ihminen nukkuu, sille ei tapahdu mitään. Mutta kun se ei nuku, se voi saada vaikka kalan.” -Matti Nykänen.

Sysoeva Laura

Laura SysoevaOlen 21-vuotias energinen likka Lahdesta. Opiskelen toista vuotta JAMK:ssa ja syksyllä olen aloittanut myynnin kärkiopintoja. En omista paljon myyntikokemusta, mutta olen erittäin kiinnostunut siitä. Myynnissä mielenkiintoisinta on itse asiakaskokemus ja se luottamus, mikä syntyy myyjän ja asiakaan välillä. Tykkään välillä poistua mukavuusalueelta, enkä pelkää haasteita. Value Selling -kilpailu tarjoaa mahdollisuuden kokea B2B-myyntikäyntiä ja kehittyä myyjänä että ihmisenä.

Oja Eeva-Riikka

Eeva-Riikka OjaOlen 25-vuotias alun perin karhujen kaupungista Ähtäristä. Opiskelen Jyväskylän ammattikorkeakoulussa myyntiä ja markkinointia, koska minua kiehtoo alan monipuolisuus. Value selling -kilpailu antaa minulle mahdollisuuden yhdistää kaksi eri puolta itsestäni: esiintymisen ja myyntityön. Olen ammatiltani muusikko ja myyjänä olen työskennellyt 18 –vuotiaasta asti. Älkää silti kuvitelko, etteikö minua jännittäisi..

 Poikolainen Juho

Juho PoikolainenOlen 23-vuotias menestystä janoava nuori mies ”Lahesta”. Kokemusta on kertynyt hyvin erilaisista työtehtävistä, mutta suoranaista myyntityötä en ole ikinä tehnyt. Opiskelen toista vuotta tradenomiksi Jyväskylässä ja aloitin syksyllä myynnin kärkiopinnot. Myynti on kiinnostanut minua pienestä pitäen ja pidän myyntityötä erittäin tärkeänä osana liiketoimintaa. En pelkää haasteita, enkä malta odottaa Value Selling-kilpailua ja ensimmäistä B2B myyntikäyntiä. Lähden tähän kilpailuun avoimin mielin ja ennen kaikkea oppimaan, mutta kilpailuhenkisyyteni takia minulla on aina myös halu voittaa.

Saarinen Aleksi 

Aleksi Saarinen
Olen Päijät-Hämeestä kotoisin oleva toisen vuoden myynnin tradenomiopiskelija. Teen tällä hetkellä opiskelujeni ohella baarimikon töitä viikonloppuisin, ja uskonkin, että työni on opettanut minut kohtaamaan erilaisia tilanteita erilaisten ihmisten ja asiakkaiden seurassa. Olen tehnyt nuoren työikäni paljon erilaisia asiakaspalvelutöitä, mutta itse konkreettinen myyntityö on hyvin tuntematonta. Asiakaspalvelussa paras fiilis tulee, kun näkee asiakkaan tyytyväisenä ja uskon, että sama asia pätee myös myynnin parissa. Vahvuuksiani ovat muun muassa se, että tulen toimeen kaikkien kanssa ja olen loistava tiimipelaaja. Toivon, että kisan kautta opin tunnistamaan omia heikkouksiani ja vahvuuksiani, ja kehittymään niiden parissa. 

Schwartz Atte

Atte Schwarts
Olen Jyväskylässä syntynyt ja varttunut toisen vuoden tradenomiopiskelija. Kiinnostukseni myyntiä kohtaan kumpuaa halustani tehdä työtä, jossa voin olla tekemisissä muiden ihmisten kanssa. Vaikka varsinaista myynnin alan kokemusta minulla ei vielä ole, omaan vahvat vuorovaikutustaidot ja lähden mukaan kilpailuun itseluottamus korkealla. Value Selling -kilpailulta odotankin ensimmäistä käytännön pintaraapaisua yritysmyynnin saralta, sekä omalta mukavuusalueelta poistumista ja sen kautta omien taitojeni kehittämistä.

Yhteyshenkilö

Könönen Päivi

Könönen Päivi

Lehtori, Senior Lecturer
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358503810488

Yhteistyössä

 

Aava & Bang logoBalentor logo

MMM logoJAMK logo

 

 

 

 

Tradenomit Facebookissa 1/3

Opiskele tradenomiksi Hae 18.3. - 1.4.2020 Lue lisää