31.3.2020 9:00 - 31.3.2020 13:30

Tapahtuma peruttu! Value Selling -myyntikilpailu #jamkvalueselling

Tapahtuma peruttu koronavirus-tilanteen vuoksi! Value Selling –myyntikilpailu on suunnattu myyntikärjen tradenomiopiskelijoille. Myyntikärjen opiskelijat ovat keskittyneet opinnoissaan etenkin myynnin ja markkinoinnin osaamiseen. Opiskelijat ovat valmistautuneet kilpailuun kevään aikana pidetyn myyntivalmennuksen avulla. Yrityksille kilpailu tarjoaa mahdollisuuden tutustua JAMKin myyntikoulutukseen sekä luoda kontakteja tuleviin myynnin tekijöihin. Yleisön on mahdollista seurata kilpailijoiden suorituksia kahdessa kisastudiossa, Tulikari ja Valjakka -auditorioissa. Suoritukset näytetään valkokankaalta suorana lähetyksenä. Palkintojen jako alkaa noin klo 12.15.

Aika: 31.3.2020 9:00 - 31.3.2020 13:30
Paikka: JAMK, pääkampus Rajakatu 35, Jyväskylä
Koulutustyyppi: Liiketalouden ja hallinnon ala
Kieli: Suomi

20 minuuttia aikaa vakuuttaa myyjä

Value Selling competition on myyntikilpailu, jossa JAMKin myyntikärjen tradenomiopiskelijat kilpailevat parhaan yritysmyyjän paikasta. Kilpailu järjestetään myyntineuvottelun simulaationa, jossa myyjänä toimiva opiskelija kohtaa 20 minuutin myyntikeskustelussa yrityksen ostajan. Tuote, jota kilpailussa myydään on Lime Technologiesin CRM-järjestelmä.

Kilpailijat valmentautuvat tapahtumaan keväällä järjestettävän myyntivalmennuksen avulla, jossa myyntitapaamisen eri vaiheita harjoitellaan. Kilpailijat ovat myös saaneet tutustua ostaja-asiakkaan profiiliin hyvissä ajoin ennen kilpailua, joten he ovat voineet valmistautua asiakkaan kohtaamiseen. Kilpailussa ostajina toimivat korkeakoulun edustajat on perehdytetty omaan rooliinsa ennen myyntikeskustelua.

Kilpailusuorituksia arvioimassa on yrityselämän ja korkeakoulun edustajista koostuva tuomaristo.

Kilpailun kolme parasta pääsee edustamaan JAMKia valtakunnalliseen Best seller -kilpailuun, joka järjestetään tänä vuonna Helsingissä (16.4.2020).

Tuomareina yrityksiä ja korkeakoulun edustajia

Kilpailun tuomarit antavat kisasuorituksista arvion. Käytettävät arviointikriteerit ovat yhtenevät valtakunnallisen BestSeller Competition -kisan arviointikriteereiden kanssa.

Value Selling 2020 kilpailun tuomaristo koostuu yrityselämän ja korkeakoulun edustajista: 

 • Katja Asikainen, liiketoimintajohtaja, Aava& Bang Oy 
 • Mikko Kalliola, Creative Director, Aava&Bang Oy
 • Teemu Kankainen, Growth Marketing Expert, Aava&Bang
 • Mari Stenman, Specialist, Discovery Street
 • Kirsi Jalasaho, VP – People & Culture, SOLTEQ 
 • Henri Forss ja Markus Kauhanen, Rainmaker
 • Igor Parri, markkinointipäällikkö, MMA 
 • Aki Hokkanen, Sales Lead, Trustmary
 • Heli Toivola, markkinointipäällikkö, JAMK

Kilpailun aikataulu

Value Selling Competition 2020

Tiistai 31.3.2020 klo 9-13:30
Paikka: Tulikari ja Valjakka -auditoriot
Kilpailun aikataulu

Yleisö pääsee seuraamaan kisasuorituksia kahdessa auditoriossa, Tulikarissa ja Valjakassa sillä kisasuorituksia kuvataan kahdessa eri luokkatilassa samanaikaisesti.

klo 9.00 - 9:05         Avaussanat Päivi Könönen
klo 9.10 – 11.20      Kilpailijasuoritukset (suorat lähetykset) 
klo 11.20 – 12.15    Tauko
klo 12.15                Voittajan julkistaminen, palkitseminen, tuomareiden      palautteet (Huom. Kasvosalissa)
13.30                     Tilaisuus päättyy

Myyntikummit

Kilpailujoukkuetta valmentaa JAMKin myynnin kärjen vastuuopettaja, Päivi Könönen yhdessä neljän myyntikummin kanssa. Vuoden 2020 myyntikummit ovat:

Mika Fisk, yritysvalmentaja, Jyväskylän Yritystehdas Oy
Aki Hokkanen, Sales Lead, Trustmary
Mikko Kalliola, Creative Director, Aava&Bang Oy
Teemu Kankainen, Growth Marketing Expert, Aava&Bang

Suorituksen arviointi

Arvioitavia asioita ovat mm.:
 • Aloitus – myyntitapaamisen hyvä haltuunotto ja keskustelusuhteen luominen
 • Tarvekartoitus
 • Ratkaisun esittäminen
 • Asiakkaan kysymysten käsittely
 • Myyntitilanteen päättäminen – sitoumuksen saaminen ja jatkosta sopiminen
 • Viestintä- ja vuorovaikutustaidot, yleisvaikutelma

Kilpailijat

Vuoden 2020 Value Selling -kisaan osallistuu kahdeksan tradenomiopiskelijaa. Kuka heistä parhaiten vakuuttaa ostajan ja tuomarit?

Petja Laine

Petja LaineOlen 23-vuotias jyväskyläläinen. Opiskelen myynnin kärjessä JAMK:ssa. Myynnin saralta minulla ei ole vielä kovinkaan paljon kokemusta, mutta työkokemusta minulla on monen vuoden ajalta. Olen aina ollut kiinnostunut myynnistä ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. Pidän haasteista, varsinkin niiden voittamisesta. Value Selling -kilpailua odotan jo innolla, koska uskon saavani siitä arvokasta kokemusta tulevaisuuttani ajatellen sekä pääsen testaamaan omia taitojani kilpailun siivittämänä. Lähden kilpailuun avoimin mielin, sillä tekemällä oppii.

Eemeli Laitinen

Eemeli LaitinenOlen kaupanteosta innostuva 21-vuotias nuori mies. Alun pitäen olen kotoisin Keuruulta, jossa olen suurimman osan elämästäni viettänyt. Ihmisenä sekä myyjänä olen hyvin tasainen ja rauhallinen persoona, enkä usein vähästä hämmästy. Kokemusta myyntityöstä olen päässyt kartuttamaan urheiluseuran yhteistyökumppanuusmyynnistä sekä automyyjän tehtävistä, niin myyjänä kuin ostajanakin. Myynnistä ja kaupanteosta saan vastaavia fiiliksiä kuin maalinteosta salibandykentällä. Mielenkiinnolla odotankin jo kilpailua, jotta pääsen haastamaan niin itseäni kuin ostajaa pöydän toisella puolen. Myös oppi ja kokemusten jakaminen kilpailijatovereiden kanssa on varmasti arvokasta tulevia koitoksia ajatellen!

Aleksi Lehtinen

Aleksi LehtinenOlen myymisestä sekä bisneksestä kiinnostunut 23-vuotias aikaansaava nuorimies, joka pitää haasteista. Olen erittäin kilpailuhenkinen ja tulevaisuudelta odotan jokapäiväisiä haasteita sekä ongelmien ratkaisemista. Opiskelen myynnin kärjessä, josta jatkan opintojani maisterivaiheeseen tradenomitutkinnon jälkeen. Myynnistä löytyy kokemusta jonkin verran sekä on kiinnostanut minua aina. Ensimmäisen kerran olin myyntitehtävissä Hyvät Lehdet Oy:llä 13-vuotiaana, jonka jälkeen kaikki työtehtäväni ovat liittyneet B2C-myyntiin. Tulevaisuuden opiskeluilta odotan erityisesti B2B puolen opintoja sekä käytännön oppia kuten Value Selling kilpailu. Mottona toimii ”jalat maassa mutta ajatukset pilvissä”.

Eetu Lehtonen

Eetu LehtonenOlen Tampereen seudulta kotoisin oleva 22-vuotias miehenalku. Toinen lukuvuoteni liiketalouden opiskeluista on painottunut yritysmyynnin saloihin myyntikärjessä. Myyntityö on kiinnostanut jo nuoresta asti ihmisläheisen ja monimuotoisen työskentelytavan johdosta. Kuluttajamyynnin puolelta minulla on jo hieman kokemusta, joten on hienoa päästä nyt konkreettisesti oppimaan myös yritysmyyntikäynnistä. Lähden suurella mielenkiinnolla hakemaan oppia ja kokemusta Value Selling-kilpailusta, josta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa yritysmaailmassa.

Benjamin Niveri

Benjamin NiveriOlen 22- vuotias urheilullinen nuori mies Kouvolasta. Opiskelen toista vuotta JAMK:ssa myyntikärjessä ja pyrin painottamaan osaamiseni myyntiin ja markkinointiin. Olen tehnyt töitä B2C- myynnin puolella noin puolitoista vuotta ja aikomuksena olisi saada enemmän kokemusta B2B- myynnistä. Myymisessä minua kiinnostaisi eniten ihmisille myynnin kouluttaminen ja toisena tulee hyvän vuorovaikutuksen löytäminen asiakkaiden kanssa. Hienoa päästä testaamaan Value selling -kilpailuun omaa osaamistani ja huomaamaan, miten hyvin pystyn suoriutumaan B2B- tyylisestä asiakastapaamisesta ja miltä se mukavuusalueelta poistuminen taas tuntuu.

Kasperi Perälä

Kasperi PeräläOlen Kasperi 22-vuotias Lahdesta Jyväskylään koulun perässä muuttanut nuori miehen alku. Nyt opiskelen kahta eri kärkeä samaan aikaan. Eli olen sekä myynnin, että finanssin kärjissä. Eniten aikaani vietän kuntosalilla ja kavereiden kanssa. Myyntihommia olen tehnyt elämässäni jo monenlaisia ja kokemusta karttunut vuosien ajalta. Olen aina tykännyt myynnistä ja koen, että se on itselleni tullut aina luonnostaan. Value selling kisasta odotan uutta mielenkiintoista kokemusta ja uuden oppimista.

 Vili Rahkonen

Vili Rahkonen

Olen 22-vuotias toista vuotta JAMKin liiketalouden tradenomiopintoja suorittava myynninkärkeläinen täältä Jyväskylästä kotoisin. Kaupanalalla on tullut tehtyä hommia jo parisen vuotta, josta suurin osa on ollut koulun ohella työskentelyä. Arvostan omaa vapaa-aikaani, mutta hihat käärin myös ylös aina tarvittaessa ja välillä ilmankin. Kiinnostuksen kohteisiin kuuluu mm. sijoittaminen ja siihen liittyvää markkinoiden tutkiskelua, bisneksentekoa suomalaiseen designiin liittyen, valokuvausta sekä tietenkin liikuntaa ja ulkoilua milloin missäkin muodossa.

Koulussa haluan keskittyä myynnin, markkinoinnin sekä johtamisen opintoihin pääaineina, joidenka parissa tulevaisuudessa haluaisin päästä luomaan työuraa. Kaikista kolmesta löytyy monenlaista kokemusta, niin töistä kuin töiden ulkopuoleltakin. Myös ValueSelling myyntikilpailuun osallistumista odotan positiivisen toiveikkailla mielialoilla.

Eetu Valtonen

Eetu Vatlonen Olen 22-vuotias Pohjanmaalla kasvanut nuorimies ja opiskelen tällä hetkellä toista vuotta Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Aloitin myynnin kärkiopinnot viime syksynä ja erikoistun myyntiin sekä markkinointiin. Kiinnostuin myyntityöstä ensimmäisenä opiskeluvuotenani ja myyntitaitojen kehittäminen tukee myös tulevaisuuden unelmaani eli yrittäjyyttä. Odotan kilpailua innolla, että pääsen haastamaan itseni kunnolla. Tavoitteenani on oppia tärkeitä myynnin taitoja ja saada hyvä ensi kosketus B2B-myyntiin. Toivon, että saan kisasta rakentavaa palautetta, joka auttaa minua kehittymään, ja tottakai odotan myös hienoa kokemusta.

Aiemmat voittajat

Vuonna 2019 kilpailun voittajaksi kruunattiin Johanna Airo, toiseksi sijoittui Eeva-Riikka Oja ja kolmanneksi tuli Julia Kurtti. Kärkikolmikko edusti JAMKia Turun kansallisessa Best Seller -myyntikilpailussa. Onnittelut voittajille! 

Voittajat 2018
Value Selling -kisan voitti vuonna 2018 Mirva Jokilehto (keskellä), toiseksi tuli Miika Hirvonen ja kolmanneksi Pauliina Siimelä. Oikealla kuvassa myös opettaja Päivi Könönen. 

 

Yhteyshenkilö

Könönen Päivi

Könönen Päivi

Lehtori, Senior Lecturer
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358503810488

Yhteistyössä

 

Aava & Bang logoLogo Discovery Street

MMM logoJAMK logo

 

 

 

 

Tradenomit Facebookissa 1/3

Opiskele tradenomiksi Tutustu tradenomiohjelmiimme ja hae opiskelemaan juuri sinulle sopivaan ohjelmaan! Lue lisää