jamk.fi
22.3.2018 9:00 - 22.3.2018 15:30

Value Selling -myyntikilpailu #jamkvalueselling

Value Selling –myyntikilpailu on suunnattu myyntikärjen tradenomiopiskelijoille. Myyntikärjen opiskelijat ovat keskittyneet opinnoissaan etenkin myynnin ja markkinoinnin osaamiseen. Opiskelijat ovat valmistautuneet kilpailuun kevään aikana pidetyn myyntivalmennuksen avulla. Yrityksille kilpailu tarjoaa mahdollisuuden tutustua JAMKin myyntikoulutukseen sekä luoda kontakteja tuleviin myynnin tekijöihin.Yleisön on mahdollista seurata kilpailijoiden suorituksia Kasvosalin C119 kisastudiossa. Suoritukset näytetään valkokankaalta suorana lähetyksenä. Palkintojen jako alkaa noin klo 14

Aika: 22.3.2018 9:00 - 22.3.2018 15:30
Paikka: JAMK, pääkampus Rajakatu 35, Jyväskylä
Koulutustyyppi: Liiketalouden ja hallinnon ala
Kieli: Suomi

20 minuuttia aikaa vakuuttaa myyjä

Kilpailutilanteessa myyjänä toimiva opiskelija kohtaa 20 minuutin myyntikeskustelussa yrityksen ostajan. Ostajan profiili ja hänen edustamansa yritys on annettu opiskelijoille tiedoksi hyvissä ajoin ennen kilpailua. Ostajina kisassa toimivat korkeakoulun edustajat.

Kaksi parasta saa paikan valtakunnalliseen Best Seller –myyntikilpailuun, joka pidetään Helsingissä huhtikuussa. 

Vuoden 2018  ValueSelling kilpailussa myytävä tuote on prospektointiin tarkoitettu Vainu - sovellus. 

Vuoden 2018 voittajat

Value Selling-kisassa nähtiin upeita myyntisuorituksia, näillä eväillä on kaikkien kilpailijoiden hyvä jatkaa uralla eteenpäin! Value Selling -kisan voitti Mirva Jokilehto (keskellä), toiseksi tuli Miika Hirvonen ja kolmanneksi Pauliina Siimelä. Oikealla kuvassa myös opettaja Päivi Könönen. Mirva ja Miika jatkavat kilpailua Helsingissä. Onnittelut voittajille! 

 

Tuomareina yrityksiä ja korkeakoulun edustajia

Kilpailun tuomarit antavat kisasuorituksista arvion. Käytettävät arviointikriteerit ovat yhtenevät valtakunnallisen BestSeller Competition -kisan arviointikriteereiden kanssa.

Value Selling kilpailun tuomaristossa mukana ovat:

  • Sini Hohkuri, Vainu
  • Mika Fisk, Balentor
  • Timo Koponen, Aava&Bang
  • Samuli Myllyharju, MMA myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset

Arviointikriteerit

Arvioitavia asioita ovat mm.:
  • Aloitus – myyntitapaamisen hyvä haltuunotto ja keskustelusuhteen luominen
  • Tarvekartoitus
  • Ratkaisun esittäminen
  • Asiakkaan kysymysten käsittely
  • Myyntitilanteen päättäminen – sitoumuksen saaminen ja jatkosta sopiminen
  • Viestintä- ja vuorovaikutustaidot, yleisvaikutelma

Kilpailun aikataulu

Value Selling Competition 2018

Torstai 22.3.2018. klo 8:50-15:30
Paikka: Kasvosali (C119)
Kilpailun  aikataulu

klo 08.50 - 11:00     Myyntikilpailu, 4 kilpailijaa
klo 11.00 – 12.00    Tauko
klo 12.00 – 13.30    Myyntikilpailu, 3 kilpailijaa
klo 13.30 – 14.00    Tauko
klo 14.00                  Voittajan julkistaminen, palkitseminen, tuomareiden palautteet
15.30                        Tilaisuus päättyy

Value Selling-kisan ostajana toimi Sami Kalliomaa. Myyjän roolissa Miika Hirvonen. 

 

Kilpailijat

Vuoden 2018 Value Selling -kisaan osallistuu seitsemän tradenomiopiskelijaa. Kuka heistä parhaiten vakuuttaa ostajan ja tuomarit?

Halonen Samuli

Olen 23-vuotias miehen alku Jyväskylästä.  Työskentelen opiskelujeni ohella Citymarketin  kassalla, joten asiakaspalvelutaidot alkavat minulle olla jo selkärankaan rakennettuina. Myynnistä kiinnostuin jo 17-vuotiaana aloittaessani kesätyöskentelyn eräässä paikallisessa telemarkkinointiyrityksessä. Osoittauduin hyvinkin tehokkaaksi lehtien pakkomyyjäksi. Kuitenkin tämä herätti kiinnostuksen myynnin toiseen puoleen, jossa pakkomyynti ei ole millään tavalla toiminnan keskiössä. Toisen opiskeluvuoden myynnin opinnot ovatkin tietyllä tavalla avartaneet näkemyksiäni myyntiä kohtaan. Näenkin, että minulle suurin myynnillinen arvo on asiakasymmärrys. 

 Hirvonen Miika

Olen Jyväskylästä kotoisin oleva myynnin kärkiopintoja suorittava toisen vuoden tradenomiopiskelija joka tähtää tulevaisuudessa korkealle myynnin saralla. Omaan vahvan intohimon myyntityötä kohtaan ja opinnot ovat vahvistaneet tunnetta siitä, että se oma juttu on löytynyt myynnin parista. Uskon Value Selling kilpailun tarjoavan meille myynnin opiskelijoille loistavan tilaisuuden päästä testaamaan omia myyntitaitoja sekä opittuja niksejä käytännössä.

 Jokilehto Mirva

Olen rempseä ja spontaani tuppukylän kasvatti, jonka ura myyjänä on vasta lähtöviivalla. Raudanlujan kokemuksen sijaan vahvuuksiani ovat aito kiinnostus alaan ja oman ammattitaidon kehittämiseen, periksiantamattomuus sekä positiivinen asenteeni. Tämä kisa tulee olemaan hyppy tuntemattomaan, toivonkin saavani käytännön myyntityöstä paljon eväitä itseni kehittämiseen jatkossa. 

 Kauppinen Tommi

Olen 20 vuotias, Jyväskylän kupeesta Laukaasta kotoisin oleva nuori mies. Käytännön myyntityötä olen päässyt seuraamaan jo pienestä pitäen, sillä isäni on toiminut myynnin tehtävissä ja edennyt myyntipäälliköksi pitkän työuransa aikana samassa yrityksessä. Sitä kautta olen saanut kiinnostuksen opiskella itsekin myynnin osaajaksi, sillä samalla pääsen käyttämään sosiaalisia taitojani hyödyksi. Olenkin ollut aina kiinnostunut asiakaspalvelusta ja ihmisten kanssa työskentelystä. Kilpailuun lähden avoimin ja innostunein mielin, tästä tulee varmasti mielenkiintoinen ja opettava tapahtuma. Kisan kautta löytää varmasti itsestään vahvuuksia ja heikkouksia, mistä on varmasti hyötyä jatkoa ajatellen.

 

Siimelä Pauliina

Olen Korsossa kasvanut, rautaisen asiakaspalvelukokemuksen omaava ilopilleri Vantaalta. Myyntikokemusta olen kartuttanut vuosien varrella esimerkiksi promoottorina ja huonekalumyyjänä. Odotan innolla Value Selling-kilpailua ja sen tuomia oppeja, joita voin varmasti hyödyntää myös tulevaisuuden urallani. Myynti kiinnostaa minua, sillä nautin ihmisten kanssa työskentelemisestä ja haluan auttaa ratkaisemaan heidän ongelmiaan. Kaupan teossa onnistuminen tuo positiivisen fiiliksen ja haluan kehittyä siinä entistä paremmaksi!

Smeds Oskari

Olen 21-vuotias Kouvolan vahvistus. Pidän itseni haastamisesta ja motivoidun uuden oppimisesta, minkä takia koen myynnin sopivan itselleni varsin hyvin. Oma-aloitteisuutta ja luottamusta pidän kovassa arvossa. Opiskeluitteni ohella hoidan ainejärjestöni yritys- ja yhteistyövastaavan tehtäviä, missä pääsen tuomaan ja kehittämään oppimaani suoraan käytäntöön. Kilpailua odotan kovasti, sillä pääsen jälleen haastamaan itseni!

 Teräväinen Eetu

Olen Lappeenrannasta kotoisin oleva 22-vuotias myynnin opiskelija ja opiskelen nyt toista vuotta JAMK:illa. Aikaisempaa kokemusta myynnistä minulla on lähinnä kaupan alalta, kuluttajamyynnin parista. Myynti kiinnostaa minua erityisesti, koska koen sen olevan tärkeä taito, josta on hyötyä kaikilla elämän osa-alueilla. Parasta myynnissä on mahdollisuus toimia erilaisten ihmisten kanssa, sekä asiakkaiden ongelmien ratkaiseminen. Odotan kilpailua innolla, sillä en ole aikaisemmin päässyt tekemään B2B myyntikäyntiä.

 

 

Yhteyshenkilö

Könönen Päivi

Könönen Päivi

Lehtori, Senior Lecturer
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358 50 381 0488

Yhteistyössä

Tradenomit Facebookissa 1/3

Opiskele tradenomiksi Hae 20.3. - 3.4.2019 Lue lisää