jamk.fi
30.3.2017 9:00

Value Selling -myyntikilpailu #jamkvalueselling

Value Selling –myyntikilpailu on suunnattu tradenomiopiskelijoille, jotka haluavat kehittää myyntityön osaamistaan ja mahdollisesti luoda uraa myyntityön parissa. Yrityksille kilpailu on mahdollisuus tutustua JAMKin myyntikoulutukseen sekä luoda kontakteja tuleviin myynnin osaajiin.

Aika: 30.3.2017 9:00
Paikka: JAMK, pääkampus Rajakatu 35, Jyväskylä
Koulutustyyppi: Liiketalouden ja hallinnon ala
Kieli: Suomi

Kilpailu käydään B-to-B -myyntikeskusteluina. Myyjänä toimiva opiskelija kohtaa myyntikeskustelussa yrityksen ostajan, ja tuomaristo arvioi myyntitilannetta. 

Kaksi parasta saa paikan valtakunnalliseen Best Seller –myyntikilpailuun, joka pidetään Turussa huhtikuussa. Voittaja palkitaan diplomilla sekä yhteistyökumppanin antamalla palkinnolla. 

Vuoden 2017 ValueSelling kilpailussa myytävä tuote on Canon Easy. 

20 minuuttia aikaa vakuuttaa myyjä

Kilpailutilanteessa myyjänä toimiva opiskelija kohtaa 20 minuutin myyntikeskustelussa yrityksen ostajan. Ostajan profiili ja hänen edustamansa yritys on annettu opiskelijoille tiedoksi hyvissä ajoin ennen kilpailua. Ostajina kisassa toimivat yrityskumppaneiden sekä korkeakoulun edustajat.

Tuomareina yrityksiä ja korkeakoulun edustajia

Kilpailun tuomarit antavat kisasuorituksista arvion. Käytettävät arviointikriteerit ovat yhtenevät valtakunnallisen BestSeller Competition -kisan arviointikriteereiden kanssa.

Voittajat valittu - kaksi parasta jatkaa Best Seller -kisaan

Value Selling -kisan voitti Mira Hämäläinen, toiseksi tuli Tuomas Kaleton ja kolmanneksi Johanna Perttala. Onnittelut voittajille! Kaksi parasta jatkaa Turkuun Best Seller -kisaan 27.4.

Kuvassa voittaja Mira Hämäläinen sekä myynnin valmentaja Päivi Könönen.

 

 

 

 

 

 

 

Kuvassa Tuomas Kaleton sekä ostajan roolissa toiminut lehtori Risto Rasku.

Tuomareina toimivat

  • Business Center Manager Niko Haapamäki, Canon
  • yhteyspäällikkö Samuli Myllyharju, Markkinoinnin ja myynnin ammattilaiset MMA
  • sijoittumispalveluiden johtaja Harri Heinänen, Jyväskylän kaupunki
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulun edustaja

Arviointikriteerit

Arvioitavia asioita ovat mm.:
  • Aloitus – myyntitapaamisen hyvä haltuunotto ja keskustelusuhteen luominen
  • Tarvekartoitus
  • Ratkaisun esittäminen
  • Asiakkaan kysymysten käsittely
  • Myyntitilanteen päättäminen – sitoumuksen saaminen ja jatkosta sopiminen
  • Viestintä- ja vuorovaikutustaidot, yleisvaikutelma

Kilpailijat

Vuoden 2017 Value Selling -kisaan osallistuu kuusi tradenomiopiskelijaa. Kuka heistä parhaiten vakuuttaa ostajan ja tuomarit - se selviää 30.3.!

Aki Hokkanen

Myyntityö, markkinointi ja asiakkaan mahdollisimman hyvä palvelu ovat olleet minulle aina kutsumustyötä. Minulla on palava halu menestyä ja jatkuvasti kehittää itseäni. Uskon saavani ympärilläni olevista ihmisistä enemmän irti omalla positiivisella energialla ja asenteellani.

Mira Hämäläinen

Olen 21-vuotias Mira Hämäläinen Jyväskylästä. Luonteeltani iloinen, sosiaalinen ja erittäin myyntihenkinen.  Opiskelen 2. vuotta liiketaloutta myynnin kärjessä ja Nordea-polussa. Opintoihini on kuulunut finanssialan, myynnin osaamisen, johtamisen ja asiakasymmärryksen opintoja. Olen työskennellyt 6 vuotta kahvila-alalla, jossa olen oppinut paljon asiakaspalvelutaitoja ja päässyt kehittämään myynnin taitojani. Odotan ValueSelling-kilpailua innolla ja hyvänä mahdollisuutena saada uutta kokemusta. Minusta on kivaa päästä harjoittelemaan myyntitapaamisessa toimimista kisan avulla. Olen tottunut enemmän päivittäistavaramyyntiin työssäni, joten tästä tulee uutta ja jännää minulle.

Tuomas Kaleton

Olen Kalettoman Tuomas, Sotkamon oma kasvatti. Myyntikokemukseni kerryttämisen olen aloittanut paikallisen marketin parhaana kuitinjakajana sekä sen lisäksi moottorikelkkamyynnissä. Nykyään hoidan yritys- ja yhteistyövastaavan pestiä ainejärjestössäni, joka koostuu hyvin pitkälti myyntityöstä eri yrityksille. Myyjänä olen monipuolinen ja ihmislähtöinen sekä pyrin jatkuvasti kehittymään.

Tiina Paananen

Olen torilla myyntikiemuroihin itseni karaistuttanut (Jyväs)kylän kovin mansikanmyyjä. Tavoitteenani on tuoda iloa asiakkaille luomalla heille loistava kokemus myyntitilanteesta kanssani. Siinä ohella korostan aina asiakassuhteen luomista vain yksittäisten ostoksen sijasta. Itse kentällä tunnistat minut asenteesta, hymystä ja kovasta äänestä.

Johanna Perttala

Vahvuuksiani ovat aito palveluhalu sekä tunnollisuus ja luotettavuus työntekijänä. Arvostan kovaa työntekoa ja ahkeruutta. Työssäni minulle tärkeää on asiakaskeskeisyys ja rehellisyys. Minulla on paljon positiivista ja rohkeaa asennetta tarttua uusiin mahdollisuuksiin. Olen erittäin kiinnostunut ja motivoitunut kehittämään omaa osaamistani. Lue Johannan blogikirjoitus myyntikilpailuun valmistautumisesta

Aarne Urvas

Minulla on kahden vuoden kokemus kuluttajamyynnistä, joka on sytyttänyt palon myynnin alaa kohtaan. Haluan jatkuvasti oppia uusia asioita, joilla voin kehittää omaa osaamista ja toivon että tulevaisuudessa voisin luoda uraa myynnin ja markkinoinnin alalla. Työntekijänä pyrin tekemään töitä hyvällä asenteella ja luomaan positiivista ilmapiiriä ympärilleni. Uskon että positiivisella asenteella ja tehokkaalla työnteolla on aina pitkällä tähtäimellä vaikutusta.

Yhteyshenkilö

Könönen Päivi

Lehtori, Senior Lecturer
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358 50 381 0488

Yhteistyössä

Tradenomit Facebookissa 1/3

Opiskele tradenomiksi Hae 15.3. - 5.4.2017 Lue lisää