18.11.2020 9:00 - 18.11.2020 11:00

Uusien tuotantomenetelmien (3D-tulostus ja ALD) kartoitus ja kokeilut -verkkoseminaari

Voidaanko ALD-pinnoituksella saada 3D-tulostetun kappaleen pinnalle haluttuja ominaisuuksia ja millaisia ominaisuuksien pitäisi olla yritysten näkökulmasta? Miten yrityksesi voisi hyötyä uusista tuotantomenetelmistä? Tule kuulolle verkkoseminaarisarjaamme!

Aika: 18.11.2020 9:00 - 18.11.2020 11:00
Paikka: Zoom -verkkoseminaari
Kieli: Suomi

3D-tulostuksen ja atomikerroskasvatuksen (ALD) käyttöönotto mahdollistaa keskisuomalaisissa yrityksissä uusien materiaali- ja energiatehokkuutta parantavien ratkaisujen ja tuotteiden kehittämisen. Kasvatamme yritysten tietoisuutta ja ymmärrystä lisäävien valmistusmenetelmien sovellusmahdollisuuksista ja tarjoamme matalan kynnyksen mahdollisuuksia testaukseen ja pilotointiin.

Webinaarisarjan osassa 2 esittelemme ensimmäisiä projektissa tehtyjä kokeiluja ja niistä saatuja kokemuksia. 

Ohjelma

9.00

Tervetuloa!
Mauno Harju, projektipäällikkö, JAMK

9.05

3D-tulostuksen yrityscase: Suuttimen tulostus, ProSolve Oy, Toimitusjohtaja Janne Salmela, Tuotekehitysohjaaja Olli Jokinen, JAMK ja Projekti-insinööri Vesa Jääskeläinen, JAMK

9.25

ALD-case esittely. Selluloosan pinnoitus ja pinnan karakterisointi, Timo Sajavaara, Vice Head of Department, JYU ja Matti Kurki, johtava tutkija, JAMK

9.45

ALD- esimerkkejä toimenpiteistä ja yrityspiloteista, Esa Alakoski, projekti-insinööri, JAMK

9.55

Ryhmätöiden ohjeistus ja jakautuminen ryhmiin 

10.00

Johdetut keskustelut ryhmissä, aiheina: teknologiakartoitukset, ALD ja 3D mahdollisuudet ja toiveet pk-yritysten näkökulmasta

10.20

Ryhmätöiden koonti

10.40

Seminaarin yhteenveto ja jatkotoimenpiteet

Seminaari on kaikille avoin. Seminaareja pidetään kerran kuukaudessa.

Zoom-linkki avautuu klo 8.45. Kirjaudu seminaariin koko nimelläsi sekä edustamasi yrityksen/organisaation tiedolla, esim. Vesa Verkko, Verkko Oy.

Siirry verkkoseminaariin

Seminaarisarjan toteuttaa Lisäävä -projekti, jossa kartoitetaan 3D-tulostuksen ja atomikerroskasvatuksen (ALD) liittyviä jo olemassa olevia teknologioita sekä yritysten mahdollisuuksia käyttää niitä liiketoiminnassaan. Projektissa tehdään myös aihealueeseen liittyviä nopeita kokeiluja yritysten tarpeisiin.

Projektin toteuttajina toimivat Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto. Projektia rahoittaa Euroopan unionin Euroopan aluekehitysrahasto.

Lisätiedot

Harju Mauno

Harju Mauno

Projekti-insinööri, Project Engineer
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358407681931
Näytä lisää