21.10.2020 9:00 - 21.10.2020 11:00

Uusien tuotantomenetelmien (3D-tulostus ja ALD) kartoitus ja kokeilut -verkkoseminaari

Voidaanko ALD-pinnoituksella saada 3D-tulostetun kappaleen pinnalle haluttuja ominaisuuksia ja millaisia ominaisuuksien pitäisi olla yritysten näkökulmasta? Miten yrityksesi voisi hyötyä uusista tuotantomenetelmistä? Tule kuulolle verkkoseminaariin!

Aika: 21.10.2020 9:00 - 21.10.2020 11:00
Paikka: Zoom -verkkoseminaari
Kieli: Suomi

3D-tulostuksen ja atomikerroskasvatuksen (ALD) käyttöönotto mahdollistaa keskisuomalaisissa yrityksissä uusien materiaali- ja energiatehokkuutta parantavien ratkaisujen ja tuotteiden kehittämisen.

Kasvatamme yritysten tietoisuutta ja ymmärrystä lisäävien valmistusmenetelmien sovellusmahdollisuuksista ja tarjoamme matalan kynnyksen mahdollisuuksia testaukseen ja pilotointiin.

Seminaarin toteuttaa Lisäävä -projekti, jossa kartoitetaan 3D-tulostuksen ja atomikerroskasvatuksen (ALD) liittyviä jo olemassa olevia teknologioita sekä yritysten mahdollisuuksia käyttää niitä liiketoiminnassaan. Projektissa tehdään myös aihealueeseen liittyviä nopeita kokeiluja yritysten tarpeisiin.

Ohjelma

9.00

Tervetuloa!
Mauno Harju, projektipäällikkö, JAMK
Matti Kurki, johtava tutkija, JAMK
Timo Sajavaara, Vice Head of Department, JYU

9.15

Projektin esittely, Mauno Harju, JAMK

9.25

3D - esimerkkejä toimenpiteistä ja yrityspiloteista, Vesa Jääskeläinen, projekti-instinööri, JAMK

9.35

ALD- esimerkkejä toimenpiteistä ja yrityspiloteista, Esa Alakoski, projekti-insinööri, JAMK ja Sami Kinnunen, Doctoral Student, JYU

9.45

Teknologiaselvitykset ja teknologiakartat, Mauno Harju, JAMK

9.55

Ryhmätöiden ohjeistus ja jakautuminen ryhmiin 

10.00

Johdetut keskustelut ryhmissä, aiheina: teknologiakartoitukset, ALD ja 3D mahdollisuudet ja toiveet pk-yritysten näkökulmasta

10.20

Ryhmätöiden koonti

10.40

Seminaarin yhteenveto ja jatkotoimenpiteet

Seminaari on kaikille avoin.

Zoom-linkki avautuu klo 8.45. Kirjaudu seminaariin koko nimelläsi sekä edustamasi yrityksen/organisaation tiedolla, esim. Vesa Verkko, Verkko Oy

Siirry verkkoseminaariin

Projektin toteuttajina toimivat Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto. Projektia rahoittaa Euroopan unionin Euroopan aluekehitysrahasto.

Lisätiedot

Harju Mauno

Harju Mauno

Projekti-insinööri, Project Engineer
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358407681931
Näytä lisää