23.11.2021 9:00 - 23.11.2021 14:00

Maaseudun muoveista uutta liiketoimintaa

Tervetuloa kuulemaan uusinta tietoa muovista ja alan liiketoimintamahdollisuuksista tiistaina 23.11.2021. BioPaavo järjestää yhteistyössä Turun yliopiston, Satafoodin, MTK:n ja Keski-Suomen liiton kanssa seminaarin/webinaarin, jonka keynote-puhujana on Kaipola Recycling Oy:n kehitysjohtaja Lassi Hietanen. Osallistu joko paikan päällä BioPaavossa tai etänä - tätä tilaisuutta ei kannata ohittaa!

Aika: 23.11.2021 9:00 - 23.11.2021 14:00
Paikka: BioPaavo Kauppakatu 5, 43100 Saarijärvi
Koulutustyyppi: Luonnonvara-ala
Kieli: Suomi

Muovien kierrätys on voimakkaassa murroksessa mm. jätelain uudistuksen, kiristyvien kierrätystavoitteiden ja energian hinnannousun myötä.

Keski-Suomessa tapahtuu paljon juuri nyt, ja bisnestä syntyy muovien ympärille: esimerkiksi Jämsän Kaipolaan sijoittuva Kaipola Recycling tähtää Suomen suurimmaksi muovin käsittelijäksi.

Tilaisuudessa pureudutaan alan keskeisimpiin muovien kierrätyksen kannattavuutta nakertaviin haasteisiin ja haetaan vahvojen asiantuntijoiden johdolla ratkaisuja niihin. Tule keskustelemaan alan kuumimpien yritysten ja asiantuntijoiden kanssa, ja synnyttämään uutta bisnestä maaseudun muoveista!

Kenelle: maatilat, teollisuusyritykset, puutarhayrittäjät, logistiikka-alan yritykset, jätelaitokset, maatila- ja puutarhamuoveja valmistavat yritykset, biopohjaisten muovien kehittäjät ja valmistajat, muovin ja kierrätysmuovin jatkojalostajat, opiskelijat ja kaikki aiheesta kiinnostuneet. Tilaisuus on maksuton.

OHJELMA (lataa ohjelma pdf-tiedostona)

Klo 8.30-9.00 Kahvitarjoilu

Klo 9.00 Tervetuloa! Päivän ohjelma ja käytänteet. Johtava asiantuntija Annimari Lehtomäki, BioPaavo / JAMK Biotalousinstituutti

Klo 9.10 Keynote: Mikä on muovin tulevaisuus muuttuvassa maailmassa ja ilmastonmuutoksessa? Kehitysjohtaja Lassi Hietanen, Kaipola Recycling Oy

Klo 9.30 Pohjois-Savon maatalousmuovipilotin tulokset ja maatalousmuovien  lajitteluohjeistus. Anne-Mari Heikkinen, MTK- Pohjois-Savo

Klo 9.40 Teollisuuden muoveihin liittyvät haasteet ja mahdollisuudet. Vesa Kärhä, Muoviteollisuus ry

Klo 9.50 Muovin logistiikka, kokemuksia keräämisestä. Jukka Karttunen, Itä-Suomen Murskauskeskus Oy

Klo 10.00 Muovin logistiset haasteet ja mahdollisuudet. Kierrätysmuovin keräys ja käsittely. Lauri Jokinen, Vammalan Hyötykeräys Oy.

Klo 10.15 Tauko

Klo 10.30 Hiilineutraaliksi biopohjaisten muovien avulla. Johnny Pehkonen, Brightplus Oy.

Klo 10.40 Kierrätysmuovista tuotteiksi. Mika TuomisaariCleanPlasticFinland

Klo 10.50 Kierrätysmuovien prosessointi. Juha Höijer, Wimao Oy

Klo 11.00 Aamupäivän yhteenveto: Lassi Hietanen

Klo 11.10 Kommenttipuheenvuorot:
Johanna Yliskylä-Peuralahti, Turun yliopisto
Outi Pakarinen, Keski-Suomen liitto / Circwaste-hanke
Minna Ojanperä, MTK

Klo 11.20-12 Lounastauko (omakustanteinen)

Klo 12-14 Työpajat

Jokaisessa työpajassa pyritään tunnistamaan kehittämistarpeita ja miettimään, kuinka niitä voitaisiin ratkoa. Tavoitteena on, että työpajan päätteeksi on syntynyt yhteinen näkemys siitä, miten ratkaisuja tullaan yhteistyössä hakemaan.

Työpaja 1: Muovin lajittelu, varastointi ja logistiikka

Työpaja 2: Uudet kierrätysmuovista valmistetut tuotteet

Työpaja 3: Biopohjaiset ja biohajoavat muovit maatiloilla ja teollisuudessa

Valitse ilmoittautuessasi, mihin työpajaan osallistut. Voit kommentoida muiden työpajojen keskustelua halutessasi myöhemmin Howspace-alustalla. Aamupäivän osuus tallennetaan, ja se on saatavilla Howspace-alustalla tilaisuuden jälkeen, vain ilmoittautuneille.

Voit osallistua joko paikan päällä BioPaavossa tai etänä, ja koko päivään tai vain osaan siitä. Ilmoittaudu viimeistään 18.11.2021, ja valitse samalla mihin työpajoista osallistut: https://link.webropolsurveys.com/EP/A336DF90B2A52CA4 

Kun ilmoittaudut, annat samalla luvan käyttää sähköpostiosoitettasi Howspace-alustalla. Yhteystietoja ei luovuteta eteenpäin.

Yhteistyössä: BioPaavo by JAMK, Turun yliopisto, Satafood ja Keski-Suomen liitto / Circwaste-hanke.

Biotalouden yrityskiihdyttämö –hankkeen toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, ja sen rahoittaa Keski-Suomen liitto EU:n aluekehitysrahaston tuella.

Lisätietoa asiakastietojen käsittelystä JAMKissa:
Asiakastiedon käsittely - JAMK

Lisätietoja

Kuisma Tiina

Kuisma Tiina

Projektipäällikkö, Project Manager
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358442305042