5.4.2017 9:30 - 5.4.2017 16:00

IoT ja robotiikka -päivä   #jamkrobotiikka

IoT ja robotiikka -päivässä kuultiin teollisen internetin, IoT:n ja robotiikan uusimmista tuulista alan yritysten ja korkeakoulujen näkökulmista. Seminaarissa esiteltiin nykyisiä käytännön sovelluksia ja tulevaisuudessa saavutettavissa olevia hyötyjä. Näyttelyssä esillä oli IoT-ratkaisuja, YuMi -cooperative -robotti, autonominen mobiilirobotti, hoivarobotiikkaa sekä konenäköä. Tutustu esityksiin.

Aika: 5.4.2017 9:30 - 5.4.2017 16:00
Paikka: JAMK, Auditorio Tulikari, D205 Rajakatu 35, 40200 Jyväskylä
Tapahtuman tyyppi: Seminaari
Kieli: Suomi

Ohjelma

Auditorio Tulikari, D205, JAMK | Rajakatu 35, 40200 JYVÄSKYLÄ

9:30 - 10:00 Kahvi ja tutustuminen näyttelyyn 

10:00 - 10:15 Automaatio ja robotiikka JAMKissa
Heikki Malinen, vararehtori, JAMK
Seppo Rantapuska, yliopettaja, JAMK

Katso JAMKin esitys, pdf

10:15 - 11:30 Teollinen internet ja IoT

  • Teollinen internet ja Industry 4.0
    Mikko Uuskoski, Managing Director, Beckhoff Automation Oy

Katso Beckhoffin esitys, pdf

  • Sovellusesimerkkejä teollisuudesta 
    Jarmo Hillebrand, Business Development Manager, Beckhoff Automation Oy

Katso esittelyvideo

  • Koneoppiminen laitteiden kunnossapidossa
    Jouko Laitinen, yliopisto-opettaja, Tampereen teknillinen yliopisto

Katso TTY:n esitys, pdf

11:30 - 12.30 Lounastauko ja tutustuminen näyttelyyn

12:30 - 13:00 Teollinen internet ja digitalisaatio
Heikki Ailisto, tutkimusprofessori, VTT

Katso VTT:n esitys, pdf

13:00 - 13:30 Autonomiset mobiilirobotit
Petri Nikkola, Key Account Manager, Omron Electronics Oy

Katso Omronin esitys, pdf

13:30 - 13:45 Hoivarobotiikka
Minna Laine, toimitusjohtaja, Meditas Oy

13.45 - 14.15 Kahvi ja tutustuminen näyttelyyn

14:15 - 14:45 Yhteistyörobotiikka
Teemu Rantala, Product Manager, ABB Oy, Robotics

Katso ABB:n esitys, pdf

14:45 - 16:00 Näyttelyyn tutustuminen

Seminaari on osallistujille maksuton. Tarjoamme ilmoittautuneille kahvitauoilla kahvit ja pientä purtavaa. Lounas on omakustanteinen.

Näyttely

Seminaarin kahvi- ja lounastauoilla tutustuttiin yhteistyöyritystemme sekä JAMKin IoT ja robotiikka -tarjontaan. 

ABB Oy, Robotics

"ABB on johtava teknologian edelläkävijä, jonka tarjonta kattaa niin sähköistystuotteet, robotit ja liikkeenohjauksen kuin teollisuusautomaation ja sähköverkkoratkaisut. Asiakkaat ovat teollisuus-, energia-, liikenne- ja infrastruktuurialoilla. ABB toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 132 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5100."  Tutustu ABB:n YuMin -robottiin. 

Beckhoff Automation Oy

Beckhoff toimittaa avoimia IoT- ja Industry 4.0 -konsepteihin hyvin soveltuvia PC-pohjaisia automaatiojärjestelmiä. Tuote- ja palveluvalikoiman pääosassa ovat kenttäväyläkomponentit, liikkeenohjaustuotteet, teollisuus-PC:t ja ohjauspaneelit, sekä automaatiosovelluksien ohjelmistot. Eri ryhmien tuotteita voidaan käyttää erillisinä komponentteina, tai ne voidaan integroida täydellisiksi ohjausjärjestelmiksi. Beckhoff-tuotteita ja järjestelmäratkaisuja käytetään maailmanlaajuisesti monenlaisissa sovelluksissa nopeista työstökeskuksista aina älykkääseen rakennusautomaatioon.

Hyvinkäällä sijaisevan pääkonttorin lisäksi, toimintaa on Tampereella, Seinäjoella ja jatkossa myös Tallinnassa. Yhtiön toiminta-alueena on Suomi ja Viro. Kaikissa konttoreissa on edustettuina myynti, tekninen tuki, koulutus, tuotekehitys, sovellukset ja huolto. Näiden lisäksi Hyvinkäällä sijaitsee varasto. Beckhoff on toiminut Suomessa vuodesta 1986, ensin edustajan välityksellä ja vuodesta 2000 Beckhoff-yhtiönä. Beckhoff Automation Oy:n liikevaihto vuonna 2016 oli 12,5M€. Tutustu Beckhoffin TwinCAT-IoTiin

JAMK, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMK panostaa automaation ja robotiikan kehittämiseen yhtenä painoalana vastaamalla yritysten tarpeisiin tuotannon automatisoinnissa. JAMKin robotiikkalaboratorioissa on 5 robottia, joita voidaan hyödyntää robotiikkakoulutuksessa sekä yrityksille tehtävissä tutkimuksissa. Lue lisää.

Konenäkölaboratoriossamme teemme yrityksille konenäön ja robotiikan soveltuvuustutkimuksia. Tutkimuksissa hyödynnetään  mm. konenäön mittausasemaa, jolla voidaan ajaa kamerat ja valonlähteet automaattiohjauksella optimaaliseen asentoon sovelluksen kannalta. Kohdetta voidaan liikuttaa 0 - 1 000 mm/s nopeudella. Lue lisää.

Meditas Oy

Tutustu Meditaksen tarjontaan nettisivuilla.

Omron Electronics Oy

"Vuonna 1933 perustettu Omron toimittaa eri teollisuusaloille innovatiivisia ratkaisuja ja edistyneitä tekniikoita. Mobiilirobottimme ovat täysin itsenäisiä älykkäitä ajoneuvoja, jotka lisäävät tuottavuutta, vähentävät koneiden seisonta-aikoja ja virheitä, parantavat materiaalien jäljitettävyyttä sekä antavat työntekijöille mahdollisuuden keskittyä töihin, jotka vaativat nimenomaan ihmisen erityisosaamista." Tutustu Omronin mobiilirobottiin

Vision Development Oy ja Vision Systems Oy

"Olemme yksi johtavista konenäön ratkaisutoimittajista Suomessa. Olemme toimittaneet 30 vuoden aikana maailmanlaajuisesti yli 3000 konenäköä tai optoelektroniikkaa hyödyntävää mittaus-, ohjaus- ja laadunvalvontaratkaisua. Tarjoamme teollisuuden tarpeisiin ratkaisuja, joissa konenäkö ja robotiikka toimivat saumattomasti yhteen. Ne soveltuvat teollisuuden tuotantoprosessien kappaleenkäsittelyyn, mutta myös vaikkapa terveys- ja hyvinvointialan sovelluksiin.

Ainutlaatuinen hyperspektrimenetelmä tehostaa teollisuuden prosessien ja laadun valvontaa. Menetelmällä voidaan analysoida hyperspektrikameralla otettua spektridataa ja tunnistaa kohteesta esimerkiksi kosteutta ja eri aineita. Osaamisemme: Konenäkö, robotiikka, hyperspektri, optinen mittaus, optiikka, algoritmit, valaistus, vaativat olosuhteet (kotelointi/suojaus, jäähdytys/lämmitys, pöly, vesi/vesihöyry, kosteus)" Lue lisää Visionista.

Kysy lisää tapahtumasta