20.11.2019 8:30 - 20.11.2019 15:15

Hyönteisiä? Kyllä!

Hyönteisalan tulevaisuuteen -seminaarisarjan aluetilaisuus

Aika: 20.11.2019 8:30 - 20.11.2019 15:15
Paikka: Biotalouskampus Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala
Kieli: Suomi

Voisivatko hyönteiset tuoda uutta surinaa liiketoimintaasi? Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan hyönteisalan ajankohtaisista asioista, tutustumaan hyönteistuotteisiin ja verkostoitumaan!

Päivän aluksi hyönteisalan asiantuntijat kertovat alan monista liiketoimintamahdollisuuksista: Miten kuluttajatutkimustietoa hyödynnetään hyönteisalalla? Millaista raaka-ainetta hyönteiset ovat ammattikeittiön näkökulmasta? Entä miten hyönteiset toimivat biomassojen käsittelijöinä? Mitä hyönteisalalla on tapahtumassa Keski-Suomessa?

Päivä jatkuu ajatuksia herättävillä yrityspuheenvuoroilla, joissa paikallisten yritysten edustajat kertovat kokemuksiaan sekä hyönteistuotannon että hyönteisraaka-aineen hyödyntämisen näkökulmista. Lopuksi kokoonnutaan keskustelemaan Keski-Suomen hyönteisalasta yhteisessä tulevaisuustyöpajassa.

Tilaisuus on suunnattu hyönteisalalla toimiville ja alasta kiinnostuneille.

Ilmoittauduthan ajankohtais- ja verkostoitumisseminaariin viimeistään torstaina 14.11.2019.

Ohjelma:

Klo 8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvit.

Klo 9.00 Tervetuloa!
Projektipäällikkö Tiina Siimekselä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Klo 9.10 Hyönteisalan monet mahdollisuudet.
Erikoistutkija Susanne Heiska, Luonnonvarakeskus

Klo 9.30 Hyönteiset biomassojen käsittelyssä.
Projektiasiantuntija Sami Virtanen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Klo 9.50 Kuluttajatutkimustiedon hyödyntäminen hyönteisalalla.
Video, Savonia ammattikorkeakoulu

Klo 10.10 Hyönteistoimialan liiketoiminnan kehittäminen.
Lehtori Tiina Wickman-Viitala, Tampereen ammattikorkeakoulu

Klo 10.30 Hyönteistuotteita erikoismarkkinoille - case lemmikkieläinrehut.
Titta Järveläinen, Oulun ammattikorkeakoulu (etäyhteys)

Klo 11-12 Lounas (omakustanteinen), ravintola Tähkä

Klo 12.00 Hyönteisruoka ammattikeittiössä.
Lehtori Ilkka Latomäki, Seinäjoen ammattikorkeakoulu (etäyhteys)

Klo 12.20 Teknologiasta kilpailukykyä hyönteistalouteen.
Jaakko Korpela, EntoCube

Klo 12.40 Hyönteisala Keski-Suomessa.
Keskustelijoina Matti Tähtinen, VTT. Marjo Komppa, Voi Hyvin. Virpi Sorri, Rantala Crickets

Klo 13.15 Hyönteisalan tulevaisuuteen -työpaja kahvikupposten ääressä.
Erikoistutkija Susanne Heiska ja Vilja Varho, Luonnonvarakeskus

Klo 15.00 Tilaisuuden yhteenveto.
Projektipäällikkö Tiina Siimekselä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Osallistujille tarjotaan aamu- ja iltapäiväkahvit. Lounas on omakustanteinen.