AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät | Roundtable-keskustelu

Mikä ihmeen Roundtable?

AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäiville 6.-7.11.2014 pystyi ehdottamaan abstraktissa aiheestaan suullisen esityksen tai posterin lisäksi myös Roundtable-keskustelua. Saimme runsaasti ehdotuksia Roundtable-esityksiksi.

Kaikille Roundtable-esityksille on varattu tutkimuspäivien ohjelmaan 45 min keskusteluaika. Sinulta esityksen laatijana ja ryhmän kokoon kutsujana odotetaan erityisesti, että toimit ryhmän puheenjohtajana, kutsut ryhmän muut mahdolliset lyhyen alustuksen pitäjät paikalle, esittelet heidät ja juonnat keskustelun kulun.

Tarkempi ohjelma, josta löytyvät tiedot jokaisen rountable-esityksen ajan ja paikan osalta päivitetään sivuillemme 25.10.2014. Pääasiassa roundtable-sessiot sijoittuvat kuitenkin 6.11. torstaille.

Ilmoittautuminen tutkimuspäiville on avoinna 22.10.2014 asti. Jos et ole jo ilmoittautunut, niin ilmoittaudu tästä!

Ajatuksia herättäviä ja innostavia keskusteluja tutkimuspäivillä on varmasti luvassa. Toivotamme kaikki Roundtable-esitysten pitäjät tervetulleiksi tutkimuspäiville 2014 Jyväskylään!

Alta voit lukea vielä tiiviit ohjeet siitä, mitä roundtable-keskustelun pitäminen sinulta vaatii ja miten keskustelu rakentuu. Info

Ohjeet Roundtable-keskusteluun


Puheenjohtajan tehtävät:

  • Abstraktin jättäjänä olet Roundtable-ryhmän puheenjohtaja.
  • Roundtable-keskustelun puheenjohtaja kokoaa etukäteen keskustelijaryhmän esittämään alustuspuheenvuorot abstraktissa esittämästään teemasta. Mikäli sinulla ei ole ryhmää, voit vastata alustuspuheenvuorosta itse, jonka jälkeen keskustelu käydään sessioon osallistuvien kesken.
  • Puheenjohtaja vastaa siitä, että ryhmässä käydään keskustelua teemasta. Valmistaudu siis viemään keskustelua eteenpäin.

Roundtable-keskustelun kulku (45 min):

  1. Osallistujien lyhyt esittäytyminen.
  2. Puheenjohtajan lyhyt johdatus aiheeseen.
  3. Keskustelijaryhmän valmistellut puheenvuorot. Puheenvuorot voidaan esittää peräkkäin tai keskustelua voidaan käydä erikseen jokaisen esityksen jälkeen. Huom! Valmisteltuja puheenvuoroja enintään kaksi per osallistujamukaan lukien puheenjohtaja.
  4. Nopea kommenttikierros, jossa jokaisella on mahdollisuus kertoa oma näkemyksensä asiasta.
  5. Keskustelua laajemmin aiheesta.
  6. Puheenjohtaja päättää keskustelun.


Siirry tutkimuspäivien 2014 pääsivulle!