6.11.2014 9:00 - 7.11.2014 16:00

Monitoimisuus haastaa – AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät 2014

Aika: 6.11.2014 9:00 - 7.11.2014 16:00
Paikka: JAMK Dynamo Piippukatu 2, 40100 Jyväskylä
Koulutustyyppi: Ammatillinen opettajankoulutus
Tapahtuman tyyppi: Seminaari
Kieli: Suomi

Tervetuloa Jyväskylään 6.–7. marraskuuta ajankohtaisten koulutusteemojen pariin!

AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät on suunnattu kaikille ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulutuksen kehittämisestä kiinnostuneille. Vuoden 2014 tutkimuspäivien järjestelyistä vastaa JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu yhdessä kumppaniensa kanssa.

Ohjelma ja teemat

Tutkimuspäivillä käsitellään ammatillisessa koulutuksessa ja ammattikorkeakoulutuksessa ajankohtaisia aiheita. Teemat heijastuvat tutkimuspäivien kaikkeen ohjelmasisältöön.

Tutkimuspäivien 2014 teemat ovat:

 • Arviointi ja vaikuttavuus
 • Oppilaitosjohtaminen
 • Koulutus yrittäjyyden edistäjänä
 • Monenlaiset oppijat
 • Tutkintorakenteet ja pätevyydet murroksessa
 • Osaaminen näkyväksi
 • Opintopolut ja ohjaus
 • Työelämässä oppiminen
 • Oppimisympäristöjen muutos
 • Monitaitoinen opettajuus
 • Asiantuntijuus ja ammatillinen kasvu (avoin teema)


Abstraktit jätettiin teemojen mukaisesti joko suomeksi tai englanniksi. Tapahtuman pääkieli on suomi, mutta ensimmäisenä päivänä järjestetään kansainvälisen keynote-puheenvuoron lisäksi myös englanninkielisiä teemasessioita.

Keynote-puheenvuoroissa koulutuksen ajankohtaisia ilmiöitä peilataan niin kansainvälisestä kuin kotimaisesta näkökulmasta. Tutkimuspäivien Keynote-puhujina ovat:

 • 6.11. Professori Kathryn Ecclestone (University of Sheffield, UK):
  Competing purposes for vocationally and professionally oriented education:
  implications for curriculum, professional expertise and pedagogy.

Lataa 6.11. esitysmateriaali

 • 7.11. Kuntayhtymän johtaja Ilkka Pirskanen (PKKY): 
  Monitoimisuus haastaa oppilaitosjohtajuuden.

Lataa 7.11. esitysmateriaali

Tutkimuspäivien 2014 yksityiskohtainen ohjelma on julkaistu 24.10.2014. Laajasta ohjelmasta löydät tarkat aika- ja paikkatiedot jokaisesta esityksestä, jotta osaat suunnata oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Mielenkiintoisia esityksiä päivillä piisaa, minkä myötä pdf-muodossa oleva ohjelmakin on kahdeksan sivuinen.Lataa laaja ohjelma tästä!

Mikäli haluat vilkaista aikatauluja yleisemmällä tasolla ja ottaa vaikka itsellesi talteen yksisivuisen ohjelman, lataa tästä tiivis ohjelma.

Ilmoittautuminen

Tutkimuspäivien ilmoittautumisaika on päättynyt. Ilmoittautuminen oli avoinna 4.8. - 22.10.2014.

Osallistumismaksu

Tutkimuspäiville voi osallistua joko yhdeksi tai kahdeksi päiväksi. Osallistumismaksu sisältää osallistumisen tutkimuspäiville sekä ohjelman mukaiset tarjoilut. Laskutus tapahtuu ilmoittautumisen jälkeen. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

 • Molemmat seminaaripäivät: 250 € / osallistuja
 • Yksi seminaaripäivä: 150 € / osallistuja
 • Opiskelijahinta:  50 € / osallistuja (Huom! Voimassa päätoimisille opiskelijoille)

Ohjeita esityksiin

Saimme tutkimuspäiville 2014 todella hyvän määrän abstrakteja, joista kiitämme kaikkia ehdotusten jättäjiä! Aiheesta pystyi ehdottamaan joko suullista esitystä, posteria tai roundtable-keskustelua. Tapahtuman ohjelma tarkennetaan teemasessioiden ajankohdan ja paikan osalta ilmoittautumisajan päätyttyä.

Olipa valitsemasi esitystapa mikä hyvänsä, löydät alla olevien linkkien takaa ohjeet avuksesi:

Abstraktien jättö ja ohjeet

Abstraktit tutkimuspäiville tuli jättää 4.8. - 15.9.2014 välisenä aikana. Toivoimme AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäiville 2014 ehdotuksia koulutuksen kehittämishankkeisiin sekä tutkimustyöhön liittyen. Abstraktien hyväksynnästä ilmoitettiin sähköpostitse 30.9.2014. Abstraktit jätettiin Webropol-lomakkeella, joko suomeksi tai englanniksi.

Yleisön pyynnöstä posteriehdotusten jättöaikaa jatkettiin 30.9.2014 saakka. Jatkettuna jättöaikana tulleiden posteriehdotusten hyväksynnästä ilmoitettiin 10.10.2014.

Pituudeltaan abstraktin tuli olla maksimissaan 1500 merkkiä. Jo abstraktia jättäessäsi tehtiin valinta, haluaako käsitellä aihettaan suullisena esityksenä vai posterina. Lisäksi mahdollista on ehdottaa myös Roundtable-keskusteluryhmää. Mikäli olet kiinnostunut tuottamaan esityksestäsi myös artikkelin tapahtuman proceedings-julkaisuun, siitä piti ilmoittaa jättölomakkeessa.

Abstraktista tulee käydä ilmi:

 • tekijä(t)
 • taustaorganisaatio
 • tutkimuksen aihe / kehittämisprojektin nimi
 • kysymykset ja tavoitteet
 • menetelmät / toteutus
 • tulokset ja johtopäätökset.

Proceedings-julkaisu

Tutkimuspäivien esityksistä kootaan sähköinen proceedings-julkaisu, johon kiinnostuneilla on mahdollisuus kirjoittaa artikkeli (n. 10 sivua) omasta esityksestään. Artikkelikäsikirjoitusten tulee olla valmiit tammikuun 2015 loppuun mennessä. Julkaisu ilmestyy huhtikuun 2015 loppuun mennessä.

Mikäli olet kiinnostunut artikkelin kirjoittamisesta, merkitse se abstraktin jättölomakkeeseen. Tarkemmat ohjeet artikkelin muotoiluun lähetetään julkaisuun hyväksytyille kirjoittajille erikseen. Huom! Julkaisumahdollisuus ei koske enää jatkettuna jättöaikana tehtyjä posteriehdotuksia.

Sijainti ja pysäköinti

AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät 2014 järjestetään Jyväskylässä, JAMKin Dynamolla Lutakon kampuksella osoitteessa Piippukatu 2. Joitakin teemasessioita järjestetään myös Dynamon naapurissa sijaitsevan Innova 1 -tiloissa osoitteessa Piippukatu 11. 

Jyväskylän matkakeskuksen vierestä kulkevaa kävelysiltaa (Messusilta) pitkin Dynamon ja keskustan välinen matka on vain muutamia satoja metrejä.

Mikäli saavut tapahtumaan omalla autollasi, ovat Lutakon alueen lähimmät pysäköintitalot P-Paviljonki 1 ja 2 sekä P-Matkakeskus. Jyväskylän pysäköintimahdollisuudet löydät osoitteesta www.jyvas-parkki.fi/pysakointitalot.php.

Majoitus

Osallistujille on varattu Jyväskylästä hotellikiintiöt. Kaikki hotellit sijaitsevat keskusta-alueella, kävelyetäisyydellä tutkimuspäivien järjestämispaikasta. Hotellien tiedot varausohjeineen on koottu omalle sivulleen. Siirry Majoitus-sivulle tästä!

Tapahtuma sosiaalisessa mediassa

Tapahtuman yleinen hashtag on #tutkpaivat2014. Seuraa ja käytä hashtagia sosiaalisessa mediassa! Hashtagilla löydät myös tutkimuspäivien aikana ajankohtaista sisältöä.

Voit myös liittyä tapahtuman omaan Facebook-ryhmään. Klikkaa linkkiä, kirjaudu palveluun omilla tunnuksillasi ja liity mukaan. Ryhmässä saat tärkeää tapahtumatietoa ja voit keskustella muiden osallistujien kanssa. Tutustu tapahtuman Facebook-ryhmään!

Tutustu opekorkeaamme

JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu on pedagoginen asiantuntijayhteisö, jonka toimintaan kuuluvat ammatillinen opettajankoulutus, täydennyskoulutus ja palvelutoiminta sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta.

Koulutamme osaavia opetusalan ammattilaisia ja tuemme kumppaneidemme kehitystä pedagogiikan eri osa-alueilla.

Tutustu toimintaan etusivullamme!

Löydät meidät Facebookista