YAMK-tutkinto

Syvennä sosiaaliohjauksen osaamistasi

Sosiaaliala (YAMK), erityissosiaaliohjaus

Erityissosiaaliohjauksen opinnoissa syvennät ja laajennat sosiaaliohjauksen osaamistasi vaativassa asiakastyössä. Koulutuksessa hankit verkosto-, tutkimus- ja kehittämistyön soveltamisen taitoja sosiaalialan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.

Hae opintopolussa
Nuoret istuvat allapäin
Laajuus
90 op
Aloituspaikat
20
Hakuaika
15.03.2023 - 30.03.2023
Tutkinto
Sosionomi (YAMK)
Opiskelumuodot
Monimuoto-opiskelu
Alkaa
21.08.2023

Tässä koulutuksessa vahvistat sosiaalialan juridista, eettisesti ja sosiaalisesti kestävää sekä tutkimukseen perustuvaa osaamistasi. Kartutat valmiuksiasi toimia asiantuntijana ja kehittäjänä erilaisissa sosiaali-, terveys-, työllisyys- ja kuntoutuspalveluiden sekä sosiaaliturvan ja rikosseuraamusalan tehtävissä. Lisäksi perehdyt digitalisaation hyödyntämiseen osana sosiaalipalveluja ja hankit valmiuksia yhteiskehittämiseen ja kumppanuuksien rakentamiseen uudistuvissa ja muuttuvissa sosiaali- ja terveysalan rakenteissa.

Tutustu opetussuunnitelmaan

Hakuohjeet kevään yhteishakuun

Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.

Hakukelpoisuus: Erityissosiaaliohjaus, sosiaalialan ylempi AMK

 • Pohjakoulutusvaatimuksena soveltuva sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinto: sosionomi (AMK) tai
 • sosiaaliohjaajan tai sosiaalikasvattajan opintoasteen tutkinto.
 • Jos hakijalla on muu kuin yllä mainittu korkeakoulututkinto, tutkinto käsitellään tulkinnanvaraisena tapauskohtaisesti.
 • Työkokemukseksi (väh. 24 kk) hyväksytään sosiaali- ja terveysalan työkokemus. Työkokemus voidaan laskea hakukelpoisuuden tuottavan tutkinnon valmistumispäivämäärästä alkaen ja sitä voi laskea 31.7.2023 saakka.

Tutkinto- ja työtodistukset ja mahdolliset muut todistukset tarkistetaan opiskelijaksi hyväksytyiltä. Ammattikorkeakoulu voi perua hakijan opiskelupaikan, jos tutkinto- ja/tai työtodistuksia ei toimiteta ammattikorkeakoulun ilmoittamassa määräajassa tai jos hakija on antanut itsestään virheellisiä tietoja. Työkokemus pitää todentaa työnantajan antamalla työtodistuksella.

Hakuaika: 15. - 30.3.2023 klo 15

Tutkinto-ohjelmiin haetaan korkeakoulujen kevään 2023 toisessa yhteishaussa.

 • Täytä hakemus osoitteessa www.opintopolku.fi 30.3.2023 klo 15.00 mennessä.
 • Tutkinto- ja työtodistukset tulee liittää Opintopolun sähköiselle hakemukselle 6.4.2023 klo 15 mennessä.
 • Tulkinnanvaraisesti käsiteltävien hakijoiden tulee liittää hakemukselle lisäksi tutkintotodistuksen opintosuoritusote sekä CV.

Valintakoe: Ennakkomateriaali ja kirjallinen koe

Valintakoe sisältää kirjallisen kokeen (min. 20 p./100 p.), jossa on useita osioita. Hakijan tulee suorittaa kaikki osiot hyväksytysti voidakseen tulla valituksi.  Valintakokeeseen sisältyy ennakkoaineisto, joka julkaistaan 2.5.2023 ja jonka lukemiseen annetaan ohjeet valintakoekutsussa. Osa aineistosta on englanninkielistä. Ennakkoaineisto saa olla mukana kokeessa. Valintakokeeseen vastataan suomen kielellä. 

 • Sosiaali- ja terveysalan YAMK-ohjelmien valintakokeeseen kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat ja se järjestetään 23.5.2023. 
 • Valintakokeeseen kutsutut saavat kutsukirjeessä tarkemmat ohjeet valintakoejärjestelyistä.

Haettaessa useampaan Jamkin suomenkielisistä sosiaali- ja terveysalan YAMK-hakukohteista, saa hakukelpoinen hakija vain yhden valintakoekutsun eli nämä koulutukset tekevät valintakoeyhteistyötä keskenään.

Ennakkomateriaalit

Ennakkomateriaalit julkaistaan 2.5.2023.

Opiskelijavalintojen tulokset

Syksyllä 2023 alkavien suomenkielisten koulutusten valintojen tulokset julkistetaan korkeakouluissa viimeistään 7.7.2023. Jamk tiedottaa valituksi tulleita sähköpostitse.

 • Kevään toisessa yhteishaussa opiskelupaikka tulee ottaa vastaan ja ilmoittautua läsnä-/poissaolevaksi viimeistään 14.7.2023 klo 15 mennessä opintopolku.fi-osoitteessa.
 • Varasijoilta hyväksyminen päättyy viimeistään 1.8.2023 klo 15.
 • Huomioithan yhden korkeakoulupaikan säännöksen, jonka mukaan opiskelija voi ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.

YAMK-tutkinnot | Jamk Master School

Opiskele ylempi ammattikorkeakoulututkinto Jamk Master Schoolissa, jossa voit valita kahdesta polusta ja kehittyä oman alasi huippuasiantuntijaksi tai huippujohtajaksi. Saat samalla maisteritason tutkinnon.

YAMK-tutkintoon avoimen kautta

Polkuopinnot soveltuvat sinulle, joka tähtäät YAMK-tutkinto-opintoihin.

Hakuohjeet suomenkielisiin ylempiin AMK-tutkintoihin

Hae kevään toisessa yhteishaussa suomenkielisiin ylempiin AMK-tutkintoihin 15. - 30.3.2023 klo 15 mennessä. Englanninkielisiin koulutuksiin haku on kevään ensimmäisessä yhteishaussa 4.-18.1.2023 klo 15 saakka.

Kysy lisää

Katri Ylönen

Yliopettaja, Principal Lecturer
Kuntoutusinstituutti, Institute of Rehabilitation
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358504674788

Sanna Sihvonen

Yliopettaja, Principal Lecturer
Kuntoutusinstituutti, Institute of Rehabilitation
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358407274085

AMK-tutkinto

Sosionomi (AMK), sosiaali- ja terveysala, monimuotototeutus

Hakuaika: 15.3.2023 - 30.3.2023

Koulutustyyppi:

Monimuoto-opiskelu

Koulutus alkaa: 21.8.2023