Täydennyskoulutus

Liikenneyrittäjäkoulutus

Suorita liikenneyrittäjätutkintoon valmentava koulutus kokonaan verkossa! eLYK-oppimisympäristössä voit opiskella omalla ajallasi ja omaan tahtiisi. Sinun ei tarvitse matkustaa koulutustilaisuuksiin eikä olla poissa töistä. Oppimisympäristö on jaettu viiteen osioon, jotka voit hankkia kokonaisuutena tai erikseen. Valmentautumistasi Traficomin lupatutkintoon voit tukea Jamkin Tavaraliikenneyrittäjä-kirjalla.

rekka moottoritiellä
Alkaa
01.01.2022

Koulutuksen pakollisuus poistui, mutta liikenneyrittäjätutkinto säilyy

Laki liikenneyrittäjäkoulutuksesta muuttui siten, että 140 tunnin pakollinen liikenneyrittäjäkoulutus poistui, mutta EU-direktiivin mukainen tutkintovaatimus säilyy. Lakimuutos astui voimaan 1.7.2018. Toisin sanoen, voidaksesi toimia liikenneyrittäjänä, tulee sinun suoritaa Traficomin liikenneyrittäjätutkinto.

Tarjoamme eLYK-oppimisympäristön, jonka avulla pystyt itsenäisesti opiskellen hankkimaan ammatilliseen pätevyyteen tarvittavat tiedot ja läpäisemään Traficomin liikenneyrittäjätutkinnon. Oppimisympäristö toteutetaan yhteistyössä Suomen Kuljetusturva Oy:n kanssa.

Hanki ammatillinen pätevyys ja varmista osaamisesi Traficomin kokeessa

eLYK-oppimisympäristössämme saat kattavan tietopaketin seuraavista aiheista:

  • Siviilioikeus: CMR ja Tiekuljetussopimuslaki, yrittäjää koskevat lait
  • Kauppaoikeus: yritysmuodot, yrityksen perustaminen, yrittäjyys
  • Sosiaalioikeus: yrittäjän velvoitteet ja vastuut työntekijöitä kohtaan
  • Vero-oikeus: yrityksen verotus ja siihen liittyvä toiminta
  • Yrityksen kaupallinen ja taloudellinen johtaminen:  kuljetustalouden laskenta yrityksen johtamisen näkökulmasta, operatiivisen toiminnan suunnittelu
  • Markkinoille pääsy: markkina- ja toimintaympäristön kuvaus sekä eri kuljetusalojen erityisyydet

Tutustu eLYK-oppimisympäristöön

eLYK-oppimisympäristö osoittautui oikeaksi valinnaksi, kun päätin hankkia tavaraliikenneyrittäjän pätevyyden. Opiskelu oli mielekästä ja tehokasta. Hyödyin erityisesti joka aiheeseen liitetyistä tehtävistä, joilla pystyin välittömästi mittaamaan osaamiseni tason. Materiaaliin liittyvissä kysymyksissä sain myös nopean ja ystävällisen palautteen. eLYKin avulla suoritin Trafin tutkinnon vaivatta. Suosittelen muillekin.

Jari Jääskeläinen, Lohja
Opiskelupaketti oli todella hyvä, ja itselleni soveltuva työtehtävien ohessa toteutettuna. Materiaali on hyvin tehty, jossa kokeesta läpipääsyä varmistetaan vaatimalla opiskeluympäristössä enemmän kuin varsinaisessa kokeessa. On tärkeää, että tarvittavat asiat tuodaan esille ja niistä on hyviä harjoituksia kokeeseen sekä varsinkin työelämään. Itselle oli todella yllätys, että pääsin melko helposti kokeista läpi, mutta en kuitenkaan lukematta opiskelumateriaalia ja suorittamatta tehtäviä.

Raimo Taavitsainen, Hyvinkää

Edistä oppimistasi kirjan avulla

Liikenne- ja viestintäministeriön tukema teos kattaa tavaraliikenteen liikenteenharjoittaja-asetuksen kaikki aihe-alueet. Kirjaan perehtyminen edistää oppimistasi eLYK-oppimisympäristössä ja tukee menestystäsi Liikenteen turvallisuusvirasto Traficomin järjestämässä tutkinnossa.

Kirjassa esitellään käytännönläheisesti luvanvaraisen tavaraliikenteen hoitaminen eli juuri niitä asioita, joiden parissa alan yrittäjänä työskentelet. Runsaiden viittausten avulla pääset hakemaan lisätietoa mm. eriasteisista säädöksistä ja sopimuksista. Kirja on saavuttanut suuren suosion niin yrittäjien kuin alan opiskelijoiden keskuudessa.

Tavaraliikenneyrittäjäkirja on erittäin hyvä ja selkeä. Siitä oli paljon apua! Siinä asiat on esitetty sopivan yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi. Kokonaisuutena tämä tapa opiskella sopi juuri minulle erittäin hyvin. Sain lukea ja keskittyä asiaan kotona omien aikataulujen mukaan, eikä tarvinnut olla pois töistä päivääkään. Kalliita kurssimaksuja ei tarvinnut maksaa. Hintaa opiskelulle tulee melko paljon myös tällä tavalla opiskeltuna, mutta se ei harmita nyt, kun Trafin koe on suoritettu hyväksytysti.

Marko Saarinen, Lohja

Valmennuspaketti kouluttajalle

eLYK-oppimisympäristö soveltuu liikenneyrittäjäkouluttajille, jotka järjestävät alan ammatillista koulutusta. Ympäristöä käyttävät koulutuksissaan mm. Kuopion kuljetusinstituutti, CAP Valmennus Salo ja Tampere sekä Uudenmaan aikuiskoulutuskeskus.

Kysy lisää

Risto Pakarinen

Lehtori, Senior Lecturer
Uudistuvan teollisuuden instituutti, Institute of New Industry
Teknologia, School of Technology
+358406311873